Tady tuhne krev v žilách. Nejstrašidelnější místa na světě

Vyděsíte se snadno? V tom případě tahle místa nejsou nic pro vás. I v dnešní moderní době se příběhy o kouzlech a čarodějných věcech dostávají pod kůži mnohým z nás. V článku najdete několik takových míst, ze kterých vám půjde mráz po zádech.

Hell Fire Club (Irsko)

Na Montpelier Hill, který se nachází poblíž Dublinu, najdete zříceninu lovecké chaty. Podle svědků v nich straší. Chatu nechal postavit člen parlamentu William Connolly v roce 1725 a měla původně sloužit jako místo setkání pro dublinskou větev klubu Hell Fire.

Skupina Hell Fire vznikla pro bohaté muže, často s politickou mocí. Ti se scházeli ve svých klubovnách, kde podle skazek prováděli nemorální činnosti. Zbytky lovecké chatky jsou přístupné pro noční prohlídky. Turisté by se prý však neměli dívat za sebe, aby neviděli něco, co by je mohlo vyděsit.

Isla de las Muñecas (Mexiko)

Tento Ostrov panenek najdete na jih od Ciudad de México, mezi dvěma kanály, které protékají skrze část Xochimilco. Jedná se o drobný ostrůvek, který nikdy neměl lákat turisty, přesto tomu tak dnes je. Ostrůvek je věnovaný ztracené duši dívky, která zemřela příliš brzy a za podivných okolností.

Zajímavý je ostrůvek stovkami panenek, které jsou opřené, nabodnuté nebo visí ze stromů. Často jim chybí končetiny nebo uvidíte jen hlavu. Rozhodně to v lidech nebudí příjemné pocity. Podle legend se mladá dívka utopila blízko ostrova a její duše dnes sídlí právě v panenkách, které si podle turistů šeptají mezi sebou a hýbou se.

Panenky na ostrov umístil Julian Santana Barrera, který prý dívku našel. Později prý viděl kolem plout panenku, která podle něho patřila dívce. Pověsil ji na strom, aby její duši ukázal respekt. Od té doby ho prý dívčina duše nenechala v klidu a on věšel více a více panenek, aby ji potěšil. Po padesáti letech sbírání panenek se utopil ve stejném místě, kde zemřela ona dívky.

A ačkoliv panenky pravděpodobně posedlé nejsou a žádné duše na ostrově nepobývají, panenky s chybějícími končetinami či očima jsou děsivé samy o sobě.

Katakomby v Paříži (Francie)

Pařížské katakomby jsou kostnicemi, ve kterých se skrývají pozůstatky více než 6 milionů mrtvých. Kostnice v katakombách vznikly jako řešení problému v roce 1780, kdy vstoupil v platnost zákaz pohřbívání mrtvých v areálu Paříže. A platil i pro ty již pohřbené. Pozůstatky ze hřbitovů byly tedy přesunuty do katakomb, které dříve sloužily jako doly.

První roky byly kosti v katakombách pouze hromaděné, bez jakékoliv organizace. Ředitel Inspekční služby pařížských dolů Louis-Étienne Héricard de Thury nechal prostory zrenovovat a udělat z nich mausoleum.

Do katakomb chodili privilegovaní Francouzi už od jejího vzniku. Ze zvědavosti. Veřejné prohlídky byly povolené po roce 1815, ze začátku jen malé množství, později víc a víc. Později došlo znovu k omezením. Dnes jsou možné denní prohlídky.

Aokigahara (Japonsko)

Aokigahara je také známý jalo Les sebevrahů nebo Moře stromů. Tento les se nachází na severozápadním úpatí nejvyšší hory Japonska a rozpíná se na 30 čtverečních kilometrech. Na západním okraji se nachází jeskyně plné ledu.

Les roste na lávové půdě. V některých částech je velmi hustý a láva pomáhá izolovat zvuk. Mohio lidí má tak v lese pocity absolutní samoty. Podle legend lesy obývají duše zemřelých (yurei). V poslední době si Aokigahara získal pověst nejoblíbenějšího místa ke spáchání sebevraždy.

Mnoho mladých a zmatených lidí se v lese ztratí. V téměř nepřirozeném tichu a kilometrech plných borovic a cedrů je pro lidi s problémy velmi snadné ztratit se ve svých myšlenkách a nikdy nenajít cestu zpět. V osmdesátých letech 19. století se dodržoval zvyk ubasute, kdy rodina zanechá staré či postižené příbuzné v opuštěném místě. Aokigahara byl pro toto ideální.

Byberry Mental Asylum (Pensylvánie)

Philadelphia State Hospital at Byberry, známá také jako Byberry, byla klasickou ukázkou zanedbání péče o pacienti. Vznikla v roce 1907 pod jménem Byberry Mental Hospital. Přes 7000 pacientů, kteří tam byli najednou, trpělo problémy od lehkých poruch po naprosté šílenství. Nemocnici zavřeli a opustili v roce 1990.

Od té doby se nemocnice stala místem, kde se scházejí vandalové, pyromani, satanisté a lovci záhad. Protože byla trnem v oku obyvatel jejího okolí, v roce 2006 ji zbourali. Dodnes je však okolí místa něco, čemu se lidé ze sousedství raději vyhýbají.

Děsivost této nemocnice nespočívá ve strašidlech či vandalech, kteří v prostorách byli často. Hrůza vznikla z toho, jak se v nemocnici chovali k pacientům. Ti často spali na chodbách, kde se zároveň mnoho z nich vyprazdňovalo. Zaměstnanci využívali své moci a pacienty týrali.

Les Brocéliande (Francie)

Pokud máte rádi artušovské legendy, tento les je tím pravým místem pro váš příští výhled. Nachází se asi 30 kilometrů od Rennes. Oficiální jméno lesa je Paimpont, ovšem podle legend se jedná o les Brocéliande, také známý jako les krále Artuše.

To všechno zní spíše pohádkově a rozhodně ne jako nic strašidelného. Součástí lesů je však také Val Sans Retour, neboli Údolí bez návratu. Právě tam měla podle bájí čarodějka Morgan le Fay (známá také jako Morgana), Artušova sestra z matčiny strany, věznit nevěrné mladé. Nad údolím se nacháí Rocher des Faux Amants, neboli Kámen falešných milenců, kde své vězně lákala.

Brána do pekla (Turkmenistán)

Jedná se doslova o peklo na Zemi. Plynový kráter můžete najít v Darvaze v Turkmenistánu uprostřed pouště Karakum. V kráteru už od roku 1971 hoří plyn. Příčinou jsou pracovníci, kteří se snažili najít ropu. Místo toho omylem otevřely kapsu plynu, kapsa se zřítila a vytvořila kráter.

Panoval strach, že by se jedovatý metan, který se v kráteru hromadil, dostal do okolí. Pracovníci se tedy rozhodli plyn zapálit, aby se ho zbavili. Očekávali, že se zásoby plynu spálí do několika týdnů. Brána do pekla však hoří ještě dnes.

Související

Vyschlé popraskané dno jezera Lake Mead postiženého suchem 15. září 2022 v Boulder City v Nevadě. Jezero Mead, které se nachází u Las Vegas nedaleko hranic mezi Nevadou a Arizonou, zásobuje elektřinou několik částí Arizony, Kalifornie a Nevady a je také zdrojem vody pro venkovské, městské a kmenové oblasti na celém jihozápadě.

Země už není pro člověka bezpečná. Lidstvo ji poškodilo a znečistilo, oznámily vědci

Podle studie provedené 29 vědci z osmi zemí, se Země nachází mimo bezpečný operační prostor pro lidstvo. Tento stav je důsledkem poškozování planety, nadměrného využívání přírodních zdrojů a znečištění. Studie ukázala, že bylo již překročeno šest z devíti planetárních limitů, a to v některých případech výrazně. Tato zjištění poukazují na naléhavou potřebu ochrany životního prostředí a udržitelnosti, aby se člověk mohl nadále bezpečně vyvíjet na této planetě.

Více souvisejících

Země zajímavosti kuriozity děsivé

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

Viktor Orbán /Fidesz/, maďarský premiér

Evropa si v současné době hraje s ohněm, varuje Orbán

Předseda maďarské vlády Viktor Orbán v pátečním rozhovoru pro veřejnoprávní rozhlas Kossuth Radio zdůraznil, že Evropa si v současné době hraje s ohněm ve vztahu k otázce války a míru. Maďarsko podle něj odmítá být vtáhnuté do konfliktu.

před 1 hodinou

Dmitrij Peskov na druhém summitu Rusko Afrika 2023.

Velmi důležité, velmi nebezpečné. Kreml zareagoval na návrhy Camerona a Macrona

Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov v pátek vyjádřil znepokojení nad slovy britského ministra zahraničních věcí Davida Camerona, který hovořil o právu Kyjeva útočit na ruské objekty s britskými zbraněmi. Podobně reagoval na slova francouzského prezidenta Emmanuela Macrona o možnosti vyslání vojáků na Ukrajinu, informuje agentura Reuters.

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

Ministerstvo zahraničí, ilustrační fotografie.

Česko vyzývá Rusko, aby přestalo s kybernetickými útoky

Česko společně s EU, NATO a dalšími mezinárodními partnery odsuzuje aktivity ruského státního aktéra APT28, uvedlo ministerstvo zahraničí v pátek. APT28 je spojován s ruskou vojenskou rozvědkou GRU a dlouhodobě provádí kyberšpionážní kampaň v evropských zemích.

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

Turecko, ilustrační foto

Turecko definitivně zastavilo veškerý obchod s Izraelem

Dva anonymní turečtí úředníci informovali agenturu Bloomberg, že Turecko úplně zastavilo veškerý obchod s Izraelem. Tím chce Ankara vyjádřit svůj nesouhlas s Izraelem kvůli jeho jednání v Pásmu Gazy, což ostře kritizuje turecký prezident Recep Tayyip Erdogan.

před 9 hodinami

před 9 hodinami

raketový systém Patriot

„Rusové se učí a upravují taktiku,“ říkají ukrajinští energetici. Firmám dochází peníze, žádají o Patrioty

Ukrajinští energetici se snaží opravit škody způsobené rostoucími ruskými vzdušnými útoky, které mají za cíl zničit ukrajinskou energetickou infrastrukturu, poškodit ekonomiku a podlomit morálku společnosti. Obávají se, že nedokáží zemi připravit na zimu, pokud spojenci Kyjevu neposkytnou systémy protivzdušné obrany, jako jsou americké Patrioty, které by pomohly zastavit další útoky Rusů na již poškozené elektrárny.

před 9 hodinami

před 9 hodinami

FOTO: Vykolejený vlak skončil na dva kusy mimo trať. Jel přes 100 km/h

Drážní inspekce vyšetřuje čtvrteční nehodu vlaku, který bez strojvedoucího odjel ze stanice a po několika kilometrech jízdy vykolejil. Ze zveřejněných fotografií je zřejmé, že souprava skončila mimo trať a na dva kusy. Škoda činí několik milionů korun. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy