Macronova manželka zažila v USA potupu, prý za to mohl Trump

Washington - Již dlouho se spekuluje o partnerských potížích, jimiž si údajně prochází první pár USA. Mezi Donaldem Trumpem a jeho ženou Melanií to prý neklape. Do centra pozornosti se teď dostal i první pár Francie, byť za poněkud jiných okolností.

Podle sloupkařky britského Guardianu Suzanne Mooreové prý byl rozkol mezi americkým prezidentem a jeho manželkou zvláště viditelný během nedávné návštěvy francouzského prezidenta Macrona. Britská novinářka tvrdí, že napětí, jež panuje mezi prezidentem a první dámou, je patrné na první pohled.

Prý se sebe navzájem sotva dotknou a jejich držení se za ruce je křečovité. Tento stav prý ostře kontrastuje se způsobem, jakým se k sobě chovali Trump s Macronem, kteří se neustále plácali po ramenou, podávali si ruce a dotýkali se jeden druhého.

Podle Mooreové se prý oba státníci chovali též velmi nepatřičně ke svým ženám. Melania Trumpová je podle ní svým manželem opomíjená již dlouho a není to nic nového. Macron ale údajně během návštěvy USA pochytil Trumpovy způsoby a choval se ke své ženě jako k pouhému levnému doplňku. Podle novinářky to Macron dělal proto, aby se Trumpovi zalíbil a zapadl do jeho světa.

Francouzský prezident se přitom vždy snaží, aby bylo na jeho manželku pohlíženo jako na skutečnou první dámu. Ví ale také, jaký druh žen se líbí Donaldu Trumpovi. Ty mlčenlivé, nenápadné, bez názoru. A tak podle novinářky Emmanuel Macron do této podoby svojí ženu pro potřeby právě proběhlé státní návštěvy přetvořil. Vše v zájmu dobrých diplomatických vztahů.

Mooreová tvrdí, že přeměna zafungovala. Prý byla dokonce nutná proto, aby mohli manželé Macronovi vstoupit do Trumpova světa a pohybovat se v něm. Viděli prý, že americký prezident má problém vyjít se silnými ženami jako jsou Theresa Mayová a Angela Merkelová a tak se rozhodli, že první dáma Francie sehraje ve státním zájmu trochu jinou roli. 

Související

Více souvisejících

Brigitte Macronová Emmanuel Macron Donald Trump Melania Trumpová manželství

Aktuálně se děje

před 11 minutami

před 36 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 5 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Počasí narušilo lodní dopravu v Panamském průplavu, zjistili vědci. Region postihlo rekordní sucho

Klimatický fenomén známý jako El Niňo byl klíčovou příčinou nízkých srážek a rekordního sucha, které loni narušily lodní dopravu v Panamském průplavu. Ve středu to uvedli vědci, informuje agentura AP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy