Skupina Kryštof už nespolupracuje s Agrofertem. Babiš přichází o známé podporovatele, politici se mu smějí

Skupina Kryštof v čele se zpěvákem Richardem Krajčem ukončila spolupráci s koncernem Agrofert, který patří do svěřenského fondu premiéra Andreje Babiše. Jméno Agrofertu chybí mimo jiné i na pozvánkách na Kryštof Kempy 2020, které až dosud holding podporoval.

Krajčo se sice k věci nechtěl vyjádřit, konec spolupráce nicméně následně potvrdil manažer skupiny. „Je to tak, že momentálně nemáme s Agrofertem žádné závazky ani smluvní vztahy vzhledem k projektům spojeným s kapelou Kryštof,“ potvrdil serveru Info.cz Jan Lippert.

Informaci potvrdil i Agrofert. „Je pravda, že jsme se pro tuto chvíli dohodli se skupinou Kryštof na ukončení spolupráce. Zároveň jsme se dohodli, že detaily nebudeme zveřejňovat,“ uvedl bez bližších podrobností mluvčí holdingu Karel Hanzelka.

Skupina i její frontman opakovaně čelili kritice kvůli spolupráci se stávajícím premiérem Andrejem Babišem, jejich společné fotky se pravidelně objevovaly na sociálních sítích. Jedním z nejhlasitějších kritiků byl například písničkář Tomáš Klus.

Babiš na počátku své politické kariéry spoléhal na známé tváře, která jej podporovaly. Jejich seznam se nicméně v poslední době výrazně zkrátil. Opustili jej například majitel a ředitel firmy Kofola Jannis Samaras, herec a zpěvák Jakub Prachař nebo žokej Josef Váňa a další. Podle webu hnutí ANO naopak Babiše dál podporují olympijská diskařka Věra Pospíšilová, bývalý desetibojař Robert Změlík, atletka Šárka Kašpárková nebo zpěvačka Marie Rottrová.

Ukončení spolupráce mezi Agrofertem a skupinou Kryštof okomentovala i řada politiků. „Na netu píšou, že kapela Kryštof rozvázala pevné letité přátelství s Andrejem Babišem a Agrofertem. Buď už také “jede kampaň”, nebo ví něco, co zatím ČSSD neví. Očekávaná reakce premiéra Babiše: Nevím, kdo je Kryštof,“ rýpnul si předseda Pirátů Ivan Bartoš.

„Že oni si chtějí zahrát na tom megakoncertu "Venku je hezky"?“ rýpnul si do skupiny Mirek Topolánek s odkazem na blížící se obří protivládní demonstraci na Letné. „Jedna vlaštovka jaro nedělá, ale co kdyby...“ doufá v souvislosti s ukončením spolupráce europoslanec Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL).

„Krajčo pláchnul: kapela Kryštof už nespolupracuje s Agrofertem. Ze stránek hnutí ANO 2011, bude líp, postupně mizí známé tváře podporovatelů. Vygumovat se ze seznamu politické divize Agrofertu nechal nejen kofolový král Samaras, ale i mladý Prachař (zřejmě s tím, že už to ani za všechny prachy nestojí), ale i superpodporovatel Richard Krajčo se skupinou Kryštof. Obě strany ukončení spolupráce potvrdily s tím, že nebudou komentovat důvody. Tak se zase nic nedovíme,“ posteskl si bývalý poslanec a někdejší předseda poslaneckého klubu TOP 09 František Laudát.

„Pofidérní politika a její kašpárci bývali vždy tajnosnubní, abych použil výrazivo z rostlinné říše. Tak teď už jen zbývá počkat, až se dotyční začnou vymlouvat, že nevěděli, komu pomohli na cestě k moci, že jim nebylo nic známo o minulosti vůdce AB, že čekali, že slovenský Onasis v českém premiérském křesle dokáže s naší zemí zázraky, kde bude Eldorado, ceny budou stálé a celkově lidi se maj. Budou se vymlouvat stejně nestoudně, jako to činili komunisté a zejména exkomunisté, kteří pomohli k hrůzovládě násilníkům, vrahům a vládě mrzké lůzy, jak zaznělo v kultovním filmu Pelíšky. tak teď už jen zbývá, aby Krajčo poučoval z pódia lidi, že svoboda je krásná a zásadní a Havel byl nejlepší. Ostatně někteří, kdysi fatálně selhavší komunisté, dnes exkomunisté, se ani dnes nestydí moralizovat a říkat lidem, co je správné, co nikoli,“ dodal ostře Laudát.

Související

Více souvisejících

Skupina Kryštof Richard Krajčo Agrofert Ivan Bartoš (Piráti) Mirek Topolánek Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL) František Laudát Andrej Babiš

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

Adrian Newey

Génius Newey končí v Red Bullu. Zamíří k Ferrari?

Dlouho se o tom spekulovalo, a nyní je to oficiální. Adrian Newey, technický ředitel Red Bull Racing, ukončí svou práci u rakouské stáje po skončení této sezóny. Potvrzení této zprávy přišlo od samotného týmu v jeho oficiálním prohlášení. Po 19 letech skončí Neweyho dlouholetá éra v týmu.

včera

Zahraniční vojáci se stali válečnými zajatci (POW) poté, co byli zajati Ukrajinou jako bojovníci v rámci ruských ozbrojených sil, účastní se tiskové konference organizované ukrajinskými představiteli v Kyjevě 15. března 2024.

Žoldáci z Nepálu ve velkém dezertují z ruské armády na Ukrajině

Podle informací serveru RBK-Ukrajina, který se odvolává na tiskovou zprávu Hlavního ředitelství zpravodajství, žoldáci z Nepálu, kteří přišli bojovat proti Ukrajině v řadách ruské armády, masově dezertují. Ruští velitelé zároveň hledají chatrné omluvy pro své vedení, vysvětlující tuto situaci.

včera

Andrej Babiš (ANO)

Boj proti Green Dealu i migraci. Hnutí ANO zahájilo předvolební kampaň

Při zahájení hlavní fáze kampaně ANO ve Zlíně uvedl předseda Andrej Babiš, že hlavními prioritami hnutí ve volbách do Evropského parlamentu jsou boj proti nelegální migraci, obrana suverenity a odpor proti Zelené dohodě, nazvané Green Deal. Hlavním heslem kampaně před červnovými volbami je "Česko pro tebe všecko".

včera

1. máj

Svátek práce se slaví již 135 let. Jak se za tuto dobu proměňovala jeho podoba?

Na první květnový den připadá Svátek práce, který není jenom státním svátkem, ale i tím mezinárodním. Jeho historie sahá až do roku 1889, kdy byl jiný, než se prezentoval v dobách komunistického režimu. Povinné prvomájové průvody doprovázené budovatelskými slogany, oslavami pracovních úspěchů a stranickými představiteli na tribunách měly s původní myšlenkou svátku pramálo společného. 

včera

Počasí: Česko zasáhl silný vítr. Meteorologové vydali výstrahu

Meteorologové vydali výstrahu před silným větrem. Ten bude podle ČHMÚ.cz řádit na části území až do zítřejšího večera.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy