Rusko poslalo do Debalceve mimořádný humanitární konvoj

Moskva - Do zničeného Debalceve dnes dorazil mimořádný ruský konvoj s humanitární pomocí. Ohledně proclení na ukrajinské hranici panují nejasnosti.

Rusko od počátku konfliktu vyslalo na ukrajinský Donbas celkem už patnáct kolon bílých kamionů, které podle Moskvy dopravily potřebným stovky tun humanitární pomoci. Podle ukrajinských úřadů ruské automobily vjíždějí na Ukrajinu ilegálně.

Třicet nákladních automobilů dnes vyloží 200 tun nákladu v Doněcku a Luhansku, odkud pak budou povstalci rozesílat pomoc potřebným, napsala agentura TASS. Hlavním příjemcem bude Debalceve, kam budou převezeny zejména léky a potraviny.

Ukrajinští celníci ruskou humanitární zásilku neodbavili, stejně jako v případě všech předešlých konvojů. Podle ruských médií se k odbavení odmítli dostavit. Na místě ale údajně byli zástupci kontrolní mise Organizace pro bezpečnost a spolupráci v Evropě (OBSE).

Související

Ukrajinská armáda

V Donbasu u Debalceve propukly těžké boje, zemřely desítky lidí

Kyjev - U města Debalceve na východní Ukrajině propukly v noci na dnešek tvrdé střety. Armáda a povstalci se vzájemně obviňují z pokusů o proražení fronty a hlásí vysoké ztráty protivníka. Debalceve bylo loni v únoru centrem urputných bojů, při nichž obklíčená ukrajinská armáda důležitý železniční uzel ztratila.

Více souvisejících

Debalceve, Ukrajina Rusko

Aktuálně se děje

včera

včera

Teroristé Hamásu

Návrh dohody o příměří má tři fáze, tvrdí Hamás

Návrh dohody o příměří v pásmu Gazy, s níž souhlasilo palestinské hnutí Hamás, má tři fáze a každá trvá 42 dní. Uvedl to v pondělí vysoce postavený představitel Hamásu Chalíl Hajjá v rozhovoru pro katarskou televizi Al-Džazíra, píše agentura Reuters.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Chřestýš

Extrémní změny počasí povedou k masové migraci. Vědci varují před rozšířením jedovatých hadů

Podle nové studie, na kterou upozornil server The Guardian, se očekává, že změna klimatu povede k masové migraci jedovatých hadů do nových oblastí a zemí, které na to nejsou připravené. To zvýší zranitelnost obyvatel vůči uštknutí hady. Vědci ve studii modelovali možné geografické rozšíření 209 druhů jedovatých hadů, které mohou ohrozit lidský život. Závěry ukazují, že největší riziko nesou lidé v nízkopříjmových zemích v jižní a jihovýchodní Asii a v částech Afriky.

včera

Ruská armáda, ilustrační foto

Rusko vyhlašuje cvičení. Použije jaderné zbraně

Ruské ministerstvo obrany v pondělí oznámilo, že uspořádá cvičení s taktickými jadernými zbraněmi. Před několika dny Kreml rozzlobeně reagoval na komentáře vysokých západních představitelů o válce na Ukrajině.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Netanjahu: Pokud se neubráníme sami, nikdo nás neubrání. Zvládneme to i sami

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu odmítl tlak mezinárodního společenství, které požaduje pozastavení válečného tažení v Pásmu Gazy. Podle agentur AP a DPA zdůraznil, že Izrael má schopnost bránit se sám, pokud bude potřeba.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy