Bulvár šokoval...Schází se i parlament

Londýn - Bulvární novináři šokovali celou Velkou Británii. Vyšlo najevo, že týdeník News of the World nechával odposlouchávat celebrity, královskou rodinu, ale i oběti trestných činů a teroristických útoků. Informuje o tom ČTK.

Skandál vyšel najevo v pondělí. Zjistilo se, že týdeník si najal soukromého detektiva, který sledoval mobilní telefon třináctileté Milly Dowlerové. Tu v roce 2002 unesli a detektiv sledoval její hlasovou schránku. Poslouchal v ní zprávy a některé mazal, aby mohly přicházet novější.Tím mohl mást policii a kazit vyšetřování. Policisté si totiž zřejmě mysleli, že mobilní telefon je stále aktivní a dívka ho používá.Kauza se dočkala pokračování v úterý večer. Graham Foulkes, jehož syn zemřel při teroristickém útoku z července 2005, veřejně řekl, že podle policie redakce týdeníku NoW odposlouchávala i jeho mobil.Schází se parlament, země je v šokuBritský bulvár je ještě mnohem víc bez skrupulí než český. Je o něm známo, že se neštítí téměř ničeho a za skandální informace o královské rodině nebo celebritách je ochotný platit horentní sumy. V roce 2005 například vyplulo na povrch, že jeden z reportérů týdeníků odposlouchával prince Harryho i Williama. Byl za to odsouzen do vězení, ale vedení NoW tvrdilo, že šlo o jeho individuální akci.Ale to, co se provalilo nyní, bude mít dalekosáhlé důsledky. Velcí inzerenti včetně automobilky Ford začaly z týdeníku stahovat inzerci. A premiér David Cameron kauzu označil za "šokující". Zároveň vyzval k jejímu řádnému prošetření."Teď když si veřejnost uvědomuje, jak jsou to odporní lidé a kam až jsou s to zajít, tak snad bude větší tlak na to, aby se něco udělalo," cituje ČTK herce Hugh Granta, který to řekl pro rozhlas BBC. I on byl obětí odposlechů.Šéfredaktoři týdeníku Andy Coulson a Rebeka Brooksová tvrdí, že o ničem nevěděli. I to je podle Granta lež.K šokující kauze se ve středu schází i britský parlament. Levně ze skandálu nevyjde zřejmě ani mediální magnát Rupert Murdoch, jehož společnost News International týdeník vlastní.

Související

Více souvisejících

bulvár Velká Británie

Aktuálně se děje

včera

Česko na hokejovém MS

Po Finech a Norech si Češi poradili i s dalším severským soupeřem. Kousající Dány přehráli 7:4

Čeští hokejisté si spravili chuť po posledním zápase, ve kterém museli skousnout první prohru, když nestačili na Švýcary až na nájezdy a tentokrát v základní hrací době si došli pro tři body v zápase s Dánskem. Jednalo se tak o třetího severského soupeře ve skupině A po Finsku a Norsku a podobně jako v těchto obou předešlých případech i tentokrát Češi vyhráli. První dvě třetiny sice bylo znát, že Dánsko není poslední léta nejoblíbenější soupeř českého národního týmu a i v tomto zápase nepříjemně dotahovalo a až do stavu 3:3 se hrál vyrovnaný duel. Ve třetí třetině se ale rozvolnila stavidla natolik, že umožnila Čechům vstřelit další čtyři branky, zatímco Dánové se do konce zápasu zmohli už jen na jednu trefu. 

včera

včera

Aktualizováno včera

Aktualizováno včera

včera

včera

Robert Fico

Atentátník na Fica se sám stal terčem útoku

Údajný útočník, který ve středu střílel na slovenského premiéra Roberta Fica, se v roce 2016 stal sám terčem útoku. Juraj Cintula tehdy pracoval jako ochranka obchodního domu ve městě Levice.

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

Vlastimil Harapes

Zemřel známý baletní mistr Vlastimil Harapes

Česko zasáhla ve středu smutná zpráva. Ve věku 77 let zemřel tanečník a herec Vlastimil Harapes. O jeho úmrtí informovalo Národní divadlo. Harapes v poslední době bojoval s vážnými zdravotními problémy. 

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

Izraelská armáda oznámila, že zabila vysoce postaveného velitele Hizballáhu

Izraelská armáda ve středu oznámila, že při úterním útoku na jihu Libanonu zabila vysoce postaveného velitele libanonského šíitského hnutí Hizballáh. Uvedla to agentura DPA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy