Asistentka okradla baskytaristu U2 o 2,8 milionu eur

Londýn - Osobní asistentka Adama Claytona, baskytaristy slavné irské skupiny U2, okradla svého zaměstnavatele o 2,8 milionu eur (téměř 72 milionů korun). V pátek ji za to soud poslal na sedm let do vězení, informuje agentura AFP a stanice BBC.

Osmačtyřicetiletá Carol Hawkinsová byla minulý týden uznána vinnou ze 181 krádeží, při nichž pomocí šeků během čtyř let z Claytonových bankovních kont převedla na svůj účet 2,8 milionu eur. Peníze prohýřila na exotických dovolených, rozházela za drahé oblečení nebo utratila za závodní koně.Hawkinsová pro Claytona pracovala 17 let. Začínala jako hospodyně, pak se vypracovala na Claytonovu osobní asistentku. Vše prasklo v roce 2008. Celý proces Hawkinsová trvala na tom, že je nevinná. Soudce Patrick McCartan ale řekl, že kradla z čiré chamtivosti.Adam Clayton u soudu osobně nebyl.U2 patří mezi nejúspěšnější rockové kapely světa. Podle časopisu Billboard vydělalo jejich turné v roce 2009 kolem 109 milionů dolarů (2,2 miliardy korun). Podle neoficiálních odhadů skupina U2 prodala za svou téměř pětatřicetiletou kariéru více než 150 milionů desek.Irové zahájili svou hudební dráhu v roce 1976 a dosud hrají v nezměněné sestavě – zpěvák Bono Vox, kytarista The Edge, baskytarista Adam Clayton a bubeník Larry Mullen jr. Kapela a zejména její frontman Bono se angažuje v boji proti chudobě, hladomoru a v oblasti lidských práv.

Související

Bono Vox

Bono Vox: Frontman kapely U2 s citem pro chudé tohoto světa

Irský zpěvák a kytarista Paul David Hewson, přezdívaný Bono, v sobě chová velkou sounáležitost s chudými a neprivilegovanými. Tento frontman skupiny U2, pro niž napsal většinu textů, zakládá nadační fondy a pořádá charitativní koncerty, při osobních schůzkách s vrcholnými politiky lobbuje za řešení problémů třetího světa. Již několikrát byl proto nominován na Nobelovu cenu za mír. V neděli 10. května oslaví šedesátiny.
U2

Nejlépe placenými kapelami jsou U2 a Coldplay

Nejlépe placenými hudebníky na světě jsou v tomto roce irští U2. Čtyřčlenná rocková kapela založená roku 1976 letos vydělala 118 milionů dolarů (2,7 miliardy Kč). Následují britští Coldplay s 115,5 milionu dolarů, na třetí příčce se umístil britský zpěvák Ed Sheeran (110 milionů USD). Vyplývá to z žebříčku 30 nejlépe placených hudebníků, který dnes zveřejnil časopis Forbes. Žebříček uzavírají nestárnoucí legendy rocku The Rolling Stones.

Více souvisejících

U2 krádeže

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

Marek Ženíšek (TOP 09)

TOP 09 našla nového kandidáta na ministra pro vědu

TOP 09 představí nového kandidáta na ministra pro vědu, výzkum a inovace. Podle informací České televize jím má být poslanec Marek Ženíšek. Nominovalo ho předsednictvo strany, posvětit to však ještě musí výkonný výbor. 

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Vlak odjel bez strojvedoucího a vykolejil. (2.5.2024) Prohlédněte si galerii

ČD ve čtvrtek odklidí vykolejený vlak, který ujel strojvedoucímu. Na trati bude výluka

České dráhy začnou ve čtvrtek ráno s odstraňováním dvou vozů, které vykolejily minulý týden u středočeského Klínce, informoval dopravce. Vozy budou nakolejeny s pomocí jeřábu a v rámci možností transportovány z místa po kolejích. Na trati mezi Čisovicemi a Měchenicemi tak bude muset být přerušen provoz, zajištěna bude náhradní autobusová doprava. 

před 3 hodinami

Český tým bude na MS hrát v pražské O2 areně.

Bez Vrány, Noska či Chlapíka. Trenéři naopak ze zámoří povolali na domácí MS Kämpfa

Realizační tým české hokejové reprezentace v čele s koučem Radimem Rulíkem v neděli večer na tiskové konferenci oznámil, kteří hokejisté budou Česko reprezentovat na domácím světovém šampionátu, který v Praze a Ostravě odstartuje v pátek 10. května. Stalo se tak po odehrání generálky, tedy Českých hokejových her v Brně, v rámci nichž se Čechům výsledkově vůbec nedařilo, přičemž vstřelili jen dvě branky. Jinak všechny duely s Finskem (1:4), Švédskem (0:2) a Švýcarskem (1:2) prohráli. Z konečné nominace vyplývá, že se na domácím turnaji představí mimo jiné devět hokejistů ze zámoří, pět hráčů z evropských soutěží a 12 z české extraligy.

před 3 hodinami

Kerčský most spojuje pevninské Rusko s anektovaným poloostrovem Krym.

Kyjev by měl přehodnotit plány útoku na Krymský most, ukazují satelitní snímky

Případný ukrajinský útok na most spojující Rusko s anektovaným poloostrovem Krym už nemusí dávat takový smysl jako v minulosti. Britský deník The Independent upozornil, že Moskva přestala využívat Kerčský most k zásobování frontové linie. Odkazuje se na satelitní snímky společnosti Molfar. Rusové aktuálně využívají pozemní trasy na východě Ukrajiny. 

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Josef Středula

Odboráři opustili jednání tripartity, potvrdil Středula. Podle vlády k tomu nebyl důvod

Odboráři předčasně opustili pondělní jednání tripartity, informovala ČT s odkazem na předsedu ČMKOS Josefa Středulu. Zástupci vlády, zaměstnavatelů a odborů řešili například aktuální situaci v zemědělství, ukotvení duálního systému vzdělávání do školského systému či vytvoření seznamu zemí, jejichž občané nebudou potřebovat k práci v Česku zvláštní povolení.

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 7 hodinami

včera

včera

Teroristé Hamásu

Návrh dohody o příměří má tři fáze, tvrdí Hamás

Návrh dohody o příměří v pásmu Gazy, s níž souhlasilo palestinské hnutí Hamás, má tři fáze a každá trvá 42 dní. Uvedl to v pondělí vysoce postavený představitel Hamásu Chalíl Hajjá v rozhovoru pro katarskou televizi Al-Džazíra, píše agentura Reuters.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

EU se snaží přivést Izrael k rozumu: Izraelské příkazy k evakuaci Rafahu znamenají to nejhorší

Izrael musí upustit od pozemní ofenzívy v Rafahu na jihu Pásma Gazy, prohlásil v pondělí šéf evropské diplomacie Josep Borell. Dodal, že EU a mezinárodní společenství "mohou a musí" jednat, aby takovému scénáři zabránily. Nesouhlas s izraelskou ofenzívou vyjádřila také Paříž, informuje agentura Reuters.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy