Europol rozprášil síť obchodníků s dětmi, při rozsáhlé razii 70 zatčených

Policisté v 18 evropských zemích v červnu zatkli 70 lidí při rozsáhlé operaci namířené proti obchodování s nezletilými osobami. Oznámila to dnes evropská policejní agentura Europol, která při operaci asistovala a zprostředkovávala kontakt mezi zúčastněnými zeměmi. Česká republika mezi nimi nebyla.

"Mezi 17. a 23. červnem bylo zkontrolováno přes 127.000 osob, 63.800 vozidel a 1100 míst. Vyšetřovatelé prohledávali soukromé objekty, komerční podniky, hotely, autobusy, železniční stanice, přístavy, letiště a hraniční přechody. Součástí operace byly také preventivní kampaně prováděné ve školách s cílem informovat nezletilé o nebezpečí obchodování s lidmi," uvedl Europol o akci, do které se zapojily úřady ve Švýcarsku, na Islandu a v 16 zemích Evropské unie včetně Slovenska či Rakouska.

70 arrests in pan-European action against child trafficking. At least 53 minors were identified as potential victims, with several investigations still ongoing. The operation, led by the UK, involved authorities from 18 countries: https://t.co/FU5qD2Lih7 pic.twitter.com/5cfbnLt4L3

— Europol (@Europol) August 9, 2019

Výsledkem je zatčení 70 osob, z nichž 34 putovala do vazby přímo za obchodování s "bílým masem", zbylých 36 je podezíráno z loupeží, podporování nelegálního přistěhovalectví či šíření materiálů spojených se "sexuálním vykořisťováním nezletilých".

Policisté také identifikovali 206 potenciálních obětí, přičemž v 53 případech se jedná o nezletilé. "Tyto aktivity umožnily v zapojených zemích otevřít 31 nových vyšetřování obchodu s lidmi," dodal Europol.

Související

policie

Europol: Při obřím mezinárodním zátahu zatkla policie 44 lidí, v Česku 9

Při obřím mezinárodním zátahu zatkla policie v deseti převážně evropských zemích 44 lidí podezřelých ze zločinného spolčení, pašování drog a praní špinavých peněz. Devět osob bylo zatčeno v Česku, stejný počet ve Francii a sedm lidí zatkli policisté na Slovensku a v Litvě. Kromě toho policie zasahovala také v Lotyšsku, Polsku, Norsku, Německu, Španělsku a USA.

Více souvisejících

Europol Obchodování s lidmi děti

Aktuálně se děje

před 48 minutami

Ilustrační fotografie.

Ruská škola kritizovala válku na Ukrajině. Konec byl nevyhnutelný

Ruské úřady zatočily se soukromou školou Novokolledž v Novosibirsku, která se jako jedna z mála veřejně vyslovila proti válce na Ukrajině. Dočkala se za to prověrek, pokut a neudělení akreditace. Zakladatel zařízení Sergej Černyšov pak byl označen za tzv. zahraničního agenta, informovala ruská mutace BBC. Škola přestane existovat na konci školního roku. 

před 2 hodinami

včera

včera

včera

včera

včera

Ilustrační foto

Chcete se nám mstít? ICC varoval před odvetou vůči soudu

Prokurátoři Mezinárodního trestního soudu (ICC) v Haagu v pátek varovali před jednotlivci, kteří hrozí odvetou vůči soudu nebo jeho zaměstnancům. Takové jednání může podle ICC představovat trestný čin vůči výkonu spravedlnosti, informuje agentura AFP.

včera

Viktor Orbán /Fidesz/, maďarský premiér

Evropa si v současné době hraje s ohněm, varuje Orbán

Předseda maďarské vlády Viktor Orbán v pátečním rozhovoru pro veřejnoprávní rozhlas Kossuth Radio zdůraznil, že Evropa si v současné době hraje s ohněm ve vztahu k otázce války a míru. Maďarsko podle něj odmítá být vtáhnuté do konfliktu.

včera

Dmitrij Peskov na druhém summitu Rusko Afrika 2023.

Velmi důležité, velmi nebezpečné. Kreml zareagoval na návrhy Camerona a Macrona

Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov v pátek vyjádřil znepokojení nad slovy britského ministra zahraničních věcí Davida Camerona, který hovořil o právu Kyjeva útočit na ruské objekty s britskými zbraněmi. Podobně reagoval na slova francouzského prezidenta Emmanuela Macrona o možnosti vyslání vojáků na Ukrajinu, informuje agentura Reuters.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Ministerstvo zahraničí, ilustrační fotografie.

Česko vyzývá Rusko, aby přestalo s kybernetickými útoky

Česko společně s EU, NATO a dalšími mezinárodními partnery odsuzuje aktivity ruského státního aktéra APT28, uvedlo ministerstvo zahraničí v pátek. APT28 je spojován s ruskou vojenskou rozvědkou GRU a dlouhodobě provádí kyberšpionážní kampaň v evropských zemích.

včera

včera

HRW: Ruská armáda popravuje ukrajinské vojáky, kteří se vzdávají

Lidskoprávní organizace Human Rights Watch (HRW) tvrdí, že ruské jednotky se dopustily mimosoudních poprav ukrajinských vojáků, kteří se vzdávali a chtěli se dostat do zajetí.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy