Krávy na švýcarských pastvinách trpí kvůli vedrům žízní, pomoci jim mají armádní vrtulníky

Bern - Kvůli velkému suchu a vedru trpí krávy na švýcarských pastvinách žízní. Pomoci by jim teď měly vrtulníky.

Vrtulníky švýcarské armády dnes začaly letecky přepravovat vodu pro tisíce krav.Helikoptéry Super Puma transportují vodu v zavěšených červených plastických kontejnerech do farem v pohoří Jura a v podhůří Alp.

Na vysoko položených pastvinách v kantonu Vaud na západě Švýcarska, se vždy v létě pase asi 40.000 krav. Každé zvíře přitom denně spotřebuje kolem 150 litrů vody.

Vrtulníky podle úřadů naplnily vodou dvě nádrže. Z nich farmáři plní své cisternové vozy, jimiž pak po zemi životodárnou tekutinu rozvážejí dobytku na pastvinách. Od pátku o tuto pomoc požádalo několik desítek chovatelů dobytka.

Související

Více souvisejících

Švýcarsko Armáda Švýcarsko Krávy

Aktuálně se děje

před 22 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

Wladyslaw Kosiniak-Kamysz

Polsko vnímá nové riziko z Ruska. Upozornil na něj prestižní deník

Polské bezpečnostní služby jsou v plné pohotovosti kvůli hrozbě bombových útoků a záškodnických akcí ze strany Ruska na území Evropy, řekl polský ministr obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz v úterý. Reagoval tak na článek deníku Financial Times, že Moskva plánuje násilné sabotáže v zahraničí. 

před 6 hodinami

před 6 hodinami

včera

Vláda ČR

Vláda schválila novelu atomového zákona, pomůže urychlit výstavbu nových bloků

Rychlejší výstavba nových jaderných bloků a také snazší povolovací procesy při zavádění malých modulárních reaktorů jsou hlavními body novely atomového zákona, jejíž návrh schválila vláda na úterním jednání. Odsouhlasila i návrhy novel zákonů o rozpočtovém určení daní, o sociálních službách nebo o nemocenském pojištění a také znění úplně nového zákona o Národní rozpočtové bance. A věnovala se i pomoci mrazy postiženým ovocnářům a dalšímu antibyrokratickému balíčku.

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

Zelenského chtěli zabít. Ukrajina odhalila ruské agenty, byli i v ochrance

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj byl opět v ohrožení. Civilní kontrarozvědka SBU v úterý uvedla, že odhalila skupina agentů ruské FSB, kteří chtěli zabít jeho i další ukrajinské představitele u příležitosti dnešní inaugurace ruského prezidenta Vladimira Putina. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy