Rám Náth Kóvind

Módí, Naréndra (indický premiér) a Andrej Babiš

Babiš se v Indii sešel s premiérem Módím, chce dostat Tatru z černé listiny

Premiér Andrej Babiš se dnes v Indii u příležitosti účasti na ekonomickém fóru Vibrant Gujarat Summit sešel na bilaterálním jednání se svým indickým protějškem Naréndrou Módím. V úvodu summitu v projevu zmínil, že chce posunout vzájemné vztahy na úroveň strategického partnerství. Strategický dialog vede Česko z mimoevropských zemí například se Spojenými státy, Čínou či Izraelem.
Školství

Indický prezident navštívil Karlovu univerzitu. Znalosti studentů ho ohromily

Praha - Indický prezident Rám Náth Kóvind dnes při třídenní návštěvě Česka zavítal na pražskou Univerzitu Karlovu (UK). V závěru oficiálního programu osobně pohovořil i s několika indickými studenty, kteří se v České republice vzdělávají. Naopak čtveřice českých studentů indologie pronesla před prezidentem krátké projevy v bengálštině, hindštině, sanskrtu a tamilštině.
Miloš Zeman, prezident ČR

ČR a Indie budou víc spolupracovat, hlavně v obraně. Babiš se má vydat do Dillí

Praha - Příští rok by český premiér Andrej Babiš (ANO) měl navštívit Indii, o plánu dnes hovořili prezidenti Miloš Zeman a Rám Náth Kóvind na Pražském hradě. Zeman i jeho indický protějšek zmínili po osobním jednání a setkání národních delegací rostoucí obchodní výměnu a spolupráci. "Velký potenciál vidím v oblasti obrany," uvedl Kóvind na tiskové konferenci a vyzval české firmy k aktivitě v jeho zemi.
Česká republika

Zlom ve vztazích ČR s Indií? Prezident Kóvind zahajuje návštěvu Prahy

Praha - Indický prezident Rám Náth Kóvind dnes zahajuje státní návštěvu České republiky. Hlava druhé nejlidnatější země světa přijíždí do Prahy po více než 20 letech. Jednání s českými politiky má Kóvind v plánu v pátek, z Česka odletí v neděli. Do Prahy indický prezident přiletí v rámci své cesty po Evropě, během které již navštívil Kypr a Bulharsko.

Aktuálně se děje

před 38 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

ČEZ

Gazprom zažaloval v Rusku ČEZ, OMV a slovenský ZSE

Soudní dokumenty v Petrohradu potvrdily, že Kremlem ovládaný energetický gigant Gazprom podal žalobu proti české energetické společnosti ČEZ, rakouské OMV Gas Marketing & Trading a slovenské energetické skupině ZSE.

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Černobylská jaderná elektrárna

Černobyl po 38 letech od výbuchu není mrtvou zónou. Životu se v okolí daří

Výbuch jaderné elektrárny Černobyl je vyjma shození atomových bomb za války dodnes největší jadernou katastrofou, se kterou se kdy lidstvo setkalo. Radioaktivní mrak po výbuchu, k němuž došlo 26. dubna 1986, zahalil celou Zemi a úřady byly nuceny evakuovat nejen nejbližší okolí elektrárny, ale i dvacetitisícové město Pripjať, dnes přezdívané jako město duchů. Nové výzkumy ale odhalují, že do radioaktivní zóny se postupně vrací život.  

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

Tanky ABRAMS, ilustrační fotografie

Ukrajina stáhla z bojiště americké Abramsy

Ukrajina dočasně stáhla z bojiště americké tanky Abrams M1A1. Ukázaly se jako zranitelné při útocích ruskými drony, uvedla agentura AP s odvoláním na zdroje v americké armádě.

před 9 hodinami

Teplé počasí se vrací. O víkendu teploty výrazně porostou

O víkendu se začne počasí oteplovat. Teploty porostou až k 23 stupňům, uvedl ČHMÚ.cz.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy