Ruský hněv: Proč svět neplakal za mrtvé z letadla na Sinaji?

Moskva - Celý svět je v myšlenkách s obyvateli Francie, lidé hromadně sdílí na sociálních sítích statusy o terorismu a mění si profilové fotografie do barev francouzské trikolory. A Rusové se ptají: Proč svět takhle netruchlil také za oběti z našeho letadla?

Celý svět vyjadřuje soustrast Francii, kterou zasáhly v pátek drsné teroristické útoky. Lidé na sociálních sítích masivně vyjadřují podporu zemi galského kohouta, kde zemřelo 129 lidí. A Rusové se mezitím ptají: "Je snad život Francouze cennější než Rusa?" Narážejí tak na útok na jejich letadlo, který nepřežilo 224 lidí...

Psali jsme:
Zřícení ruského letadla v Egyptě: Dokončujeme studium materiálů, sdělil Putin
 

Je to jen pár týdnů, kdy svět obletěla zpráva o pádu ruského letadla, které havarovalo na Sinaji. Vyšetřování ukázalo, že i zde se jednalo o útok vrahů z Islámského státu. Ale reakce světa? Viděli jste, že by se na sociálních sítích objevily ruské vlajky místo profilových fotek, jak se to děje dnes?

Velmi často se na světě dějí strašné teroristické útoky, které nepřežijí desítky a někdy i stovky lidí. A svět o nich mlčí. Nebo jste na sociálních sítích v poslední době zaznamenaly ruské, syrské, nebo třeba libanonské vlajky?

Související

Ruský letoun plný turistů se zřítil na Sinaji.

Havárie ruského A321: Těla obětí nepřipomínala lidské bytosti

Vyšetřování tragické letecké nehody letadla plného ruských turistů nad Sinajským poloostrovem přineslo další detaily o tomto strašlivém neštěstí a kruté smrti 224 lidí na palubě letadla. Velká většina z nich podle expertů nezemřela při explozi nebo dopadu letadla, ale postihlo je těžké barotrauma.

Více souvisejících

Zřícení letadla Airbus A-321 Kolavia letu 7K9268 (31. 10. 2015) Rusko Teroristické útoky v Paříži (13. 11. 2015)

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

Chřestýš

Extrémní změny počasí povedou k masové migraci. Vědci varují před rozšířením jedovatých hadů

Podle nové studie, na kterou upozornil server The Guardian, se očekává, že změna klimatu povede k masové migraci jedovatých hadů do nových oblastí a zemí, které na to nejsou připravené. To zvýší zranitelnost obyvatel vůči uštknutí hady. Vědci ve studii modelovali možné geografické rozšíření 209 druhů jedovatých hadů, které mohou ohrozit lidský život. Závěry ukazují, že největší riziko nesou lidé v nízkopříjmových zemích v jižní a jihovýchodní Asii a v částech Afriky.

před 3 hodinami

Ruská armáda, ilustrační foto

Rusko vyhlašuje cvičení. Použije jaderné zbraně

Ruské ministerstvo obrany v pondělí oznámilo, že uspořádá cvičení s taktickými jadernými zbraněmi. Před několika dny Kreml rozzlobeně reagoval na komentáře vysokých západních představitelů o válce na Ukrajině.

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

Izraelská armáda

Izraelská armáda zahájila evakuaci Rafahu

Izraelská armáda v pondělí vyzvala obyvatele ve východní části města Rafah ležícího na jihu Pásma Gazy, aby se dočasně přesunuli do "humanitární oblasti". Informuje o tom deník Times of Israel.

před 10 hodinami

Miroslav Imrich

Zemřel Miroslav Imrich, zpěvák skupin Tango a Abraxas

Českou hudební scénu zasáhla v neděli smutná zpráva. Ve věku 71 let zemřel zpěvák Miroslav Imrich, který se proslavil působením v kapelách Tango a Abraxas. Podle dostupných informací nepřežil srážku s vlakem. 

před 11 hodinami

před 12 hodinami

Výhled počasí na příští víkend: Bude panovat typické jaro

Česko má za sebou první víkend, přičemž i ten příští má přinést velmi podobné počasí. Vyplývá to z týdenní předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). Maxima se v sobotu a neděli budou držet kolem dvacítky. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy