prezidentské volby 2018

Miloš Zeman

Při prezidentské kampani Miloše Zemana byl třikrát porušen zákon

Úřad pro dohled nad hospodařením politických stran a politických hnutí našel tři porušení zákona v prezidentské kampani Miloše Zemana před volbami v roce 2018. Zeman tehdy prezidentskou funkci obhajoval. Předvolební kampaní byly podle úřadu i tehdejší prezidentovy výjezdy do krajů, řekl ČTK vedoucí kontrolní skupiny Tomáš Hudeček. Mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček považuje rozhodnutí úřadu za bizarní, nemístně politické, ne za odborné.
Markéta Pekarová Adamová

Zemana by zastavil jen silný premiér, varuje poslankyně Pekarová Adamová

Veřejným prostorem rezonuje plán největší opoziční strany ve Sněmovně ODS na zrušení přímé volby prezidenta. Nicméně další opoziční politické síly nechtějí takovouto změnu. Poslankyně Markéta Pekarová Adamová (TOP 09) vidí problém spíše v osobnosti Miloše Zemana než ve volbě samotné.
Miloš Zeman pálí červené trenýrky

Zemanův rok 2018: Nejistota, další prvenství i nekončící kontroverze

Uplynulých dvanáct měsíců prezidenta Miloše Zemana se neslo ve znamení červeného hadru. V červnu na Hradě jeden spálil, sám přitom v pomyslné politické aréně jako červený hadr působil. Už tradičně byl totiž předmětem řady kontroverzí, které vyvolaly reakci ostatních politiků.
Miloš Zeman, prezident ČR

Zvolení Zemana? ÚS odmítl poslední stížnost, šíření dezinformací se neprokázalo

Ústavní soud (ÚS) odmítnutím poslední stížnosti uzavřel soudní přezkoumávání letošní volby prezidenta republiky. Odmítnutou stížnost podal muž, který poukazoval na šíření údajných dezinformací namířených zejména proti Jiřímu Drahošovi, nedoložil ale jejich vliv na voličské rozhodování, zjistila ČTK z usnesení v soudní databázi. V druhém kole volby Drahoš podlehl obhajujícímu kandidátovi Miloši Zemanovi. ÚS letos řešil více podobných stížností spjatých s prezidentskou volbou, nevyhověl žádné.
Prezidentská debata v Centru současného umění DOX, kterou pořádala iniciativa Prezident 21

Co se děje s penězi na kampaň? Prezidentští kandidáti nesplnili povinnost

Prezidentští kandidáti měli povinnost do půlnoci na dnešek poslat peníze, které jim zbyly na transparentních účtech, na charitu. Zda se tak stalo u Miloše Zemana, nelze ověřit, protože jeho účet už ve čtvrtek odpoledne nebyl k dispozici. Jiří Drahoš ve čtvrtek odesílal 321.000 a v poledne mu zůstalo na účtu 425.000 korun. Znovu by se měl stav účtu aktualizovat dnes v poledne. Člen vedení Úřadu pro dohled nad hospodařením politických stran Jan Outlý ČTK dnes řekl, že peníze ve čtvrtek zůstávaly i některým dalším kandidátům a po neděli se jeho kolegové budou případnými prohřešky kandidátů zabývat.
Jaromír Soukup na TV Barrandov

Vysílací rada tepe Soukupa: Ve svých pořadech porušoval zákon

Praha - TV Barrandov dostala od Rady pro rozhlasové a televizní vysílání již pět upozornění na porušení zákona kvůli pořadům vlastníka televize Jaromíra Soukupa. Neplnil roli kvalifikovaného oponenta a před volbami zvýhodnil prezidentského kandidáta Miloše Zemana.
Prezidentské volby 2018: Duel na TV Prima

Dva z kandidátů na prezidenta nedodali účetnictví kampaně, lhůta uplynula v noci na úterý

Brno - Sedm z devíti kandidátů na prezidenta poslalo Úřadu pro dohled nad hospodařením politických stran a politických hnutí zprávu o financování volební kampaně a souvisejícího účetnictví. Zbylí dva kandidáti účetnictví nedodali. Uvedl to dnes předseda úřadu Vojtěch Weis. Jména oněch dvou zatím úřad nechce uvést. Podle člena vedení úřadu Tomáše Hudečka však nešlo o kandidáty druhého kola prezidentské volby, z čehož vyplývá, že obojí zaslal prezident Miloš Zeman i jeho soupeř Jiří Drahoš.

Aktuálně se děje

před 13 minutami

Volby prezidenta RF 2024

Golos: Volby v Rusku byly největší podvod v dějinách země

Ruské nezávislé hnutí Golos (v překladu Hlas), které monitoruje dodržování práv voličů a volebních pravidel, označilo prezidentské volby v Rusku za "nejpodvodnější a nejzkorumpovanější v historii země." Jejich vítězem byl vyhlášen úřadující šéf Kremlu Vladimir Putin, který získal téměř 90 procent odevzdaných hlasů.

před 48 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

včera

včera

včera

včera

Z filmu Svědkové Putinovi.

Filmy o Putinově Rusku a jeho agresi u příležitosti prezidentských (ne)voleb

O víkendu v Rusku proběhly prezidentské volby, jejichž průběh by se pro Putinovu opozici dal přirovnat k boji s větrnými mlýny. Vladimir Putin prezidentské křeslo obsadí již popáté. Kdy jindy si tak připomenout sérii filmů, které dohromady tvoří portrét novodobého diktátora, jeho vlivu na Rusko a připomínají, jak lehce je moc zneužitelná. Většinu z titulů snadno naleznete na streamovacích platformách.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Miloš Zeman zůstává v nemocnici. Lékaři dnes zhodnotí jeho aktuální stav

Lékařské konzilium v pondělí zhodnotí aktuální zdravotní stav exprezidenta Miloše Zemana, který od minulého týdne leží na jednotce intenzivní péče v pražské Fakultní nemocnici Motol. Zeman byl přes víkend nadále ve vážném, ale stabilizovaném stavu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy