ROZHOVOR | Ekonomičtí zm*di? Já se Zemanem souhlasím, A mám pro něj jeden návrh, spustil Čunek

Hejtman Zlínského kraje a senátor Jiří Čunek se v rozhovoru pro Frekvenci 1 zastal Miloše Zemana ohledně jeho vulgárních výroků, které prezident pronesl v pondělním rádiovém rozhovoru.

Na otázku, jestli ho pobuřuje pondělní výrok prezidenta Zemana, Čunek odpověděl: „Opravdu teď nevím, co myslíte. Teď po mně chcete, abych se vyjádřil k něčemu, co vlastně neznám. Já nevím, co řekl.“ Moderátor rozhovoru se totiž v přenosu zdráhal použít vulgární slovo, jímž prezident v pondělí nazval Zdeňka Bakalu a Viktora Koženého.

Poté, co mu moderátor sdělil ono kontroverzní sousloví, jímž nás prezident v pondělním vysílání v rádiu počastoval, Čunek uvedl: „Tak to je zajímavé. Já s panem prezidentem, aniž bych musel opakovat to slovo souhlasím. Pro příště, abyste to slovo nemuseli vypípávat, tak prezidentovi poradím, aby jej nahradil slovem zlojedi. Což je takový novotvar, který vymyslel pan Janeček a mně se to líbí.“

Dále dodal: „V každém případě si nic dobrého o podnikání těchto dvou pánů nemyslím.“ Čunek řekl, že podnikání zvláště v oboru, ve kterém podniká Bakala, kdy si levně koupil od sociálních demokratů OKD, neuznává.

„Při koupi bylo jasně deklarováno, že ty byty, v kauze figurující, půjdou městu. Město se o ně bude starat a ti lidé budou mít kde bydlet. Pak se ale všechno udělalo jinak,“ řekl Čunek.

„To jsou věci, které nejen, že nás ekonomicky poškozují. Ostatně to samotné ekonomické poškození považuji za menší. Hlavně nás poškozuje to, že nálada v České republice klesá a velmi právem, protože se cítíme podvedení. Cítíme, že je to nespravedlivé a vláda se o nás nepostarala, když dělá takové věci,“ dodává Čunek.

„Já jsem ve veřejné sféře 20 let a myslím, že se mi nikdy, díky Bohu, nepodařilo udělat takovou hloupou věc a už vůbec ne se špatným úmyslem. V případě OKD si myslím, že to nebyla jen hloupost, ale úmysl. Pak lidé žehrají na vládu zcela oprávněně, protože se tady nespravedlnosti dává zelená,“ zakončil senátor.

Související

Tomáš Czernin

Senátoři orodují za jasné podmínky pro prezidentské kandidáty

Volební zákon dostatečně jasně nespecifikuje podmínky pro kandidaturu na prezidenta a bylo by namístě ho zpřesnit. V dnešní pořadu Partie Terezie Tománkové na CNN Prima News se na tom shodli senátoři Adéla Šípová (za Piráty), Jana Zwyrtek Hamplová (nestr.), Tomáš Czernin (TOP 09) a Jiří Čunek (KDU-ČSL). 

Více souvisejících

Jiří Čunek Miloš Zeman rozhovor Zdeněk Bakala Viktor Kožený

Aktuálně se děje

před 21 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

Ministerstvo zahraničí, ilustrační fotografie.

Česko vyzývá Rusko, aby přestalo s kybernetickými útoky

Česko společně s EU, NATO a dalšími mezinárodními partnery odsuzuje aktivity ruského státního aktéra APT28, uvedlo ministerstvo zahraničí v pátek. APT28 je spojován s ruskou vojenskou rozvědkou GRU a dlouhodobě provádí kyberšpionážní kampaň v evropských zemích.

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

Turecko, ilustrační foto

Turecko definitivně zastavilo veškerý obchod s Izraelem

Dva anonymní turečtí úředníci informovali agenturu Bloomberg, že Turecko úplně zastavilo veškerý obchod s Izraelem. Tím chce Ankara vyjádřit svůj nesouhlas s Izraelem kvůli jeho jednání v Pásmu Gazy, což ostře kritizuje turecký prezident Recep Tayyip Erdogan.

před 5 hodinami

před 6 hodinami

raketový systém Patriot

„Rusové se učí a upravují taktiku,“ říkají ukrajinští energetici. Firmám dochází peníze, žádají o Patrioty

Ukrajinští energetici se snaží opravit škody způsobené rostoucími ruskými vzdušnými útoky, které mají za cíl zničit ukrajinskou energetickou infrastrukturu, poškodit ekonomiku a podlomit morálku společnosti. Obávají se, že nedokáží zemi připravit na zimu, pokud spojenci Kyjevu neposkytnou systémy protivzdušné obrany, jako jsou americké Patrioty, které by pomohly zastavit další útoky Rusů na již poškozené elektrárny.

před 6 hodinami

před 6 hodinami

Vlak odjel bez strojvedoucího a vykolejil. (2.5.2024) Prohlédněte si galerii

FOTO: Vykolejený vlak skončil na dva kusy mimo trať. Jel přes 100 km/h

Drážní inspekce vyšetřuje čtvrteční nehodu vlaku, který bez strojvedoucího odjel ze stanice a po několika kilometrech jízdy vykolejil. Ze zveřejněných fotografií je zřejmé, že souprava skončila mimo trať a na dva kusy. Škoda činí několik milionů korun. 

před 6 hodinami

před 7 hodinami

včera

včera

Ryan Gosling jako Kaskadér.

RECENZE: Kaskadér v čele s křehkým Goslingem je ideální letní zábavou z idealizovaného filmařského zákulisí

Ryan Gosling a Emily Blunt byli loni vedlejšími tvářemi letního fenoménu Barbenheimer, oba byli za své role nominováni na Oscara. Teď se před kamerou, a ve filmu i za kamerou, potkávají u dalšího projektu s blockbusterovými ambicemi. Kaskadér je v tom nejlepším slova smyslu pohodovou zábavou, jež nepostrádá hravost, důmyslnost a zbytečně se nepáře s logikou.

včera

včera

včera

Liverpool už má náhradu za Kloppa. Nový kouč si z Feyenoordu může přivést i slovenského fotbalistu

Fanoušci fotbalového Liverpoolu už vědí, kdo bude od sezóny 2024/25 novým kormidelníkem jejich miláčků a tudíž nástupcem Jürgena Kloppa, německého kouče, který už předem avizoval, že tato sezóna bude jeho poslední na pozici trenéra anglického celku. Podle BBC se jím stane nizozemský stratég Arne Slot, jenž v současnosti působí jako kouč Feyenoordu Rotterdam. Právě s tímto klubem se měl Liverpool domluvit na uvolnění Slota za 9 milionů eur (v přepočtu přes 226 milionů korun) s tím, že si nizozemský klub přijde na další dva miliony eur (přes 50 milionů korun) v rámci dodatečných bonusů.

Zdroj: David Holub

Další zprávy