Česko má ostudu kvůli mostu přes potok. Dělají si z nás blázny? zlobí se Němci

Z poloviny opravený mostek přes potok Černou v Krušných horách na hranicích mezi Českou republikou a Německem vyvolává údiv nejen místních. Kuriozity si povšiml německý zpravodajský portál TAG24 či bulvární list Bild.

"Jako kdyby si z nás dělali blázny. Měli by se domluvit," citoval Bild 35letou Christiane Veresovou, která žije v příhraniční saské obci Kühnhaide, kde mostek pohraniční tok překonává.

Zhruba 200 let starý most poškodila v roce 2013 povodeň a Němci se rozhodli dílo opravit. "Ústecký kraj finanční spoluúčast bohužel odmítnul," vysvětlil důvod podoby rekonstrukce André Heinrich, který je starostou Marienbergu, pod který Kühnhaide spadá. Dodal, že oprava stála asi 100.000 eur (2,6 milionu Kč).

Regionální portál TAG24 dnes napsal, že i když oprava vypadá kvůli nedodělanosti úsměvně, smysl i tak má. Na německé straně totiž most čelí mnohem silnějšímu proudu než na české.

Související

Více souvisejících

Německo Česká republika Ústecký kraj Mosty obecně

Aktuálně se děje

před 19 minutami

před 50 minutami

před 59 minutami

před 2 hodinami

před 4 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

Zemřel zakladatel a výrazná osobnost ODS Miroslav Macek

Ve věku 79 let zemřel zakladatel a bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Podle serveru Novinky zemřel ve středu po krátké a těžké nemoci.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy