Střelba na Korsice: Jeden mrtvý a šest zraněných, policie vyklidila okolí

Jeden člověk zemřel a šest dalších bylo dnes zraněno při střelbě na předměstské ulici korsického přístavu Bastia. Podle místní policie střílel jeden z místních obyvatel, který se po incidentu zavřel v domě a policie jej obklíčila. Motiv střelby policie zatím nezná, policejní zdroje agentury AFP však vyloučily spojení s terorismem.

Střelcem je podle francouzských médií šedesátník žijící v jednom ze sídlištních domů na jižním bastijském předměstí Montesoro.

#Update: Pictures of on the the scene where Seven people got injured whom 5 people reportedly shot and 2 stabbed in the apartment building on the French island #Corsica in the city of #Bastia. Picture Credit: @FTViaStella pic.twitter.com/muXDFXISBe

— Sotiri Dimpinoudis (@sotiridi) 30. ledna 2019

Kolem 16:25 SEČ podle mluvčí místní prefektury začal střílet na ulici poblíž svého domu, do něhož pak zašel a zavřel se v jednom z bytů. Policie vyklidila okolí a zasahuje na místě spolu s hasičskými a záchrannými vozy.

Muž byl podle televize France 3 již v minulosti trestán. Podrobnosti o jeho případném motivu nejsou známy.

Související

Fumio Kišida

Útok na japonského premiéra Kišidu. Ozval se výbuch, zřejmě šlo o dýmovnici

Japonský premiér Fumio Kišida dnes vyvázl nezraněn z útoku, ochranka jej ale musela evakuovat. Před veřejným vystoupením předsedy vlády ve městě Wakajama na západě země hodil nějaký muž z davu předmět, načež se ozval výbuch. Podle japonských médií šlo zřejmě o dýmovnici. Policie podezřelého zadržela. Útok se stal necelý rok poté, co při atentátu ve volební kampani přišel o život bývalý premiér Šinzó Abe.

Více souvisejících

Breaking News Korsika Francie

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

Volodymyr Zelenskyj

Nuda. Nezajímavé. Zelenskyj zesměšnil ruského prezidenta Putina

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj označil komentáře ruského prezidenta Vladimira Putina, které zpochybňují jeho legitimitu, za nudné a nezajímavé. Naopak za nelegitimního označil ruského prezidenta. Uvedl to v rozhovoru, který dnes publikoval kazachstánský server Vlasť.

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

Aktualizováno včera

Češi se probojovali do finále MS v hokeji

Mimořádná zpráva Česká euforie. Národní tým je na MS v hokeji ve finále, zahraje si v Praze

Pokud byl plán svěřenců kouče Radima Rulíka pro semifinále se Švédy nenechat nic náhodě, tak to splnili měrou vrchovatou. Od začátku do konce totiž si šli za jasným cílem, nedat soupeři ani čichnout a dojít tak do vytouženého finále. Svými dvěma brankami režírovali toto neuvěřitelné tažení za vítězstvím jak David Kubalík, tak Lukáš Sedlák, přičemž nejvíc kanadských bodů zaznamenala Nečasova formace, přičemž sám Nečas zaznamenal hned čtyři z nich. A samozřejmě přispěl stále klidně chytající Lukáš Dostál. 

včera

včera

včera

včera

Robert Fico

Nemocnice sdělila nové informace o stavu postřeleného Fica

Slovenský premiér Robert Fico se cítí lépe, uvedla dnes odpoledne nemocnice v Banské Bystrici, kde se léčí ze střelných zranění po atentátu z minulého týdne. Ministr vnitra Matúš Šutaj Eštok v rozhovoru pro RTVS řekl, že premiérův stav je stále vážný, ale stabilizovaný.

včera

včera

včera

včera

včera

Nepravdivé a neslýchané. Izrael se brání obvinění z genocidy v Pásmu Gazy

Úřad izraelského premiéra Benjamina Netanjahua v pátek označil obvinění z genocidy, které vůči Izraeli vznesla Jihoafrická republika (JAR), za nepravdivé a neslýchané. Uvedla to agentura Reuters.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy