Podzim ve víru hudby. Fanoušky hudby čeká řada koncertů a nových alb

Léto končí, přichází podzim. A s ním nová alba, koncerty, turné v podání našich nejlepších interpretů. Je opravdu na co se těšit. Nahlédněme nyní pod pokličku jejich příprav a uskutečnění.

Na profilech a stránkách známých kapel a zpěváků se v těchto dnech objevují poslední slova rozloučení s letními festivaly.

Léto bohužel opravdu končí, ale netřeba truchlit. Každý konec má přece i svůj začátek.

A tak s nadcházejícím podzimem znovu ožívají hudební kluby. Startují nová koncertní turné a spousta jistě pozoruhodných koncertů a hudebních počinů. A vychází i řada hudebních alb.

Kterými interprety si budeme moci zlepšit sychravé podzimní dny?

Své turné již ohlásila zpěvačka Lenny.

Dále Kapela Jelen se spolu s Míšou Tučnou (dcerou našeho nejzajímavějšího zpěváka country hudby Michala Tučného) připravuje na pro své fanoušky jistě možná trošku netradiční podzimní turné.Zaujme a možná i nadchne také společné turné kapely Poetika a rappera Lipa.Za pozornost jistě stojí i koncert výjimečného zpěváka navíc s charismatickým hlasem  Davida Stypky a zpěvačky Debbi, kdy kariéra obou stoupá strmě vzhůru.

Podzim se nese i v duchu pokračování.  Druhou částí pokračuje turné Holomráz skupiny Slza.

Na své si jistě přijdou i fanoušci naší bezesporu nejaktivnější kapely Kryštof. POdívejme se nostalgicky do léta a zavzpomínejme na jejich Kryštof kempy. A nyní Jenom písničky tour čekají na své další posluchačeVeleúspěšné Acustic tour Davida Kollera snad ani v našich končinách nemá konkurenci. A aby toho nebylo málo celá kapela Lucie se chystá na své halové turné a to u příležitosti vydání svého nového CD.A jaká další alba nás čekají na podzim roku 2018? Zde je jejich přehled:

MIRO ŽBIRKA – DOUBLE ALBUM

Double Album je v pořadí již druhá deska, kterou legenda česko-slovenské pop music Miro Žbirka nahrál v londýnských Abbey Road Studios ve spolupráci s producentem Robem Cassem a muzikanty, kteří doprovázeli Paula McCartneyho. Na albu se nachází písně nejen ve slovenštině, ale samozřejmě i v  angličtině. Navíc je doplňují čerstvé singly: jako duet s Katarínou Knechtovou Skůška snov nebo hit Dievča (na lásku nie je čas). Obal dvojalba, která vyjde 5. října 2018, ilustrovala známá česká výtvarnice žijící v Anglii Míla Fürstová, která stojí například za obalem desky Ghost Stories od Coldplay.

LUCIE – EVOLUCIE

Šestnáct let po vydání desky Dobrá kočka, která nemlsá vydává kapela Lucie v původní sestavě novou desku s názvem Evolucie. Slibuje nový příběh postaveným na tom nejlepším z kapely, což potvrdil i singl Takhle tě mám rád. Skupina pracuje na desce od listopadu 2016 s producentem Pavlem Karlíkem a řadou dalších.

XINDL X –SEXY EXITY

Úspěšný hitmaker a kytarista Xindl X vydal v pátek  21. září nové album Sexy exity, jehož příchod avizovaly již singly Věčně nevěrná (ze stejnojmenného filmu) nebo Byznys. Na albu se objeví i skupina Jananas, písničkář Petr Lüftner nebo spřízněná slovenská zpěvačka Mirka Miškechová. K oslavě nové desky a jubilejních deseti let na scéně Xindl X chystá stejnojmenné turné s řadou hostů, jehož rozsah v jeho kariéře nemá obdoby.

SUPPORT LESBIENS – GLOW

Support Lesbiens už představili prostřednictvím hitů Movin‘ On a „ Brighter Day nejenom nové singly z chystané desky Glow, která vychází již 12. října, ale i nový hlas kapely – Dušana Marka. Název alba, který v překladu znamená „záře“, vyjadřuje, že každá z jedenácti písní září jinou barvou, energií a emocí. Deska je společným autorským dílem celé kapely a na většině skladbách zůstávají Support Lesbiens věrni angličtině. Výjimkou je pouze píseň Hazardér, ke které složil slova jeden z nejvyhledávanějších tuzemských textařů Ondřej Ládek tedy XINDL X.

ADAM ĎURICA – 30

Adam Ďurica zraje jako víno a spolu s ním zraje i jeho hudba. Z malého chlapce, který zpíval s mandolínou romantické láskyplné písně, dospěl v muže, jehož skladby jsou o životě a jeho i těžších stránkách. Tvorba tedy nabyla vážnosti, a to i díky spolupráci s producentem Matějem Turcerem. Novou deskou 30, kterou Adam Ďurica vydává po pomyslném překročení hranice magické třicítky a  dokazuje tak svou pevnou pozici mezi slovenskou hudební špičkou jako zpěvák i autor. Na albu se nacházejí písně, které vznikly ve spolupráci s renomovanými hudebníky, jako je například Marian Čekovský nebo Marcel Buntaj.

LENKA FILIPOVA – OPPIDUM

Na naší hudební scéně naprosto ojedinělá zpěvačka a kytaristka Lenka Filipová vydává po 16 letech nové album - Oppidum, na kterém se svým dvorním multiinstrumentalistou Seanem Barrym do značné šíře rozvinula repertoár,  z něhož několik písní již má na svém koncertním playlistu . Podmanivé skladby, které vycházejí z keltského, bretoňského, ale i skotského folkloru, mají až filmový nádech a navzdory nelehkému textovému zpracování si posluchače bezesporu získají. Producent David Solař společně s oběma interprety vtiskl nahrávce působivou atmosféru a uvěřitelnost. První ochutnávkou z alba bude singl Na cestě, který z tradicionálu známého především od dvojice Simon & Garfunkel pro Lenku přebásnil již zmiňovaný David Stypka.

KRYŠTOF – LIVE STRAHOV (DVD, BR, CD)

Skupina Kryštof tentokrát přichystala fanouškům krásný vánoční dárek v podobě vydání záznamu životního koncertu Kryštof na Strahově, který v českých poměrech zatím nemá konkurenci a stal se bezpochyby nesmazatelným zážitkem plným emocí pro všechny zúčastněné fanoušky. Záznam vyjde hned v několika formátech, jako je CD, DVD nebo Blu-ray.

Ano, všem se nám pomalu začne stýskat po atmosféře jedinečných letních festivalů a slavností. Ale na každý smutek existuje lék. A letošní podzim, jak jste měli nyní možnost poznat, zamíchal opravdu skvělou medicínu. A nám nezbývá než doufat, že bude pro vás léčivá!

Související

Více souvisejících

koncerty zpěvačka Lenny Miro Žbirka Xindl X Lenka Filipová (zpěvačka) Skupina Kryštof

Aktuálně se děje

před 13 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 3 hodinami

před 9 hodinami

raketový systém Patriot

Ukrajina dostane od Španělska rakety Patriot

Španělsko pošle na Ukrajinu rakety Patriot. Na videokonferenci mezinárodní Kontaktní skupiny pro podporu Ukrajiny to dnes oznámila španělská ministryně obrany Margarita Roblesová. Informoval španělsky list El País v reakci na tlak spojenců z EU a NATO.

včera

včera

Vinice, ilustrační fotografie.

Vinaři vyúčtovali ztráty. Mráz způsobil škody za více než dvě miliardy

Rekordní mrazy, které minulý a tento týden udeřily v České republice, ničivě zasáhly tuzemské vinohrady. V Čechách je dopad naprosto fatální, škody tam dosahují 95 procent. Na Moravě se pohybují minimálně na úrovni 23% snížení výnosu. Aktuální průzkum mezi vinaři vyčíslil celkové škody napáchané na letošní úrodě na více než 2 miliardy korun. Vinaři ale varují, že měnící se klima není jediným problémem domácího vinařství, a žádají aktivnější přístup k jejich řešení ze strany ministerstva. 

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

Vlastimil Válek

Válek zmínil, jak české zdravotnictví těží z členství v EU

Mezi největší přínosy dvacetiletého členství Česka v Evropské unii patří například možnost čerpat zdravotní péči v kterékoliv zemi EU, společné registrace nových léků před vstupem na trh, zapojení do expertních sítí lékařů nebo sdílení expertizy Evropského centra pro prevenci a kontrolu nemocí (ECDC) ve veřejném zdraví, konstatovalo ministerstvo zdravotnictví. 

včera

včera

Jakub Voráček

Voráček pomalu zavírá dveře za svou hráčskou kariérou. Na 99 procent se na led nevrátí

Kariéra bývalého hokejového reprezentanta Jakuba Voráčka, během níž nastoupil k více než tisícovce zápasů v kanadsko-americké NHL, se nezadržitelně blíží ke svému konci. Samotný čtyřiatřicetiletý hokejista totiž v úterním rozhovoru pro CNN Prima News uvedl, že končí svou bohatou kariéru. Záhy ale svá slova mírnil, když pro server sport.cz řekl, že ještě není definitivně rozhodnut o svém konci, ale to, že se už mezi mantinely neobjeví, je podle něj na 99 procent jisté.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Gazprom zažaloval v Rusku ČEZ, OMV a slovenský ZSE

Soudní dokumenty v Petrohradu potvrdily, že Kremlem ovládaný energetický gigant Gazprom podal žalobu proti české energetické společnosti ČEZ, rakouské OMV Gas Marketing & Trading a slovenské energetické skupině ZSE.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy