Párty na Čapím hnízdě. Babiš se rozloučí, zahraje kapela Kryštof

Praha - Dnes čeká areál farmy Čapí hnízdo velkolepá akce. Nadace Agrofert oslaví 5 let svého fungování, Andrej Babiš (ANO) se při té příležitosti rozloučí se zaměstnanci ministerstva financí. Zahraje i kapela Kryštof, která bude koncert vysílat živě na internetu.

Ministra financí Andreje Babiše (ANO) by měl ve funkci příští týden nahradit poslanec Ivan Pilný. Na rozloučenou Babiš pozval personál ministerstva na večírek na své Čapí hnízdo. Ten se bude konat dnes ku příležitosti 5. výročí založení Nadace Agrofert.

"Naše ministerstvo bylo nejúspěšnější v historii této země a jsem upřímně rád, že jsem mohl s vámi pracovat. Bez vás bychom těchto výsledků nikdy nedosáhli," stojí v pozvánce pracovníkům resortu. Babiš bere jejich pozvání jako splnění závazku, pracovníkům prý už v minulosti slíbil, že je na Čapí hnízdo pozve. Zkomplikovala to ale "pseudokauza kolem farmy," jak píše Babiš.

Na farmu tak ministr zve pracovníky resortu i s jejich rodinami. "Bude to velká akce, občerstvení je zajištěno, od 15.00 zahraje kapela Kryštof a další. Moc rád Vás tam uvidím," stojí v dopise.

Čapí hnízdo je přitom Babišovým kontroverzním objektem. Vyšetřuje ho kvůli možnému dotačnímu podvodu Evropský úřad pro boj proti podvodům (OLAF). Svou pochybnost nad akcí vyjádřil na svém twitterovém účtu ministr zemědělství Marian Jurečka (KDU-ČSL)

Zaměstnanci resortu ministerstva financi na párty na Čapím hnízdě, u kterého se šetří zneužítí EU fondů, fakt vám to přijde v pořádku?

— Marian Jurečka (@MJureka) 20. května 2017

Server Echo24 zdůraznil, že frontman kapely Kryštof Richard Krajčo se s Andrejem Babišem vzájemně podporují. Babiš je prý pravidelným návštěvníkem hudební akce Kryštof Kemp. Právě Babišův Agrofert je přitom jedním z největších sponzorů sítě těchto festivalů. 

Po zveřejnění zprávy se někteří lide na facebookovém profilu kapely do Kryštofů obuli. Kryštof reagoval prohlášením, že o koncertu k příležitosti 5. výročí založení Nadace Agrofert se už vědělo dávno dopředu. Saxofonista Kryštofů na Facebooku dále upřesnil, že kapela bude na akci hrát bez nároku na jakýkoliv honorář. Koncert Kryštofů by měl být k poslechu živě dnes od 15 hodin na jejich facebookovém profilu.

Související

Více souvisejících

Skupina Kryštof Andrej Babiš Ministerstvo financí Čapí hnízdo

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

Adrian Newey

Génius Newey končí v Red Bullu. Zamíří k Ferrari?

Dlouho se o tom spekulovalo, a nyní je to oficiální. Adrian Newey, technický ředitel Red Bull Racing, ukončí svou práci u rakouské stáje po skončení této sezóny. Potvrzení této zprávy přišlo od samotného týmu v jeho oficiálním prohlášení. Po 19 letech skončí Neweyho dlouholetá éra v týmu.

včera

Zahraniční vojáci se stali válečnými zajatci (POW) poté, co byli zajati Ukrajinou jako bojovníci v rámci ruských ozbrojených sil, účastní se tiskové konference organizované ukrajinskými představiteli v Kyjevě 15. března 2024.

Žoldáci z Nepálu ve velkém dezertují z ruské armády na Ukrajině

Podle informací serveru RBK-Ukrajina, který se odvolává na tiskovou zprávu Hlavního ředitelství zpravodajství, žoldáci z Nepálu, kteří přišli bojovat proti Ukrajině v řadách ruské armády, masově dezertují. Ruští velitelé zároveň hledají chatrné omluvy pro své vedení, vysvětlující tuto situaci.

včera

Andrej Babiš (ANO)

Boj proti Green Dealu i migraci. Hnutí ANO zahájilo předvolební kampaň

Při zahájení hlavní fáze kampaně ANO ve Zlíně uvedl předseda Andrej Babiš, že hlavními prioritami hnutí ve volbách do Evropského parlamentu jsou boj proti nelegální migraci, obrana suverenity a odpor proti Zelené dohodě, nazvané Green Deal. Hlavním heslem kampaně před červnovými volbami je "Česko pro tebe všecko".

včera

1. máj

Svátek práce se slaví již 135 let. Jak se za tuto dobu proměňovala jeho podoba?

Na první květnový den připadá Svátek práce, který není jenom státním svátkem, ale i tím mezinárodním. Jeho historie sahá až do roku 1889, kdy byl jiný, než se prezentoval v dobách komunistického režimu. Povinné prvomájové průvody doprovázené budovatelskými slogany, oslavami pracovních úspěchů a stranickými představiteli na tribunách měly s původní myšlenkou svátku pramálo společného. 

včera

Počasí: Česko zasáhl silný vítr. Meteorologové vydali výstrahu

Meteorologové vydali výstrahu před silným větrem. Ten bude podle ČHMÚ.cz řádit na části území až do zítřejšího večera.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy