John varuje: Do Čech zamíří tisíce imigrantů a extremistů z Ukrajiny

Praha - Počet Ukrajinců, kteří opustili své domovy a v souvislosti s ukrajinskou krizí uprchli se země, se podle posledních zpráv OSN pohybuje nad hranicí jednoho milionu. Většina uprchlíků doposud mířila na východ, podle exministra vnitra a publicisty Radka Johna ale nyní hrozí, že nové kolo války na Ukrajině přivede do ČR tisíce imigrantů, a to včetně pravicových extrémistů.

Více než jeden milion uprchlíků, to je, vzhledem k relativně krátké délce konfliktu, podle Johna zcela bezprecedentní číslo, které v poměru počet osob/čas hravě předčilo všechny věhlasné konflikty blízkého východu.

"A zatímco dnes ještě platí, že 814 tisíc ukrajinských uprchlíků se rozběhlo do Ruska (kterému lidé z východu země věří objektivně více), zatímco na západ od bojiště zamířilo pouze 260 tisíc osob, zítra, začne-li opět válka, se vše změní," varuje John na stránkách Security magazínu.

Proruští separatisté, ať s přímou či nepřímou podporou Ruska, mají podle publicisty zcela evidentně vojensky navrch a frontová linie se bude posouvat na západ, tedy tam, kde stále více lidí věří Evropě a stále méně lidí fandí Putinovi.

"Tam, kde bydlí 40 milionů lidí, jejichž domovy ještě nikdo neostřeloval. A hlavně tam, kde se dnes nachází naprostá většina příbuzných Ukrajinců, kteří dlouhodobě přebývají na území České republiky. Z lidského hlediska se pak Ukrajincům žijícím v České republice nelze divit, že využijí všech skulin a možností, jak své příbuzné a blízké dostat právě do České republiky," uvádí John.

Domnívá se, že pokud nezavládne na Ukrajině mír a neobnoví se dodávky ruského plynu, který je nezbytný pro zajištění tepla v tamních domech, bude Česká republika čelit největšímu nárazovému přílivu imigrantů ve svých novodobých dějinách.

"A jak už to v takové situaci bývá, nepůjde pouze o ženy a děti, starce a muže – živitele rodin, ale také o zloděje, mafiány a pravicové extrémisty," uzavírá John svou děsivou prognózu.

Související

Radek John

ČSSD se musí omluvit Johnovi za označení tunelář

Praha - ČSSD se musí omluvit bývalému předsedovi Věcí veřejných Radkovi Johnovi za to, že ho strana v minulosti označila za tuneláře. Rozhodl o tom pražský městský soud, kde John na sociální demokraty podal žalobu.
Radek John

Radek John se stydí. Za policii a za...

Praha - Publicista, moderátor, spisovatel a exministr vnitra Radek John se stydí za českou policii i za své spoluobčany. Uvedl to v reakci na sobotní demonstrace proti islamizaci Evropy.

Více souvisejících

Radek John Ukrajinská krize Ukrajina

Aktuálně se děje

před 16 minutami

před 47 minutami

před 56 minutami

před 2 hodinami

před 4 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

Zemřel zakladatel a výrazná osobnost ODS Miroslav Macek

Ve věku 79 let zemřel zakladatel a bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Podle serveru Novinky zemřel ve středu po krátké a těžké nemoci.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy