Zemětřesení v ČT? Pryč s Václavem Moravcem, je vyhořelý. Po nedělním pořadu se strhla lavina

V nedělních Otázkách Václava Moravce diskutovali předseda lidovců Pavel Bělobrádek, který neuspěl ve druhém kole senátních voleb a předseda ČSSD Jan Hamáček. Mnohým se ale nelíbí výběr hostů, Podivují se nad tím, proč je byli hosty lidé, kteří prohráli volby.

„Proč je hostem předseda strany, která prohrála volby?“ zajímalo jednu z divaček, jak jsou do pořadu Otázky Václava Moravce zváni hosté. A nebyla zdaleka jediná. Další poukazovali na to, že diskuzní pořad na konkurenční televizi Prima je mnohem zajímavější a na naprosto jiné úrovni.

Někteří diváci se domnívají, že Česká televize má jiné tváře, které by podobné debaty zvládaly lépe. „Jaký má tento pořad sledovanost ? Neznám už nikoho ,kdo by to sledoval...A i ČT Moravce odsunuje na vedlejší kolej a takový Kubal a další jsou o třídu lepší než Zemanem a Babišem posedlý a nemocný Moravec,“ postěžoval si přímo na facebookové stránce pořadu jeden z Čechů.

Ke kritice se přidal také historik Ústavu pro studium totalitních režimů Petr Blažek. „Dívám se na Otázky Václava Moravce, kde již skoro hodinu diskutují Pavel Bělobrádek a Jan Hamáček. Při vší úctě k oběma politikům, měl jsem pocit, že jejich strany v druhém kole senátních voleb neuspěly,“ pozastavil se nad tím, kdo ve studiu vlastně diskutoval.

„Neměli by tam po senátních volbách aspoň na začátku mluvit předsedové ODS a STAN? Není už čas také na nového moderátora hlavní politické debaty v České televizi? Nestačil by dosavadnímu moderátorovi Fokus Václava Moravce?“ dodal ostře uznávaný historik.

Moravce přitom vůbec nešetří. „Přijde mi vyhořelý. Nevolám ale po jeho odchodu z České televize, jen po výměně moderátora v hlavní politické debatě. Fokus se mi zdá být pro něho lepší formát, i když i tam je občas výběr hostů podivný,“ myslí si Blažek.

„Vítězové jsou jasní. A Jan Hamáček někde kandidoval? O kandidatuře Pavla Bělobrádka bych snad ani nemluvil, i když zrovna jeho bych pozval na závěr jako projev úcty k jeho ohlášenému odchodu z postu předsedy KDU-ČSL,“ naznačil, jak by měl Moravec své hosty vybírat. „Neměli by tam po senátních volbách aspoň na začátku mluvit předsedové ODS a STAN?“ navrhuje.

Nakonec také zmínil, kdo by mohl Moravce nahradit. „Líbila se mi třeba Světlana Witovská. Ale to není moje odpovědnost,“ dodal na svém facebookovém profilu Blažek.

Do svého někdejšího kolegy z ČT si rýpnul i někdejší redaktor, zástupce vedoucího zpráv, šéf regionů a také odborář Adam Komers. „Když on si Václav Moravec myslí, že nikdo lepší není!“ kritizoval Moravce Komers, který z ČT odešel po pětadvaceti letech v roce 2016. Komers byl jednou z tváří televizní krize na přelomu roku 2000 a 2001. Tehdy část redaktorů odmítla nově zvoleného šéfa televize Jiřího Hodače i jím jmenovanou šéfku zpravodajství Janu Bobošíkovou.

Související

Jan Hamáček

Odchod ČSSD z vlády? Hamáček po nedělním výroku couvá: Vyřiďte si to s Moravcem

Každá strana promýšlí svou politiku, je to interní proces, řekl dnes na tiskové konferenci šéf koaliční ČSSD Hamáček k možnosti odchodu z vlády s ANO. Až bude mít co sdělit, sociální demokracie to udělá. Spor v koalici je podle něj pouze o daňový balíček, ČSSD má autonomní názory a musí se ozvat, protože norma podle ní poškodí rozpočet v příštím roce i dalších letech.

Více souvisejících

Otázky Václava Moravce Václav Moravec Česká televize Petr Blažek (historik)

Aktuálně se děje

včera

Martin Chlumský

Do čela Sokola byl zvolen Martin Chlumský

Martin Chlumský byl dnes zvolen do čela České obce sokolské (ČOS). Chlumský již od března dočasně řídil organizaci poté, co v souvislosti s podvodem rezignovala tehdejší starostka Hana Moučková.

včera

včera

včera

Vrtulník Kamov Ka-32 ve vzduchu.

VIDEO: Ukrajinci zaútočili na mezinárodní letiště v Moskvě

Ukrajinská vojenská tajná služba HUR se pochlubila likvidací helikoptéry Kamov Ka-32, což mělo  proběhnout na moskevském letišti. Jejím agentům se údajně podařilo proniknout na letiště, kde provedli akci, která byla zachycena na videu. Následně helikoptéra skončila v plamenech.

včera

Náčelník generálního štábu Valerij Zalužnyj (vpravo) a generál Oleksandr Syrskyj (vlevo) během obrany Kyjeva v březnu 2022.

Šéf ukrajinské armády přiznal, že situace na frontě se neustále zhoršuje

Velitel ukrajinské armády Oleksandr Syrskyj dnes na Telegramu informoval o zhoršující se situaci na operační i strategické úrovni ukrajinských vojsk na frontě. Tuto skutečnost sdělil také západním spojencům během virtuálního zasedání kontaktní skupiny pro Ukrajinu. Zároveň ruská armáda oznámila dobytí dvou vesnic v Doněcké oblasti a průlom v ukrajinské obraně.

včera

Ilustrační foto

Dopady změn počasí jsou stále ničivější. Prohlubují konflikty, ničí lidem životy, varuje UNHCR

Organizace spojených národů tento týden oznámila, že spouští nový fond, jehož cílem je posílit ochranu uprchlíků a vysídlených komunit ohrožených změnou klimatu. Podle zprávy agentury AFP Úřad vysokého komisaře OSN pro uprchlíky (UNHCR) uvedl, že cílem je do konce roku 2025 získat do nového fondu 100 milionů dolarů na podporu uprchlíků, jejich hostitelských komunit a zemí původu, které jsou klimatickými krizemi zasaženy nejvíce.

včera

Dmitrij Peskov na druhém summitu Rusko Afrika 2023.

Kreml o mírových jednáních s Ukrajinou: Jednu věc je třeba vzít v úvahu

Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov dnes uvedl, že v současné době nejsou žádné podmínky pro mírová jednání s Kyjevem. Podle něj Kyjev již před dvěma lety zakázal veškeré vyjednávání, dokud bude ruským prezidentem Vladimir Putin, pod jehož velením ruská vojska v únoru 2022 vstoupila na Ukrajinu. Tento zákaz Kyjev zdůvodnil odhalením válečných zločinů, které údajně spáchalo Rusko.

včera

včera

včera

Mark Rutte

Misky vah se naklání. Rutte si získává podporu Turecka, v cestě do křesla šéfa NATO mu ale stojí další země

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan v pátek prohlásil, že od nového generálního tajemníka Severoatlantické aliance (NATO) očekává, že upřednostní řešení obav Turecka souvisejících s terorismem. Řekl to v Istanbulu během setkání s vedoucím kandidátem na post šéfa NATO, dosluhujícím nizozemským premiérem Markem Ruttem, který je na návštěvě v Turecku v rámci snah o získání podpory pro svou kandidaturu.

včera

Volební štáb hnutí ANO

Babišovo ANO opět prachsprostě lže. Tentokrát o důchodech

Zástupci hnutí ANO a kabinetu Petra Fialy (ODS) se shodli na nutnosti změn v prvním důchodovém pilíři, opoziční subjekt zároveň nezpochybnil nutnost zvyšování věkové hranice pro odchod do důchodu. To vyplývá z dokumentů zveřejněných prezidentskou kanceláří k březnové schůzce nad tématech důchodové reformy. Stojí za to připomenout, že onoho 28. Března se schůzky na pozvání prezidenta zůčastnili Karel Havlíček, Alena Schillerová a Aleš Juchelka. Celý zápis přidávám na konec tohoto článku. Závěr si z něj udělejte sami.  

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Ukrajina dostane od Španělska rakety Patriot

Španělsko pošle na Ukrajinu rakety Patriot. Na videokonferenci mezinárodní Kontaktní skupiny pro podporu Ukrajiny to dnes oznámila španělská ministryně obrany Margarita Roblesová. Informoval španělsky list El País v reakci na tlak spojenců z EU a NATO.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy