Bannon bude spolupracovat s Orbánem, v roce 2019 chtějí "dobýt" europarlament

Americký krajně pravicový politik a bývalý stratég prezidenta USA Donalda Trumpa Steve Bannon hodlá spolupracovat s maďarským premiérem Viktorem Orbánem v kampani k volbám do Evropského parlamentu v příštím roce. Bannon to oznámil televizi RTL s tím, že Budapešť už několikrát navštívil a s Orbánem se osobně setkal.

S cílem posílit pozice nacionalistů a populistů v Evropském parlamentu založil bývalý šéf ultrakonzervativního serveru Breitbart organizaci nazvanou Hnutí (The Movement). "Od nynějška strávíme v Maďarsku spoustu času. Kdyby to bylo možné, umístil bych sídlo Hnutí v Budapešti, ale očividně by to nebylo praktické," řekl Bannon.

Orbán cíle Bannonova Hnutí přivítal. Podle něj nadešel čas, aby někdo z USA přišel do Evropy šířit konzervativní myšlenky namísto liberálních. Evropský parlament v září schválil doporučení, aby Evropská unie zahájila řízení proti Budapešti kvůli vážnému ohrožení hodnot EU. Teoreticky by mohlo vést až k odebrání hlasovacích práv Maďarsku.

Letos v září navštívil Bannon Česko a na zámku v Lánech se setkal s prezidentem Milošem Zemanem, který podle svého mluvčího při schůzce zdůraznil, že "v současné době je klíčový boj proti mezinárodnímu terorismu".

Související

Steve Bannon

Trumpův exporadce Bannon byl odsouzen k čtyřměsíčnímu vězení

Někdejší vrchní stratég amerického republikánského exprezidenta Donalda Trumpa a prominentní představitel americké pravice Steve Bannon byl dnes odsouzen ke čtyřměsíčnímu vězení za to, že odmítl spolupracovat se zákonodárci při vyšetřování loňského útoku Trumpových stoupenců na sídlo Kongresu. Informovala o tom agentura AP.
Steve Bannon

Porota uznala Bannona vinným z pohrdání Kongresem, hrozí mu až dva roky

Soudní porota ve Washingtonu uznala vinným Stephena Bannona, bývalého "vrchního stratéga" exprezidenta Donalda Trumpa, ve dvou bodech pohrdání Kongresem. Bannonovi (68) hrozí dva měsíce až dva roky ve federální věznici a pokuta. Americká Sněmovna reprezentantů doporučila jeho stíhání poté, co neuposlechl její obsílku a neposkytl svědectví ani dokumenty požadované výborem vyšetřujícím nepokoje z loňského 6. ledna a události, které k nim vedly.

Více souvisejících

Steve Bannon Viktor Orbán Evropské volby 2019 Maďarsko EU (Evropská unie)

Aktuálně se děje

před 32 minutami

před 41 minutami

před 2 hodinami

před 4 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

Génius Newey končí v Red Bullu. Zamíří k Ferrari?

Dlouho se o tom spekulovalo, a nyní je to oficiální. Adrian Newey, technický ředitel Red Bull Racing, ukončí svou práci u rakouské stáje po skončení této sezóny. Potvrzení této zprávy přišlo od samotného týmu v jeho oficiálním prohlášení. Po 19 letech skončí Neweyho dlouholetá éra v týmu.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy