Seehofer je odepsaný? Němci ho nechtějí ani jako ministra vnitra

Přes 60 procent Němců si myslí, že by Horst Seehofer, který se rozhodl odejít z funkce předsedy vládní Křesťanskosociální unie (CSU), měl skončit také jako ministr vnitra. Ukázal to průzkum veřejného mínění, který dnes zveřejnily televize RTL a ntv.

Svůj konec na čele bavorské CSU, v níž kvůli neuspokojivým volebním výsledkům čelil stále většímu tlaku, Seehofer potvrdil v pondělí. Jeho nástupce si strana má vybrat začátkem příštího roku. Devětašedesátiletý bývalý bavorský premiér ale zároveň uvedl, že ve funkci ministra vnitra chce nadále zůstat.

Na rozdíl od jeho prvního rozhodnutí, které lidé vídají, s tím druhým většina Němců nesouhlasí. To, že končí jako šéf CSU, má za dobré 74 procent dotázaných a také 74 procent příznivců konzervativní unie CDU/CSU. Podle 61 procent Němců a 53 procent voličů CDU/CSU by měl skončit i jako ministr vnitra.

Eine Mehrheit von 61 Prozent ist auch der Meinung, dass Horst #Seehofer sein Amt als Bundesinnenminister aufgeben solle.https://t.co/i1ExeFbXU8

— ntv (@ntvde) 14. listopadu 2018

Že by se tak v brzké době stalo, je ale spíše nepravděpodobné. V úterý se Seehoferovi dostalo podpory z nečekané strany - od kancléřky Angely Merkelové (CDU). "Je to můj ministr vnitra," poznamenala na debatě listu Süddeutsche Zeitung politička, která sama končí na čele křesťanských demokratů. Kancléřkou ale žena, která se se Seehoferem často střetávala kvůli rozdílnému pohledu na migraci, chce zůstat do konce volebního období v roce 2021.

Související

Horst Seehofer

Pravicový extremismus je hrozbou pro Německo, varuje Seehofer

Pravicový extremismus a antisemitismus jsou největší hrozbou pro bezpečnost Německa. Dnes to na tiskové konferenci při představení výroční zprávy Spolkového úřadu pro ochranu ústavy (BfV), jak se německá civilní kontrarozvědka oficiálně jmenuje, prohlásil ministr vnitra Horst Seehofer.

Více souvisejících

Horst Seehofer Německo CSU (Křesťansko-sociální unie Bavorska) průzkumy

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

Jiřina Bohdalová v televizním filmu Svatá.

RECENZE: Svatá s démonickou Bohdalovou se pod podnětnou premisou hroutí a učí nás překrucovat

V neděli v lineárním vysílání odpremiéroval očekávaný snímek České televize Svatá, nyní si jej můžete pustit na iVysílání. Produkce spoléhá na osvědčená tvůrčí i herecká jména a po záplavě seriálů a minisérií se navrací k formátu dlouhometrážního televizního filmu. Slibná zápletka prestižního projektu s možnostmi ambivalence však v závěru vyzní banálně a dialog nevede.

včera

včera

včera

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 v Praze

MS v ledním hokeji: Česko - Kanada 3:4. Velký návrat, pak prohra v prodloužení

Česko v závěrečném zápase skupinové fáze domácího mistrovství světa proti Kanadě hrálo o první místo ve skupině A. Za národní tým poprvé na šampionátu nastoupil nejlepší český hráč současnosti David Pastrňák. I on byl na ledě, když národní tým v předposlední minutě dokonal návrat z dvoubrankové ztráty. V prodloužení ale rozhodl o vítězství zámořského týmu Cozens.

včera

Ruská armáda, ilustrační foto

V Rusku začaly manévry s nestrategickými jadernými zbraněmi

Ruská armáda v úterý zahájila úvodní fázi manévrů s nestrategickými jadernými zbraněmi, uvedla agentura Interfax s odvoláním na ministerstvo obrany. Cvičení probíhá v Jižním vojenském okruhu, pod který spadají i okupované části ukrajinského území. 

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

Teroristé Hamásu

Nepřijatelné a absurdní. Itálie se vyjádřila k zatykači na Netanjahua

Porovnávání Izraele a palestinského militantního hnutí Hamás je nepřijatelné a absurdní. Prohlásil to v úterý italský ministr zahraničí Antonio Tajani poté, co hlavní prokurátor Mezinárodního trestního soudu (ICC) Karim Khan požádal o vydání zatykačů na představitele Izraele i Hamásu. Uvedla to agentura AFP.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Andrzej Duda

Duda čelí kritice za kondolenci k úmrtí íránského prezidenta

Polský prezident Andrzej Duda čelí kritice za to, že přirovnal smrt íránského prezidenta Ebráhima Raísího ke smrti polského prezidenta Lecha Kaczyńského při letecké nehodě před 14 lety. Íránský prezident zahynul v neděli při nehodě vrtulníku. O incidentu informovala agentura DPA.

včera

Úterní počasí: Silné bouřky udeří už odpoledne. Hrozí i rozvodnění menších toků

V části Česka hrozí v úterý odpoledne a večer a v noci na středu silné bouřky, příslušnou výstrahu vydal Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). Napršet v nich může i kolem 50 milimetrů, zesílí také vítr. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy