Twitter zrušil účet ruské RT, nevhodně propagoval ruskou revoluci

Londýn/Moskva - Britské ministerstvo zahraničí docílilo toho, že Twitter zablokoval účet ruské televize RT, který měl za cíl připomenout slavnou socialistickou revoluci. RT totiž neoprávněně využila logo britského ministerstva právě k propagaci ruské revoluce.

Zdá se, že se opět objevuje propaganda podobné té, která se mezi Ruskem a Velkou Británií vyskytovala za období studené války. 

Britská vláda, konkrétně ministerstvo zahraničí, si stěžovalo na twitterové aktivity ruského zpravodajství. To vyústilo až v to, že twitter daný účet zablokoval. Twitterový účet měl připomínat a vyzdvihovat ruskou socialistickou revoluci a zřídilo ho ruské zpravodajství RT (Russia Today), informuje britský The Guardian. 

Účet měl příznačný název @BritshEmb1917 s fotografií budovy britského ministerstva zahraničí. V popisku účtu bylo napsáno, že jde o oficiální twitterový účet ruské říše ve Velké Británii. Šlo o součást projektu RT "1917Live project", který měl za cíl připomenout ruskou socialistickou revoluci prostřednictvím tweetů a podobných účtů.

Twitter účet pozastavil už minulý týden. "Upozornili jsme Twitter na neoficiální účet, který využíval značku ministerstva zahraničí bez povolení," uvedl tehdy mluvčí ministerstva. Ministerstvo zřejmě upozornilo na skutečnost také britskou ambasádu v Moskvě. 

Ivor Crotty, šéf sociálních médií v RT, kontaktoval britské velvyslanectví v Moskvě prostřednictvím Twitteru během tohoto týdne, kdy požádal o pomoc po pozastavení účtu, což podle něj způsobilo zablokování "zásadního historického hlasu".

"Jsme ochotni udělat všechno pro to, aby integrita projektu 1917 Live project byla obnovena takovou cestou, která bude pro všechny pohodlná," řekl. 

Vztah mezi RT a britskými institucemi není napjatý poprvé. Loni mluvčí ruského ministerstva zahraničí sliboval odplatu britským médiím za to, že došlo k uzavření účtů RT v britských bankách. V lednu se britská banka NatWest rozhodla účty odblokovat. 

V září 2015 zase byla RT postižena sankcemi ze strany Ofcomu, britské regulační instituce směrem k médiím, za sérií zavádějících nebo zaujatých pořadů, které mluvily o konfliktech v Sýrii nebo na Ukrajině. Ruský zpravodajský kanál je v Británii dostupný na Freeview stejně jako přes Sky a Virgin.

Související

Více souvisejících

Twitter Rusko Velká říjnová socialistická revoluce (VŘSR) Velká Británie Komunismus

Aktuálně se děje

včera

včera

Teroristé Hamásu

Návrh dohody o příměří má tři fáze, tvrdí Hamás

Návrh dohody o příměří v pásmu Gazy, s níž souhlasilo palestinské hnutí Hamás, má tři fáze a každá trvá 42 dní. Uvedl to v pondělí vysoce postavený představitel Hamásu Chalíl Hajjá v rozhovoru pro katarskou televizi Al-Džazíra, píše agentura Reuters.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Chřestýš

Extrémní změny počasí povedou k masové migraci. Vědci varují před rozšířením jedovatých hadů

Podle nové studie, na kterou upozornil server The Guardian, se očekává, že změna klimatu povede k masové migraci jedovatých hadů do nových oblastí a zemí, které na to nejsou připravené. To zvýší zranitelnost obyvatel vůči uštknutí hady. Vědci ve studii modelovali možné geografické rozšíření 209 druhů jedovatých hadů, které mohou ohrozit lidský život. Závěry ukazují, že největší riziko nesou lidé v nízkopříjmových zemích v jižní a jihovýchodní Asii a v částech Afriky.

včera

Ruská armáda, ilustrační foto

Rusko vyhlašuje cvičení. Použije jaderné zbraně

Ruské ministerstvo obrany v pondělí oznámilo, že uspořádá cvičení s taktickými jadernými zbraněmi. Před několika dny Kreml rozzlobeně reagoval na komentáře vysokých západních představitelů o válce na Ukrajině.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Netanjahu: Pokud se neubráníme sami, nikdo nás neubrání. Zvládneme to i sami

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu odmítl tlak mezinárodního společenství, které požaduje pozastavení válečného tažení v Pásmu Gazy. Podle agentur AP a DPA zdůraznil, že Izrael má schopnost bránit se sám, pokud bude potřeba.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy