Slávku, ty těm prasatům musíš ukázat! Tonda Blaník radí premiérovi

Praha - Na aktuální politickou situaci v naší zemi už reagovali i tvůrci politické satiry Kancelář Blaník. Ve včerejším vydání na internetovém kanálu Stream tak Tonda Blaník učí premiéra Sobotku mluvit sprostě, Babiše přesvědčuje, aby odešel z politiky.

Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) podal minulý týden prezidentu Zemanovi demisi ministra financí Andreje Babiše (ANO). Ten všechna svá obvinění, která se na něj poslední dobou nakupila, odmítá a opakuje, že není důvod k jeho odchodu z vládní funkce.  Miloš Zeman s odvoláním ministra otálí, dnes jede na několikadenní pracovní návštěvu Číny, Babiše chce řešit až po svém návratu. Včerejší díl internetové satiry Kancelář Blaník řešil současnou politickou situaci.

V úvodu se opilý lobbista Tonda Blaník zlobí na své kolegy, kteří nechali situaci dojít tak daleko, že Zeman přijal demisi, a Sobotka mu žádnou nedal. Původní plán byl, že Sobotka podá demisi a "bude na kolenou", teď prý vypadá jako "klaďas". Zlobí se také kvůli tomu, že unikly nahrávky Babiše s novinářem Přibilem. Jeho kolegyně Lenka prý hovory neměla nahrávat, ale pouze si zapisovat, na čem se oba dohodli.

"My jsme neměli dávat dohromady Andreje s Milošem, to je horší než Krakatit ty vole," stěžuje si Blaník. Poté se Tonda snaží vzít situaci do vlastních rukou. Volá Miloši Zemanovi a žádá ho, zda by se nemohl od této chvíle chovat slušně.

"Já vím, že se Sobotkou to byl můj nápad, ale prezident není car, Miloši," říká prezidentovi. "Prostě by si zase pro změnu mohl respektovat ústavu, ju?" radí mu. Další telefonát následuje mezi Blaníkem a ministrem financí Babišem.

"Já chápu, že tvrdíš, že je to spiknutí, Andreji. Ale ty prostě nemůžeš pořád mlít to samý a neodpovědět na jedinou otázku. Tak to radši do tý televize nelez," diskutuje s Babišem. Radí mu, aby se na politiku "vybodl", na jeho triku je totiž už moc kauz.

Následuje rozhovor s premiérem Sobotkou. "Ano Slávku, já vím, že jste kariérista. Ano, taky jste hovado. Ale víte co je za problém? Že to na vás není vidět," domnívá se Blaník, radí Sobotkovi, aby se konečně začal chovat, jako politik. To podle Tondy obnáší zesměšňování ostatních, sprostá mluva a neříkání pravdy. "Slávku, ty těm prasatům musíš ukázat, že seš ještě větší svině než oni dva dohromady," dodává Tonda. Poté se odmlčí, na jeho slova reaguje premiér, poté se táže Tonda. "Kam že mám jít?" "No vidíte, to pro začátek nebylo vůbec špatný," chválí Tonda Sobotku.

V minulých dílech se řešily například kauzy kolem nákupu Gripenů, tunel Blanka, Opencard či Babišovo Čapí hnízdo.

Související

Kancelář Blaník

RECENZE: Prezident Blaník? Kvalitní satira, to je ale možná vše

Hlavní hrdina internetového seriálu Kancelář Blaník, fiktivní lobbista Tonda Blaník kandiduje na prezidenta. Ve snímku, který navazuje na úspěšný seriál, se setkává s opravdovými prezidentskými kandidáty letošních voleb, duchem Václava Havla nebo Číňany. Konečná podoba filmu vznikla až po ohlášení výsledků voleb, bylo natočeno několik variant konce. Podobné zpracování je velice odvážné a zajímavé, film je také plný typického humoru, jaký diváci znají ze seriálu, filmový trhák se ale přesto nekoná.

Více souvisejících

Seriál Kancelář Blaník Andrej Babiš Bohuslav Sobotka

Aktuálně se děje

před 49 minutami

Ilustrační foto

Chcete se nám mstít? ICC varoval před odvetou vůči soudu

Prokurátoři Mezinárodního trestního soudu (ICC) v Haagu v pátek varovali před jednotlivci, kteří hrozí odvetou vůči soudu nebo jeho zaměstnancům. Takové jednání může podle ICC představovat trestný čin vůči výkonu spravedlnosti, informuje agentura AFP.

před 2 hodinami

Viktor Orbán /Fidesz/, maďarský premiér

Evropa si v současné době hraje s ohněm, varuje Orbán

Předseda maďarské vlády Viktor Orbán v pátečním rozhovoru pro veřejnoprávní rozhlas Kossuth Radio zdůraznil, že Evropa si v současné době hraje s ohněm ve vztahu k otázce války a míru. Maďarsko podle něj odmítá být vtáhnuté do konfliktu.

před 2 hodinami

Dmitrij Peskov na druhém summitu Rusko Afrika 2023.

Velmi důležité, velmi nebezpečné. Kreml zareagoval na návrhy Camerona a Macrona

Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov v pátek vyjádřil znepokojení nad slovy britského ministra zahraničních věcí Davida Camerona, který hovořil o právu Kyjeva útočit na ruské objekty s britskými zbraněmi. Podobně reagoval na slova francouzského prezidenta Emmanuela Macrona o možnosti vyslání vojáků na Ukrajinu, informuje agentura Reuters.

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

Ministerstvo zahraničí, ilustrační fotografie.

Česko vyzývá Rusko, aby přestalo s kybernetickými útoky

Česko společně s EU, NATO a dalšími mezinárodními partnery odsuzuje aktivity ruského státního aktéra APT28, uvedlo ministerstvo zahraničí v pátek. APT28 je spojován s ruskou vojenskou rozvědkou GRU a dlouhodobě provádí kyberšpionážní kampaň v evropských zemích.

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

Turecko, ilustrační foto

Turecko definitivně zastavilo veškerý obchod s Izraelem

Dva anonymní turečtí úředníci informovali agenturu Bloomberg, že Turecko úplně zastavilo veškerý obchod s Izraelem. Tím chce Ankara vyjádřit svůj nesouhlas s Izraelem kvůli jeho jednání v Pásmu Gazy, což ostře kritizuje turecký prezident Recep Tayyip Erdogan.

před 9 hodinami

před 10 hodinami

raketový systém Patriot

„Rusové se učí a upravují taktiku,“ říkají ukrajinští energetici. Firmám dochází peníze, žádají o Patrioty

Ukrajinští energetici se snaží opravit škody způsobené rostoucími ruskými vzdušnými útoky, které mají za cíl zničit ukrajinskou energetickou infrastrukturu, poškodit ekonomiku a podlomit morálku společnosti. Obávají se, že nedokáží zemi připravit na zimu, pokud spojenci Kyjevu neposkytnou systémy protivzdušné obrany, jako jsou americké Patrioty, které by pomohly zastavit další útoky Rusů na již poškozené elektrárny.

před 10 hodinami

USA nevidí, že by Čína chtěla spravedlivé ukončení války na Ukrajině

Podle Johna Kirbyho by Spojené státy uvítaly, kdyby se Čína zúčastnila globálního mírového summitu, ale vyjádřil pochybnosti, zda Peking chce podpořit spravedlivý mírový plán pro Ukrajinu.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy