Kdy princ Harry představí syna? Celá Velká Británie je napnutá k prasknutí

Britové dnes napjatě očekávají, zda jim princ Harry a jeho manželka Meghan představí svého potomka, jehož jméno ještě nebylo oznámeno. Syn se vévodovi a vévodkyni ze Sussexu narodil v pondělí. Ze světa přicházejí gratulace, s blahopřáním přišli například bývalá americká první dáma Michelle Obamová, kanadský premiér Justin Trudeau nebo předseda australské vlády Scott Morrison.

Podle bookmakerů se dítě bude nejspíš jmenovat Alexander, James nebo Arthur. Mnoho sázek přijímají sázkové kanceláře také na Spencera, a to na počest Harryho zesnulé matky Diany, rozené Spencerové.

Britská média dnes také spekulují o tom, kde se "baby Sussex", jehož příchod na svět byl ohlášen na instagramu, narodilo - zda doma, v rezidenci páru Frogmore Cottage na pozemcích hradu Windsor, nebo v nemocnici. Bulvární deník Daily Mail tvrdí, že chlapec se narodil v jedné londýnské nemocnici, která bývalou americkou herečku v doprovodu matky přijala v neděli večer.

Hoch je osmým pravnoučetem královny Alžběty II. a prvním dítětem prince Harryho a Meghan. "Jsme oba naprosto nadšení," řekl v pondělí před televizními kamerami princ Harry. "Bylo to nádherné, úplně neuvěřitelné. Jsem na svou ženu hrozně pyšný a jako každý otec a rodič, který o svém dítěti říká, že je skvělé, tohle miminko je úplně k zulíbání," dodal.

Související

Více souvisejících

Princ Harry Meghan Markleová porody Velká Británie

Aktuálně se děje

Aktualizováno před 12 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Alexander De Croo

Moderátor po útoku na Fica vyzval k odstranění belgického premiéra

Belgický premiér Alexander De Croo podal ve čtvrtek stížnost na rozhlasového moderátora, který posluchače vyzýval k jeho "odstranění". Nejmenovaný moderátor, kterého vyšetřuje policie, se tak vyjádřil v souvislosti se středečním atentátem na slovenského premiéra Roberta Fica. 

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 7 hodinami

včera

včera

Požár lesa u Hřenska v Českém Švýcarsku Prohlédněte si galerii

Největší lesní požár v historii země se dostal k soudu. Muži hrozí 15 let

U ústeckého krajského soudu ve čtvrtek začalo projednávání případu největšího lesního požáru v historii země, k němuž došlo předloni v létě v Českém Švýcarsku. Obviněným je někdejší dobrovolný strážce rezervace, jemuž hrozí až 15 let odnětí svobody. Muž vinu opakovaně odmítl. 

včera

Petr Pavel na konferenci Naše bezpečnost není samozřejmost. (12.3.2024)

Podporujme Ukrajinu, ale hledejme i řešení konfliktu, zdůraznil Pavel

Petr Pavel trvá na pokračování vojenské i jiné podpory Ukrajiny, zároveň je podle něj třeba hledat řešení, které by vedlo ke konci války s Ruskem. Prezident tak dal do kontextu své vyjádření pro jednu ze zahraničních zpravodajských televizí. Jakékoliv budoucí mírové uspořádání nezbytně předpokládá souhlas Ukrajiny, dodala hlava státu.

včera

včera

Policie ČR

U policie definitivně skončil muž, který napadal lidi před pražským barem

Policie propustila muže, který v únoru v opilosti se svou kolegyní napadl několik osob před barem na pražském Smíchově. Zároveň informovala, že ženu zprostila výkonu služby. Dvojici obvinila Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Policie už dříve označila jednání příslušníka za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

včera

Pellegrini: S Ficem jsem hovořil. Jeho stav je vážný, to nejtěžší má před sebou

Zdravotní stav premiéra Roberta Fica (Směr-SD) po středečním útoku je nadále velmi vážný. Uvedl to zvolený prezident Peter Pellegrini po návštěvě předsedy vlády v báňskobystrické nemocnici. Krátce spolu podle jeho slov komunikovali.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy