Let MH17? Ruská média šokují touto konspirační teorií

Praha/Kyjev - Sestřelení majalajsijského letu MH17 nad Ukrajinou je podle ruských médií americké spiknutí. Ruská veřejnost tak dostává zcela odlišný obraz toho, co se ve skutečnosti stalo, s cílem zatáhnout zemi do války.

Server New Republic podle webu Echo24.cz popsal, jak pracují ruská média a propaganda. Vše podle něj začalo ve chvíli, kdy bezprostředně po útoku západ nevěděl, zda nazvat Putina vrahem nebo přinést emotivní příběhy obětí.

Ruské televizní stanice ale od začátku předkládaly pouze jednu verzi události, takovou, v níž separatisté letadlo nemohli za žádnou cenu sestřelit. V ruských televizích dokonce odborníci podle serveru uvedli, že neexistuje žádný způsob, jak sestřelit letadlo z takové výšky. následně podotkli, že západní země svalí vinu na Rusko.

Proto se ruská média uchýlila ke konspiračním teoriím. Podle jedné z nich byl MH17 ztraceným letem MH370, který zmizel v Indickém oceánu. Letadlo bylo údajně schováno na americké vojenské základně na ostrově Diego García, následně převezeno do Nizozemí a znovu vysláno do provozu. Nad Ukrajinou pak bylo odpáleno, tudíž nebyla potřeba žádná další zbraň. Podle další teorie byl let MH17 plný mrtvol už poté, co vzlétl.

"Na Západě se to může zdát nepravděpodobné, protože západní média prezentují i jiné verze. Ruská média ale prezentují pouze jednu – svoji. A některé často opakované věci se stávají pravdou, pokud neexistuje žádná protiváha," poukazuje Echo 24.

Související

Více souvisejících

Rusko Sestřelení Boeingu 777 nad Ukrajinou (17.7.2014) Boeing 777

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Ilustrační fotografie

Muž s mečem zaútočil na lidi v Londýně

Muž zaútočil s autem a mečem na lidi na severovýchodním předměstí Londýna. Uvedla to v úterý místní policie, která podezřelého zadržela. Se zraněními bylo hospitalizováno v Hainaultu pět osob, informuje BBC.

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 8 hodinami

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

včera

Ilustrační fotografie.

Dnes je Mezinárodní den tance. Kdy a jak začali lidé tančit?

Tanec je starý tak jako samo lidstvo. Během dlouhé historie prošel tanec vývojem a mnoha proměnami. Vznikly jeho specifické podoby pojící se s obdobími v roce, důležitými okamžiky v životě člověka nebo nejrůznějšími rituály. Pomocí tance se vyjadřovaly emoce či národní identita. Jaká je historie tance, který má dnes svůj mezinárodní den?

včera

včera

včera

Zákaz rozdělávání ohně. Střední Čechy reagují na výstrahu ČHMÚ

Návrat teplého počasí místy zkomplikuje lidem v Česku pálení čarodějnic. Například Středočeský kraj v pondělí vyhlásil na přesně stanovených místech zákaz rozdělávání ohně. Reagoval tak na dnes aktualizovanou výstrahu Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) před nebezpečím požárů.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy