Paroubkovi vypovídali: Kritice neušel Zeman ani Sobotka

Praha - Hostem pořadu Vaše téma byli manželé Paroubkovi. Odpovídali nejen na otázky moderátorky Michaely Šmídové, ale věnovali se hlavně čtenářským dotazům.

Expremiér Paroubek je velkým kritikem současné vlády i politiky ČSSD. Vůči mnohým poslancům i ministrům má velké výhrady a říká, že jsou naprosto nekompetentní. Kriticky se vyjadřuje i k ministrovi financí Babišovi nebo prezidentu Zemanovi. A nevynechal tuto příležitost ani při rozhovoru v redakci TV Nova.

Jiří Paroubek hned v úvodu prozradil, že s manželkou Petrou po vysílání míří do divadla a že to přehnal při cvičení. To hned nastolilo první téma rozhovoru s Michaelou Šmídovou. "Do léta bych chtěl shodit nějaké kilo, aby se mi zpevnilo svalstvo. Cvičím a mám kondičního trenéra, abych si neublížil," rozvedl to Jiří Paroubek. " Jsem ráda, že se snaží udržovat se, protože je to na něm vidět," kvitovala to hned jeho žena Petra Paroubková.

Pak ale přišel čas na vážnější otázky i první kritiku současné politiky, zejména ČSSD. "Myslím, že Andrej Babiš se až tak nehodí na ministra financí," řekl například Jiří Paroubek a kritizoval tak výběr kabinetu premiéra Bohuslava Sobotky. Vzápětí se pustil i do něj. "Sobotka dělá chybu, že si sestavuje jednobarevné vedení. Má zvláštní rys povahy, který mi naštěstí chyběl. Po nás si lidé mohli sáhnout - nemám rád Paroubka, tak mám rád Sobotku. Mezi hejtmany jsou dnes lidé, které bych se nebál použít do vedení sociální demokracie. Když už vyhrál lánský puč, měl být ke svým soupeřům velkorysý. Pokud to takhle půjde dál, tak může strana svou pozici ztratit. Zejména, když se na tom nepracuje a ustrne se. To je jeden rys Bohuslava Sobotky. Druhý je, že nedokáže odpouštět svým oponentům," nešetřil současného premiéra Paroubek. Vzápětí Sobotkovi nepřímo jazykovou neschopnost, vzdělávání se i čtení...

Pustil se i do Jiřího Dientsbiera (ČSSD) nebo sociálnědemokratického předsedy poslanecké sněmovny Jana Hamáčka: "Dientsbier je samolibý člověk, který toho pro ČSSD mnoho neudělal a žije z odkazu svého otce. Hamáček na sobě přestal pracovat, nedodělal si vysokou školu, stagnuje."

Ambivalentní vztah přiznal Jiří Paroubek k Miloši Zemanovi. "On není černý, ani bílý. Nikdy nebyl. Je to zajímavá osobnost a nepochybně i sebestředný člověk. Zeman střídá rozumné okamžiky s nepochopitelnými. To byl třeba ten superholkaust a vyhlašování války Islámskému státu," uvedl Paroubek. "Zcela nepochybně to byla snaha zapojit do protiteroristické akce Rusko, ale nevyčítal bych mu jeho pozici k sankcím vůči Rusku," dodal.

Když měl Paroubek srovnat Zemana a Schwarzenberga, označil druhého kandidáta na prezidenta za nepřijatelného: "Schwarzenberg bje pro mě nepřijatelný. Rozvrátil republiku," uvedl Paroubek, ale zároveň přiznal, že by si s ním asi rozuměl "třeba víc než se Zemanem". Kritice neušli ani další současní politici či výkony Sobotkova kabinetu. Došlo i na plány rodiny Paroubkových do budoucna, včetně otázky, zda plánují další děti...

Jiří Paroubek je podruhé ženatý. Z obou manželství má dítě. Byl předsedou ČSSD a v letech 2005 - 2006 i premiérem. V roce 2011 vystoupil ze sociální demokraciea založil stranu LEV 21 – Národní socialisté, jejíž je předsedou.

Související

Miloš Zeman

Zeman na protivládní demonstraci v Praze. Zmínil ho i Paroubek

Tisíce lidí dorazily na sobotní protivládní demonstraci na Václavském náměstí v Praze a vyslechly si i exprezidenta Miloše Zemana. Jeho hlas zazněl, ačkoliv bývalý prezident je momentálně hospitalizován v pražské Fakultní nemocnici Motol. Zemana zmínil i jeden z řečníků, konkrétně bývalý premiér Jiří Paroubek. 
Jiří Paroubek

Jiří Paroubek byl zvolen předsedou nové ČSSD

Předsedou strany Česká suverenita sociální demokracie, která používá značku dřívějších sociálních demokratů ČSSD, se dnes stal někdejší premiér a předseda bývalé ČSSD, nyní známé jako SOCDEM, Jiří Paroubek. Zvolili ho delegáti mimořádného stranického sjezdu v Praze.

Více souvisejících

Jiří Paroubek Petra Paroubková

Aktuálně se děje

před 17 minutami

před 41 minutami

Aktualizováno před 48 minutami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

před 1 hodinou

Aktualizováno před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

Čerpací stanice, ilustrační fotografie.

Pohonné hmoty mají zlevnit. Navzdory začátku motoristické sezóny

Cena benzinu překročila 40 korun za litr, nafta je o více než korunu levnější. Navzdory zahájení motoristické sezóny se čeká první letošní výraznější zlevňování pohonných hmot. Důvodem je znatelný pokles cen ropy, která se minulý týden prodávala za cenu kolem 90 dolarů za barel. Nyní stojí méně než 84 dolarů. 

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

Robert Fico

Fico zkritizoval Evropskou unii: Není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu

Dnes slovenský premiér Robert Fico kritizoval Evropskou unii, že není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu a označil všechny schůzky státníků členských zemí EU za "válečné kabinety". Toto prohlášení učinil na konferenci k 20. výročí vstupu Slovenska do EU. Fico také kritizoval zahraniční politiku EU a odmítl nový migrační pakt.

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

Turecko se přidá k žalobě JAR, která u Mezinárodního soudního dvora viní Izrael z genocidy

Turecko se přidá k žalobě Jihoafrické republiky (JAR), která u Mezinárodního soudního dvora obvinila Izrael z genocidy Palestinců v Pásmu Gazy. Uvedla to agentura DPA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy