Nejhorší obavy se naplnily. Potápěči našli mrtvé tělo polského milionáře

Tělo polského milionáře a filmového producenta Piotra Wožniaka-Staraka, který o víkendu vypadl ze svého motorového člunu na Mazurských jezerech, se potápěčům podařilo najít, oznámil dnes náměstek polského ministra vnitra.

"Potvrdily se naše nejhorší obavy," napsal na twitteru náměstek Jaroslaw Zieliński a vyjádřil soustrast pozůstalým.

Potwierdziły się najgorsze obawy. Wszystko wskazuje na to, że ciało Piotra Woźniaka-Staraka zostało odnalezione. Wyrazy współczucia Rodzinie i Najbliższym.

— Jarosław Zieliński (@ZielinskiJaro) August 22, 2019

Devětatřicetiletý Wožniak-Starak patřil k nejznámějším polským celebritám, a to i díky manželství s populární televizní moderátorkou, bývalou modelkou. Byl nevlastním synem jednoho z nejbohatších Poláků, podnikatele ve farmaceutickém průmyslu Jerzyho Staraka.

Po jezeře Kisajno se o nedělní noci plavil s nejmenovanou sedmadvacetiletou ženou a při prudkém obratu oba vypadli z lodi. Žena doplavala na břeh a informovala policii o pohřešovaném společníkovi, který na sobě neměl záchrannou vestu. Od víkendu po pohřešovaném pátrali policisté, hasiči a potápěči.

Ve vodě na Mazurech podle listu Gazeta Wyborcza přišlo od začátku prázdnin o život již 27 lidí, přičemž pět utonutí - počítáno bez nehody na jezeře Kisajno - připadlo na uplynulý "černý víkend". Záchranáři ale museli zasahovat i u množství dalších případů, od kolapsu ženy, která kvůli zhubnutí do plavek čtyři dny nejedla, až po muže, kterému lodní šroub usekl nohu.

Související

Polská policie

Na Mazurských jezerech zmizel polský milionář, našel se jen prázdný člun

Polští policisté, hasiči, pohraničníci a záchranáři na severovýchodě Polska druhým dnem pátrají po milionáři a filmovém producentovi Piotru Wožniakovi-Starakovi, který zmizel na Mazurských jezerech. U břehu jezera Kisajno zatím našli prázdný motorový člun, ze kterého devětatřicetiletý milionář vypadl, informují dnes polská média.

Více souvisejících

Piotr Woźniak-Starak (milionář) Polsko utonutí Jezera

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

Adrian Newey

Génius Newey končí v Red Bullu. Zamíří k Ferrari?

Dlouho se o tom spekulovalo, a nyní je to oficiální. Adrian Newey, technický ředitel Red Bull Racing, ukončí svou práci u rakouské stáje po skončení této sezóny. Potvrzení této zprávy přišlo od samotného týmu v jeho oficiálním prohlášení. Po 19 letech skončí Neweyho dlouholetá éra v týmu.

včera

Zahraniční vojáci se stali válečnými zajatci (POW) poté, co byli zajati Ukrajinou jako bojovníci v rámci ruských ozbrojených sil, účastní se tiskové konference organizované ukrajinskými představiteli v Kyjevě 15. března 2024.

Žoldáci z Nepálu ve velkém dezertují z ruské armády na Ukrajině

Podle informací serveru RBK-Ukrajina, který se odvolává na tiskovou zprávu Hlavního ředitelství zpravodajství, žoldáci z Nepálu, kteří přišli bojovat proti Ukrajině v řadách ruské armády, masově dezertují. Ruští velitelé zároveň hledají chatrné omluvy pro své vedení, vysvětlující tuto situaci.

včera

Andrej Babiš (ANO)

Boj proti Green Dealu i migraci. Hnutí ANO zahájilo předvolební kampaň

Při zahájení hlavní fáze kampaně ANO ve Zlíně uvedl předseda Andrej Babiš, že hlavními prioritami hnutí ve volbách do Evropského parlamentu jsou boj proti nelegální migraci, obrana suverenity a odpor proti Zelené dohodě, nazvané Green Deal. Hlavním heslem kampaně před červnovými volbami je "Česko pro tebe všecko".

včera

1. máj

Svátek práce se slaví již 135 let. Jak se za tuto dobu proměňovala jeho podoba?

Na první květnový den připadá Svátek práce, který není jenom státním svátkem, ale i tím mezinárodním. Jeho historie sahá až do roku 1889, kdy byl jiný, než se prezentoval v dobách komunistického režimu. Povinné prvomájové průvody doprovázené budovatelskými slogany, oslavami pracovních úspěchů a stranickými představiteli na tribunách měly s původní myšlenkou svátku pramálo společného. 

včera

Počasí: Česko zasáhl silný vítr. Meteorologové vydali výstrahu

Meteorologové vydali výstrahu před silným větrem. Ten bude podle ČHMÚ.cz řádit na části území až do zítřejšího večera.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy