Miloš Trojánek (policie)

Miloš Trojánek

Změna v čele pražské policie: Trojánka od 1. června vystřídá Ptáček

Praha - Pražské policisty povede od pátku 1. června dosavadní náměstek ředitele středočeské policie Jan Ptáček. Ve funkci vystřídá Miloše Trojánka, který odchází na pozici krajského policejního ředitele na Vysočině. Dnes o tom na webu informoval mluvčí Policejního prezidia Jozef Bocán. Trojánek se v minulosti opakovaně zastal podřízeného, který vyšetřuje kauzu Čapího hnízda, v níž je obviněn premiér Andrej Babiš (ANO).
Miloš Trojánek

Trojánek přestoupí z Prahy na Vysočinu, šéf policie žádosti vyhověl

Praha - Ředitel pražské policie Miloš Trojánek se od 1.června přesune do čela sboru na Vysočině. Policejní prezident Tomáš Tuhý vyhověl jeho žádosti o přeložení, oznámil dnes v tiskové zprávě mluvčí policejního prezidia Jozef Bocán. O nástupci Trojánka zatím není jasno, definitivní rozhodnutí nepadlo.
Karel Randák

Randák hájí ministra Metnara: Šašek musel být postaven mimo službu

Praha - Zproštění výkonu služby je pro ministra jedinou cestou, jak zajistit nezávislé vyšetření podezření vůči řediteli rozvědky. ČTK to dnes řekl bývalý šéf Ústavu pro zahraniční styky a informace (ÚZSI) Karel Randák. Další z bývalých ředitelů rozvědky senátor František Bublan (za ČSSD) je z odvolávání vedoucích pracovníků bezpečnostních složek nervózní. Novinářům řekl, že takové kroky by podle něj měla dělat až nová vláda. Ministr vnitra vlády v demisi Lubomír Metnar (ANO) oznámil, že šéf ÚZSI Jiří Šašek je od dneška dočasně mimo službu. Ve funkci nedávno skončil také ředitel pražské policie Miloš Trojánek.
Miloš Trojánek

Končí šéf pražské policie Trojánek, hájil vyšetřovatele Čapího hnízda

Praha - Ředitel pražské policie Miloš Trojánek požádal policejního prezidenta o své přeložení na Vysočinu. Lze předpokládat, že policejní prezident žádosti vyhoví. Uvedl to dnes na webu mluvčí policejního prezidia Jozef Bocán. Trojánek se letos opakovaně zastal svého podřízeného, vyšetřovatele kauzy Čapí hnízdo Pavla Nevtípila, proti zpochybňování jeho práce ze strany politiků včetně premiéra v demisi Andreje Babiše (ANO). Babiš je v kauze Čapí hnízdo trestně stíhaný pro podezření z dotačního podvodu.

Aktuálně se děje

před 5 minutami

před 19 minutami

před 54 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Tanky ABRAMS, ilustrační fotografie

Ukrajina stáhla z bojiště americké Abramsy

Ukrajina dočasně stáhla z bojiště americké tanky Abrams M1A1. Ukázaly se jako zranitelné při útocích ruskými drony, uvedla agentura AP s odvoláním na zdroje v americké armádě.

před 4 hodinami

včera

Film Rivalové

RECENZE: Rivalové rozehrávají drama milostného trojúhelníku na tenisovém kurtu

Česká kina pohostí rozhodující tenisový zápas, který v závěru není ani tak důležitý ze sportovního hlediska, jako z toho osobního. Stojí proti sobě dva muži, jejichž mladistvé přátelství skrečovala společná láska k jedné ženě. Rivalové v melodramatických konturách konstruují milostný trojúhelník, jehož exekuce je jedna z těch nejlepších za poslední dobu. 

včera

Harvey Weinstein

Odvolací soud zrušil odsuzující verdikt nad Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Macron vyzval k většímu zbrojení. Nemůžeme spoléhat na USA, Evropa je smrtelná, musí posílit obranu, prohlásil

Francouzský prezident Emmanuel Macron v projevu na pařížské Sorbonně zdůraznil potřebu posílení obrany Evropy a zvýšení vlastní zbrojní produkce jako odpověď na globální bezpečnostní hrozby. Uvedl to server France24.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy