Nejlepší evropské zábavní parky: Rodinná dovolená, která vás nezruinuje

Praha - Na léto se hodí každý dobrý tip na kvalitní výlet pro celou rodinu. Podívejte se, na nejlepší evropské parky, kam dojedete za několik málo hodin a přitom neutratíte jmění za ubytování. Všechny uvedené parky podle serveru trivago.cz se nacházejí do 836 km od českých hranic, od bavorského Legolandu vzdáleného jen 3 hodiny jízdy autem od hranic až po nejvzdálenější Disneyland v Paříži.

Legoland

V německé verzi slavného Legolandu si na své přijdou děti i rodiče. Park nabízí několik horských drah, které jako by byly postaveny z lega. Hlavním lákadlem jsou však modely všeho druhu, například evropských měst v části parku nazvané Miniland. Ty jsou postaveny z celkem 25 miliónů kostek této legendární stavebnice.

Vstup: od 765 Kč (29,60 euro) při online rezervaci

Europa park

Pouze několik kilometrů od francouzských hranic se nachází nejnavštěvovanější německý zábavní park, Europa Park. Ve třinácti tematických částech reprezentujících vybrané evropské země najdete atrakce všeho druhu, od oslňujících představení a typické gastronomie po nejvyšší „looping" (jízda hlavou dolů) na světě v rychlosti 100 km/h. Svou odvahu můžete otestovat i na jedné z nejvyšších evropských horských drah nazvané Silver Star.

Vstup: od 1 000 Kč (39 euro)

Heide-Park Resort

Heide-Park leží 70 kilometrů jižně od Hamburku. Můžete zde vyzkoušet Colossos, nejvyšší dřevěnou horskou dráhu v Evropě a nejdelší na světě, nebo atrakci Desert Race, která vás vystřelí rychlostí sto kilometrů za hodinu během pouhých 2,4 sekund. V současném představení „Madagaskar Live! It's Circus Time" se na jevišti potkáte se zvířecími hvězdami tohoto animovaného filmu.

Vstup: od 750 Kč (29 euro) při rezervaci online

Movie park

Vedle nejrůznějších atrakcí, jako je například zavěšená horská dráha, nabízí Movie Park především velkolepá představení s filmovou tématikou. Další neodolatelnou atrakcí je věž, z níž si návštěvníci užijí 60metrový volný pád. Menším dětem je pak vyhrazena celá samostatná část parku nazvaná Nickland.

Vstup: od 800 Kč (31 euro) při rezervaci online

Phantasialand

Jen 14 kilometrů jižně od Kolína nad Rýnem se nachází jeden s nejoblíbenějších německých parků, Phantasialand. Šest tematických částí vás přivede například na Divoký západ nebo do sluncem vyprahlé Afriky. Na své si přijdou malé děti i dospělí fanoušci adrenalinu, pro něž bude velkým lákadlem jedna z nejvyhledávanějších horských drah s tajemným názvem Černá mamba. Svezete se na ní rychlostí až 80 km za hodinu.

Vstup: od 1 020 Kč (39,50 euro

Hansa-Park

Hansa-Park leží na břehu Baltického moře, 80 kilometrů severně od Hamburku. V letních měsících tak lze návštěvu atrakcí všeho druhu spojit také s koupáním. Pokud netrpíte závratěmi, můžete se zde svézt na nejprudší horské dráze světa, užít si výhled z 85 metrů vysokého kolotoče, či si prověřit svou odvahu v lanovém centru.

Vstup: od 800 Kč (31 euro)

Francouzský Disneyland

Pařížský Disneyland je největším parkem svého druhu v Evropě, patří mezi pětici nejnavštěvovanějších parků na světě a ročně uvítá přibližně 11 miliónů návštěvníků. Oslavy 20. výročí jsou navíc prodlouženy do konce září 2013 a každý si tak může užít slavnostní průvody či večerní představení Disney Dreams.

Vstup: od 1 520 Kč (59 euro) při rezervaci online

Kde se ubytovat? (Název, hotel, cena)

- Legoland, Hirsch, od 893 Kč- Europa-park, restaurant Schieble, od 280 Kč- Heide-park, resort Niedersachsen Hof, od 556 Kč- Movie Park, Schloss Westerholt, od 970 Kč- Phantasialand, Brühl, od 890 Kč- Hansa-Park, Meerzeit, od 1535 Kč- Disneyland, Campanile MLV, od 820 Kč

(Zdroj: trivago.cz)

Ceny v hotelech, které vzdálené jsou vždy maximálně 20 kilometrů od vlastních atrakcí, začínají již na 556 korunách za osobu a noc.

Související

Více souvisejících

zábavní parky dovolená kolotoče

Aktuálně se děje

před 1 minutou

Česko na hokejovém MS

Po Finech a Norech si Češi poradili i s dalším severským soupeřem. Kousající Dány přehráli 7:4

Čeští hokejisté si spravili chuť po posledním zápase, ve kterém museli skousnout první prohru, když nestačili na Švýcary až na nájezdy a tentokrát v základní hrací době si došli pro tři body v zápase s Dánskem. Jednalo se tak o třetího severského soupeře ve skupině A po Finsku a Norsku a podobně jako v těchto obou předešlých případech i tentokrát Češi vyhráli. První dvě třetiny sice bylo znát, že Dánsko není poslední léta nejoblíbenější soupeř českého národního týmu a i v tomto zápase nepříjemně dotahovalo a až do stavu 3:3 se hrál vyrovnaný duel. Ve třetí třetině se ale rozvolnila stavidla natolik, že umožnila Čechům vstřelit další čtyři branky, zatímco Dánové se do konce zápasu zmohli už jen na jednu trefu. 

před 18 minutami

před 54 minutami

Aktualizováno před 1 hodinou

Aktualizováno před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Robert Fico

Atentátník na Fica se sám stal terčem útoku

Údajný útočník, který ve středu střílel na slovenského premiéra Roberta Fica, se v roce 2016 stal sám terčem útoku. Juraj Cintula tehdy pracoval jako ochranka obchodního domu ve městě Levice.

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

Aktualizováno před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

Vlastimil Harapes

Zemřel známý baletní mistr Vlastimil Harapes

Česko zasáhla ve středu smutná zpráva. Ve věku 77 let zemřel tanečník a herec Vlastimil Harapes. O jeho úmrtí informovalo Národní divadlo. Harapes v poslední době bojoval s vážnými zdravotními problémy. 

před 5 hodinami

Aktualizováno před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

Izraelská armáda oznámila, že zabila vysoce postaveného velitele Hizballáhu

Izraelská armáda ve středu oznámila, že při úterním útoku na jihu Libanonu zabila vysoce postaveného velitele libanonského šíitského hnutí Hizballáh. Uvedla to agentura DPA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy