Voják zraněný při explozi ve Vyškově je po operaci, armáda pátrá po příčině neštěstí

Vyškov - Vyšetřování příčiny úterní exploze ve vojenské budově ve Vyškověvý pokračuje. Zraněný vojenský policista se zotavuje po operaci oka.

"Voják je po operaci, podle všeho by měl na zraněné oko vidět," uvedl ředitel odboru komunikace ministerstva obrany Jan Pejšek.

Výbuch se ozval před 09:00 v budově Jugo, která částečně slouží jako ubytovna, ale i pro administrativu. Nastal ve veřejnosti nepřístupných sklepních prostorách, které využívala Vojenská policie. Příčiny exploze zatím nejsou známy, stejně jako to, co přesně vybuchlo. Média spekulují o tom, že šlo o granáty.

Vyšetřování události už v úterý převzala armáda, zabývá se jím Vojenská policie za dozoru státního zástupce. Ještě neskončilo. "Ta část budovy, kde došlo k výbuchu, je stále uzavřená, do zbylé části se lidé už mohli vrátit," uvedl Pejšek. Stále podle něj také platí, že vyšetřování by mělo trvat v řádu dní.

Při výbuchu jeden vojenský policista zemřel. Podle ministerstva obrany nešlo o úmyslný čin nebo útok a další exploze nehrozí. Ministr obrany Martin Stropnický (ANO) uvedl, že šlo o nešťastnou událost, kterou je třeba důkladně vyšetřit. Současně varoval před předčasnými závěry. Vyjádřil lítost nad zmařeným životem. Politování nad událostí vyjádřil také náčelník generálního štábu Josef Bečvář.

Související

Více souvisejících

výbuch ve Vyškově (19. září 2017) Armáda České Republiky

Aktuálně se děje

před 25 minutami

před 56 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 4 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

Zemřel zakladatel a výrazná osobnost ODS Miroslav Macek

Ve věku 79 let zemřel zakladatel a bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Podle serveru Novinky zemřel ve středu po krátké a těžké nemoci.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy