Šťára v Anglii: Zadrženo bylo na 600 gangsterů

Britská policie zadržela při velké operaci proti místním zločineckým skupinám téměř 600 lidí. Informovala o tom dnes britská média, podle nichž policisté osvobodili tři desítky zotročených lidí a zabavili 46 zbraní.

Zátah se uskutečnil minulý týden a zaměřil se na organizované skupiny v několika regionech zvláště střední a východní Anglie. Policie pozatýkala 500 mužů a 86 žen a objevila 30 zřejmých obětí obchodu s lidmi. Při operaci policisté pomohli téměř 900 lidem, kteří byli v situaci vyžadující pomoc zvenčí. Bylo mezi nimi i 364 dětí.

Policie zabavila drogy v odhadované hodnotě přes 230.000 liber (6,8 milionu korun). Byly mezi nimi hlavně kokain, heroin a crack.

Britské úřady odhadují, že v celé zemi působí na 2000 lokálních gangů, které se věnují distribuci drog či zbraní a zotročují při tom děti či méně odolné dospělé. Policie označuje boj proti těmto skupinám za jednu ze svých hlavních priorit.

Řada zátahů byla namířena proti takzvaným "kukaččím domům", což jsou nemovitosti kdysi patřící klientům gangů, kteří neměli na placení drog a přišli o svůj domov. Organizované skupiny, které se v nich usadily, tam podle policie často sexuálně zneužívaly dospívající děti, které se staly drogově závislými.

Související

Více souvisejících

Velká Británie Drogy kriminalita

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

MANUÁL: Dnes startují krajské a senátní volby. Jak volit a kde nekroužkovat?

Dnes odpoledne začnou v Česku volby krajských zastupitelů. V některých částech republiky budou spojeny také s prvním kolem senátních voleb. Zatímco krajské volby se týkají voličů mimo hlavní město, o složení horní parlamentní komory budou rozhodovat i voliči ze čtyř senátních obvodů v Praze. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy