Sibiř pustoší záplavy. Desítky měst a obcí pod vodou, počet mrtvých roste

Na dvanáct stoupl počet obětí záplav v Irkutské oblasti na Sibiři, kde se v důsledku silných dešťů vylily řeky z koryt. Uvedl to dnes místopředseda ruské vlády Vitalij Mutko. Dalších devět lidí, včetně jednoho dítěte, se pohřešuje.

"Zranění utrpělo 751 lidí, 153 pacientů je v nemocnicích," dodal Mutko během porady u premiéra Dmitrije Medveděva. Předchozí bilance záplav činila sedm mrtvých.

Ruské ministerstvo obrany vyslalo do zasažené oblasti na pomoc více než 1300 vojáků s přibližně 300 kusy techniky, stejně jako transportní letadlo An-12 a dva vrtulníky, uvedla agentura RIA Novosti.

Záplavy postihly 83 obcí v šesti okresech, pod vodou se ocitlo více než 6700 domů, ve kterých žilo více než 32.000 lidí, uvedl list Kommersant. V sobotu situaci na místě obhlédl prezident Vladimir Putin, který nařídil poskytnout finanční pomoc postiženým, vyslat děti do letních táborů a v nejbližší době připravit program pomoci při opravách zaplavených domů.

Související

Více souvisejících

sibiř Povodně Rusko

Aktuálně se děje

před 48 minutami

Jiřina Bohdalová v televizním filmu Svatá.

RECENZE: Svatá s démonickou Bohdalovou se pod podnětnou premisou hroutí a učí nás překrucovat

V neděli v lineárním vysílání odpremiéroval očekávaný snímek České televize Svatá, nyní si jej můžete pustit na iVysílání. Produkce spoléhá na osvědčená tvůrčí i herecká jména a po záplavě seriálů a minisérií se navrací k formátu dlouhometrážního televizního filmu. Slibná zápletka prestižního projektu s možnostmi ambivalence však v závěru vyzní banálně a dialog nevede.

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 v Praze

MS v ledním hokeji: Česko - Kanada 3:4. Velký návrat, pak prohra v prodloužení

Česko v závěrečném zápase skupinové fáze domácího mistrovství světa proti Kanadě hrálo o první místo ve skupině A. Za národní tým poprvé na šampionátu nastoupil nejlepší český hráč současnosti David Pastrňák. I on byl na ledě, když národní tým v předposlední minutě dokonal návrat z dvoubrankové ztráty. V prodloužení ale rozhodl o vítězství zámořského týmu Cozens.

před 2 hodinami

Ruská armáda, ilustrační foto

V Rusku začaly manévry s nestrategickými jadernými zbraněmi

Ruská armáda v úterý zahájila úvodní fázi manévrů s nestrategickými jadernými zbraněmi, uvedla agentura Interfax s odvoláním na ministerstvo obrany. Cvičení probíhá v Jižním vojenském okruhu, pod který spadají i okupované části ukrajinského území. 

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Aktualizováno před 4 hodinami

před 4 hodinami

Teroristé Hamásu

Nepřijatelné a absurdní. Itálie se vyjádřila k zatykači na Netanjahua

Porovnávání Izraele a palestinského militantního hnutí Hamás je nepřijatelné a absurdní. Prohlásil to v úterý italský ministr zahraničí Antonio Tajani poté, co hlavní prokurátor Mezinárodního trestního soudu (ICC) Karim Khan požádal o vydání zatykačů na představitele Izraele i Hamásu. Uvedla to agentura AFP.

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

Andrzej Duda

Duda čelí kritice za kondolenci k úmrtí íránského prezidenta

Polský prezident Andrzej Duda čelí kritice za to, že přirovnal smrt íránského prezidenta Ebráhima Raísího ke smrti polského prezidenta Lecha Kaczyńského při letecké nehodě před 14 lety. Íránský prezident zahynul v neděli při nehodě vrtulníku. O incidentu informovala agentura DPA.

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

Poplatek za vstup do Benátek je žalostné selhání, tvrdí rada města. Počet turistů se naopak zvýšil

Poplatek za vstup do Benátek pro jednodenní návštěvníky, první svého druhu na světě, se ukázal jako neúspěšný již během svého zavedení na svátek Dne osvobození a Dne svatého Marka 25. dubna, uvedl v pondělí na tiskové konferenci v klubu zahraničních novinářů v Římě člen benátské městské rady, píše agentura ANSA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy