ateismus

Vánoce

Za oslavu Vánoc do žaláře? Zavřou vás nejen v muslimských zemích

Pečete cukroví, chystáte kapra a zdobíte stromeček, anebo se chystáte strávit vánoční svátky v zahraničí? V případě cesty do ciziny zbystřete! Některé země totiž oslavu křesťanských svátků zakazují, a nemusí se přitom jednat jen o Blízký východ. O tom, kde vám za oslavování Vánoc hrozí, případně v minulosti hrozil, postih, informoval magazín Metro.co.uk.
Fridrich Nietzsche

Bůh je mrtev? Filozof Nietszche "útočil" na evropskou morálku

Fridrich Nietzsche měl těžký osud, pronásledovaly ho zdravotní i psychické problémy, nemožnost uplatnění i nedostatek uznání. Ještě hůře ale dopadlo jeho dílo. Patří už k údělu filosofa, že bude často nepochopen. Ale málokdo se dočkal toho, že by jeho učení překrouceno ve prospěch nacismu. Pravda je taková, že Nietzscheho styl přímo vybízel k divokým intepretacím. Jeho styl psaní, postavený na ironii a aforismech (chcete-li bonmotech), činí jeho filosofii přístupnou, ale zároveň je pak u jeho citátů vyvozovat zcela jiné závěry, než autor zamýšlel.

Aktuálně se děje

před 11 minutami

před 33 minutami

před 43 minutami

ČEZ

Gazprom zažaloval v Rusku ČEZ, OMV a slovenský ZSE

Soudní dokumenty v Petrohradu potvrdily, že Kremlem ovládaný energetický gigant Gazprom podal žalobu proti české energetické společnosti ČEZ, rakouské OMV Gas Marketing & Trading a slovenské energetické skupině ZSE.

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Černobylská jaderná elektrárna

Černobyl po 38 letech od výbuchu není mrtvou zónou. Životu se v okolí daří

Výbuch jaderné elektrárny Černobyl je vyjma shození atomových bomb za války dodnes největší jadernou katastrofou, se kterou se kdy lidstvo setkalo. Radioaktivní mrak po výbuchu, k němuž došlo 26. dubna 1986, zahalil celou Zemi a úřady byly nuceny evakuovat nejen nejbližší okolí elektrárny, ale i dvacetitisícové město Pripjať, dnes přezdívané jako město duchů. Nové výzkumy ale odhalují, že do radioaktivní zóny se postupně vrací život.  

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

Tanky ABRAMS, ilustrační fotografie

Ukrajina stáhla z bojiště americké Abramsy

Ukrajina dočasně stáhla z bojiště americké tanky Abrams M1A1. Ukázaly se jako zranitelné při útocích ruskými drony, uvedla agentura AP s odvoláním na zdroje v americké armádě.

před 9 hodinami

Teplé počasí se vrací. O víkendu teploty výrazně porostou

O víkendu se začne počasí oteplovat. Teploty porostou až k 23 stupňům, uvedl ČHMÚ.cz.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy