V podvozku letounu se našla mrtvola. Jde o pohřešovanému chlapce z Norska?

Amsterodam - Nizozemská pohraniční police dnes našla v prostoru pro kola letounu společnosti KLM mrtvé tělo.

Norské úřady uvedly, že jde pravděpodobně o pohřešovaného 17letého chlapce z Larviku na jihu Norska, informovala agentura AP. Letoun ráno přistál na amsterodamském letišti Schiphol.Norská policie po chlapci pátrala od středečního rána. Popisovala ho jako 180 centimetrů vysokého, štíhlého mladíka se světlými vlasy a pihami.Norská policie uvedla, že "popis a předměty, které se našly u zemřelého, naznačují s vysokým stupněm jistoty, že jde o tohoto 17letého" chlapce. Nizozemské úřady incident dál vyšetřují.Stroj Embraer 190 do Amsterodamu přiletěl z letiště Sandefjord-Torp poblíž Osla.Podobný incident, ale se šťastným koncem, se loni v srpnu odehrál v Nigérii. Teenager tam přežil domácí let v délce 35 minut jako černý pasažér na kole letadla. Podle aerolinek Arik Airlines chlapec přežil pravděpodobně díky tomu, že let byl krátký a letadlo nevzlétlo do výšky nad 25.000 stop (7620 metrů).

Související

KLM

Piloti aerolinek KLM odmítli zmrazení platů

Odborová organizace pilotů společnosti KLM, která je součástí francouzsko-nizozemské skupiny Air France-KLM, odmítla dát souhlas se zmrazením mezd do roku 2025. Podle agentury Reuters by odmítnutí mohlo ohrozit snahy o zajištění budoucnosti firmy v době koronavirové krize.
KLM, ilustrační foto

KLM zruší dalších 1500 pracovních míst, celkem 20 procent

Nizozemská letecká společnost KLM zruší kvůli restrukturalizaci dalších 1500 pracovních míst, celkem jich zanikne asi 20 procent. Firma, která je součástí francouzsko-nizozemské skupiny Air France-KLM, dnes také varovala, že kvůli dopadům šíření nového koronaviru nemůže vyloučit další rušení pracovních míst v budoucnu.

Více souvisejících

klm Nizozemí letectví

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

Chřestýš

Extrémní změny počasí povedou k masové migraci. Vědci varují před rozšířením jedovatých hadů

Podle nové studie, na kterou upozornil server The Guardian, se očekává, že změna klimatu povede k masové migraci jedovatých hadů do nových oblastí a zemí, které na to nejsou připravené. To zvýší zranitelnost obyvatel vůči uštknutí hady. Vědci ve studii modelovali možné geografické rozšíření 209 druhů jedovatých hadů, které mohou ohrozit lidský život. Závěry ukazují, že největší riziko nesou lidé v nízkopříjmových zemích v jižní a jihovýchodní Asii a v částech Afriky.

před 5 hodinami

Ruská armáda, ilustrační foto

Rusko vyhlašuje cvičení. Použije jaderné zbraně

Ruské ministerstvo obrany v pondělí oznámilo, že uspořádá cvičení s taktickými jadernými zbraněmi. Před několika dny Kreml rozzlobeně reagoval na komentáře vysokých západních představitelů o válce na Ukrajině.

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 11 hodinami

před 11 hodinami

Izraelská armáda

Izraelská armáda zahájila evakuaci Rafahu

Izraelská armáda v pondělí vyzvala obyvatele ve východní části města Rafah ležícího na jihu Pásma Gazy, aby se dočasně přesunuli do "humanitární oblasti". Informuje o tom deník Times of Israel.

před 12 hodinami

Zemřel Miroslav Imrich, zpěvák skupin Tango a Abraxas

Českou hudební scénu zasáhla v neděli smutná zpráva. Ve věku 71 let zemřel zpěvák Miroslav Imrich, který se proslavil působením v kapelách Tango a Abraxas. Podle dostupných informací nepřežil srážku s vlakem. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy