Homosexuálům jde o sex s dětmi, varovala Nytrová. Reakce byly bouřlivé, její web napadl hacker

Praha – Poslankyně ČSSD vyvolala pořádný poprask, když ve Sněmovně při diskuzi o novele, která by umožnila registrovaným partnerům adoptovat dítě svého protějšku, tvrdila, že to povede k mnohem horším věcem.

„U homosexuálů je vysoká promiskuita, nadprůměrný vztah k alkoholu a drogám, větší násilné chování. Odmítám měnit zákony přirozenosti a přírody. Jen muž a žena se mohou stát rodiči," tvrdila při debatě Nytrová. „Homosexuálové se budou snažit zlegalizovat sex s dětmi," varovala. V Českém rozhlase pak prohlásila, že homosexuální lobby podniká postupné kroky, aby nastolila nadvládu nad heterosexuální skupinou.

Psali jsme:
Homosexuálové budou moci adoptovat dítě svého protějšku? Poslanci ostře debatovali
 

Tato slova velmi pobouřila její stranickou kolegyni a ministryni práce a sociálních věcí Michaelu Marksovou Tominovou. „Naprosto se distancuji od názorů poslankyně Nytrové týkajících se registrovaného partnerství. Měla by si přestoupit do jiné strany!" vzkázala prostřednictvím Twitteru.

Naprosto se distancuji od názorů poslankyně Nytrové týkajících se registrovaného partnerství. Měla by si přestoupit do jiné strany!

— Michaela Marksová (@MMarksova) 13. července 2016

Kolegyně se naopak zastali někteří sociálně demokratičtí poslanci. „Právo vyjádřit svůj názor poslanec má. Vyzývat jej k odchodu ze strany? Za názor? To už tady bylo," napsal na sociálních sítích poslanec Stanislav Huml.

„Tak nějak jsem si říkala, že mě ve sněmovně nemá co překvapit. Paní Nytrová to zvládla dokonale. Je třeba se ukázat alespoň jednou ve volebním období," posteskla si na Twitteru europoslankyně KSČM Kateřina Konečná.

Tak nějak jsem si říkala,že mě ve sněmovně nemá co překvapit.Paní Nytrová to zvládla dokonale.Je třeba se ukázat alespon jednou ve vol.obd.

— Kateřina Konečná (@Konecna_K) 13. července 2016

„Poslankyně Nytrová z CSSD vidí homosexuály jako devianty. Hodně silná káva, ubohost. Oceňuji však ministryni Marksovou a její vzkaz stranické kolegyni," napsal europoslanec hnutí ANO Pavel Telička.

Výzva ministryně práce však zřejmě vyslyšena nebude. Šéf ČSSD a premiér Bohuslav Sobotka serveru iDnes.cz řekl, že on sám názory a především předsudky Nytrové nesdílí a že její slova nevystihují postoj strany. „S předsudky, které reálně mezi lidmi, zdaleka nejen mezi poslanci, existují, je potřeba bojovat debatou a trpělivým vysvětlováním, ne vylučovaním," dodal. S poslankyní se chce sejít.

A poslankyně sama v plánu odejít z ČSSD nemá. „Reakci Michaely Marxové na mé vystoupení mohou chápat naši voliči jako signál, že ČSSD není demokratickou stranou a zbavuje se členů, kteří mají na určitou problematiku jiný názor. Já rozhodně nevidím žádný důvod, proč bych měla opustit její řady," řekla serveru. Pro Respekt dodala, že ve svých názorech vychází z toho, co četla na internetu a že se řídí svým srdcem.

Na vystoupení Nytrové reagoval dnes na svém twitteru i vicepremiér a šéf koaličního hnutí ANO Andrej Babiš. Výroky poslankyně označil za totální nesmyly. "Byl jsem loni na klučičí svatbě a mám mezi homosexuály spoustu přátel, kterých si vážím," napsal Babiš. Přidal snímek ze svatby.

Kvůli výrokům o homosexuálech někdo Nytrové napadl její oficiální web a umístil na něj nadávky. "Spletla sis století," napsal na web někdo, kdo se podepsal jako Zlý anarchista. Nytrová ČTK napsala, že to způsobil hacker a že situaci řeší.

Související

Pavlína Nytrová

ROZHOVOR: ČSSD má problémy a neumí si s nimi poradit. O odchodu přemýšlejí i další lidé, říká pro EZ poslankyně Nytrová

ROZHOVOR - Poslankyně Pavlína Nytrová tento týden oznámila, že k 15. prosinci opustila řady sociální demokracie. Šéf ČSSD Bohuslav Sobotka si myslí, že rozhodnutí poslankyně je důsledkem jejího dlouhodobého sporu s organizací ČSSD v okrese Frýdek-Místek. To politička potvrdila v rozhovoru pro server EuroZprávy.cz. Podle ní ve straně bují nekalé praktiky a politická korupce.
Pavlína Nytrová

Poslankyně Nytrová končí v ČSSD, strana je prý prolezlá korupcí

Praha - Poslankyně Pavlína Nytrová vystoupila k polovině loňského prosince z ČSSD. Uvedla to v prohlášení zaslaném ČTK. K odchodu vedlo Nytrovou fungování strany, která je podle ní prolezlá politickou korupcí od okresní až po celostátní úroveň. Poslankyně na sebe nejvíc upozornila loni v létě při debatě o novele o registrovaném partnerství, kdy mimo jiné řekla, že se homosexuálové budou snažit legalizovat sex s dětmi. Poslankyní chce zůstat až do voleb.

Více souvisejících

Pavlína Nytrová (ČSSD) Michaela Marksová-Tominová Poslanecká sněmovna

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

Jan Lipavský

Lipavský potvrdil, že Česko odvolalo velvyslance z Ruska

Vláda odvolala velvyslance Vítězslava Pivoňku z Ruska, uvedl ministr zahraničí Jan Lipavský (Piráti) v nedělním vydání diskuzního pořadu Za pět minut dvanáct na televizi Nova. Šéf diplomacie zdůraznil, že Česko tak nebude nikdo reprezentovat na úterní inauguraci ruského prezidenta Vladimira Putina. 

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Volodymyr Zelenskyj

Ukrajinci poklekávají jedině k modlitbě, vzkázal Zelenskyj do Ruska

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v neděli na pravoslavné Velikonoce prohlásil, že Ukrajinci poklekávají jedině k modlitbě. V projevu vyzval spoluobčany, aby se modlili za sebe navzájem a za vojáky na frontě. Kyjev už déle než dva roky vzdoruje ruské agresi, jde o třetí velikonoční svátky během probíhající války. 

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

Zničená Ukrajina.

Ukrajině hrozí porážka kvůli váhající Evropě, tvrdí analýza z Německa

Rusko pod vedením Vladimira Putina sice ekonomicky i technicky oproti NATO ztrácí, přesto válku na Ukrajině vyhraje, domnívá se německý novinář Christoph von Marschall. Napsal to v analýze pro týdeník Focus a deník Tagesspiegel. Podle jeho názoru se může opakovat scénář z Afghánistánu, který západní spojenci v roce 2021 opustili a ponechali napospas Tálibánu. 

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

Uprchlíci z Ukrajiny se registrují v Česku.

Ukrajinské migranty Česko potřebuje. Vyplácí se nám

Nepřijímat migranty – ani ty z oblastí válečných konfliktů, ani ty ekonomické, zkrátka nikoho. Takové hlasy se ozývají ze širokého spektra rádoby vlasteneckých či populistických stran. Takové tunelové vidění ale zcela ignoruje fakta a ekonomickou realitu. Data ukazují, že se migrace Česku vyplácí.

Aktualizováno před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

Aktualizováno včera

včera

Trumpova ex-asistentka Hope Hicksová vypovídá. Měla popřít aféru Stormy Daniels

Trumpova bývalá hlavní asistentka Hope Hicksová v pátek vypověděla, že jí v posledních dnech prezidentských voleb v roce 2016 sdělil, aby popřela, že by měl sexuální vztah s pornohvězdou Stormy Danielsovou.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy