Ať radši nic nedělají, nic nezkazí. Marksová a Dienstbier to pěkně schytali, tohle si za rámeček rozhodně nedají

Praha – Tvrdé kritice čelí někteří členové vlády ze strany levicové opozice. Poslankyně a místopředsedkyně poslaneckého klubu KSČM Miroslava Vostrá se pustila do ministryně práce a sociálních věcí Michaely Marksové Tominové a jejího stranického kolegy a ministra pro lidská práva Jiřího Dienstbiera.

„Ministryně Marksová je spolu s ministrem Dienstbierem nepřebernou studnicí nápadů této vlády, které dle jejich mínění mají zlepšit život občanů, a to i za předpokladu, kdyby se jim to nelíbilo. Mnozí z nás mají pocit, že v případě obou ministrů platí čím méně toho dělají, tím méně nám uškodí," nebere si servírky komunistka.

Psali jsme:
Žena má mít možnost umělého oplodnění bez souhlasu muže, tvrdí Marksová Kvóty pro ženy na kandidátkách nebudou, Diestbierův návrh vláda opět smetla
 

Oba sociální demokraté podle ní mají touhu něco neustále nařizovat, at už jde o povinné kvóty, nebo „zcela neuchopitelné ustanovení zákona jako ochranu před stresem v práci". Nebo když chtějí omezovat právo pronajímat vlastní nemovitost.

„Hýří i dalšími nápady, které jsou proti zdravému rozumu, zato mají pořádnou kadenci. To se jim nedá upřít. Nyní ministryně navrhuje odstranit nutný souhlas partnera při umělém oplodnění," uvádí Vostrá s tím, že má Marksová obecně odpor k tradičním modelům rodiny.

„Náš zájem by měl být především zájem dítěte, které by mělo získat vzory a vyrůstat s matkou i otcem, o což se ženy ve většině případů snaží. Návrh ministryně Marksové směřuje k tomu, že se u nás má rodit více dětí bez plnohodnotné rodiny. Chápu, že otázka mateřství je jistě důležitá, ale práva dítěte budou mít pro mne vždy přednost," vysvětluje poslankyně.

Neúplná rodina má prý své negativní faktory při postupném formování dítěte, což podle ní dokládají veřejně dostupné vědecké studie na dané téma. „Potřebujeme naopak podporu klasického rodičovství, protože jakkoliv otřepaná fráze 'rodina je základ státu' bude platit vždy," uvádí.

„I nám ženám se lépe žije, pokud najdeme partnera, který s námi bude řešit problémy spojené s výchovou dítěte a sdílet i radosti nad tím, co naše dítě dokáže. Mám za to, že právě podpora rodiny je to, čím by se měla ministryně intenzivně zabývat," dodala rázně Vostrá.

Související

Poslanecká sněmovna, ilustrační fotografie

Poslanci řeší rozpočet. Navrhli přesuny za téměř 280 miliard korun

Poslanci ve dnešním druhém čtení návrhu státního rozpočtu na příští rok navrhli přesuny uvnitř rozpočtu v celkovém objemu zhruba 279 miliard korun. Je to víc než loni, kdy navrhli přesunout 177 miliard korun. Navržené přesuny představují zhruba 15 procent plánovaných výdajů rozpočtu.

Více souvisejících

Miloslava Vostrá Michaela Marksová-Tominová Jiří Dienstbier ml.

Aktuálně se děje

Aktualizováno před 12 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Alexander De Croo

Moderátor po útoku na Fica vyzval k odstranění belgického premiéra

Belgický premiér Alexander De Croo podal ve čtvrtek stížnost na rozhlasového moderátora, který posluchače vyzýval k jeho "odstranění". Nejmenovaný moderátor, kterého vyšetřuje policie, se tak vyjádřil v souvislosti se středečním atentátem na slovenského premiéra Roberta Fica. 

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 7 hodinami

včera

včera

Požár lesa u Hřenska v Českém Švýcarsku Prohlédněte si galerii

Největší lesní požár v historii země se dostal k soudu. Muži hrozí 15 let

U ústeckého krajského soudu ve čtvrtek začalo projednávání případu největšího lesního požáru v historii země, k němuž došlo předloni v létě v Českém Švýcarsku. Obviněným je někdejší dobrovolný strážce rezervace, jemuž hrozí až 15 let odnětí svobody. Muž vinu opakovaně odmítl. 

včera

Petr Pavel na konferenci Naše bezpečnost není samozřejmost. (12.3.2024)

Podporujme Ukrajinu, ale hledejme i řešení konfliktu, zdůraznil Pavel

Petr Pavel trvá na pokračování vojenské i jiné podpory Ukrajiny, zároveň je podle něj třeba hledat řešení, které by vedlo ke konci války s Ruskem. Prezident tak dal do kontextu své vyjádření pro jednu ze zahraničních zpravodajských televizí. Jakékoliv budoucí mírové uspořádání nezbytně předpokládá souhlas Ukrajiny, dodala hlava státu.

včera

včera

Policie ČR

U policie definitivně skončil muž, který napadal lidi před pražským barem

Policie propustila muže, který v únoru v opilosti se svou kolegyní napadl několik osob před barem na pražském Smíchově. Zároveň informovala, že ženu zprostila výkonu služby. Dvojici obvinila Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Policie už dříve označila jednání příslušníka za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

včera

Pellegrini: S Ficem jsem hovořil. Jeho stav je vážný, to nejtěžší má před sebou

Zdravotní stav premiéra Roberta Fica (Směr-SD) po středečním útoku je nadále velmi vážný. Uvedl to zvolený prezident Peter Pellegrini po návštěvě předsedy vlády v báňskobystrické nemocnici. Krátce spolu podle jeho slov komunikovali.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy