Udženija o Soukupově oslavě: Ve svém volném čase si mohu dělat, co uznám za vhodné

Oslavu narozenin majitele TV Barrandov a mediální skupiny Empressa média Jaromíra Soukupa poctila návštěvou řada politiků. Značnou dávku kritiky si odnesla 1. místopředsedkyně ODS Alexandra Udženija. I když potvrzuje, že předsednictvo ODS se shodlo na bojkotu TV Barrandov, nikomu není nic do toho, na čí oslavy chodí ve volném čase sdělila prostřednictvím sociálních síti politička.

Kritice se Alexandra Udženija postavila důrazným, i když nepříliš originálním komentářem na sociálních sítích. „Ve svém volném čase si mohu dělat, co uznám za vhodné. Když mě někdo pozve na kulatiny, abych mu popřála, tak považuji za slušnost přijít. Ti, co kritizují a kádrují, by se měli zamyslet nad sebou. Já se jich také neptám, co dělají v pátek večer. Já se tomu spíš směju. Říkám si, jak si ti lidé osvojují právo říkat vám, co byste měli dělat ve svém volném čase. Je to až úsměvné. Kdyby všichni přiznali, co dělají v pátek večer, tak by se mi to taky nemuselo vždy líbit,” napsal na svůj facebookový profil politička.

Nicméně diskutující pro tento komentář neměli příliš pochopení. "To je jen arogantní a pokrytecká výmluva. Do společnosti zlodějů, lhářů a jejich nohsledů nikdo nechodí ze slušnosti. Asi spoléháte, že se na to zapomene stejně jako na Topolánkovu návštěvu na Mynářových padesátinách. Přemýšlel jsem, že dám ODS ještě šanci i potom, co předvedla v regionech, ale opět mě utvrzujete v tom, že jste jen pokrytecká parta," uvedl zklamaný podporovatel ODS Martin.

Na druhou stranu to nevypadá, že by se diváci mohli těšit na účast Alexandry Udženije v některém z řady Soukupových pořadů. "Já s tím naprosto souhlasím, takhle se rozhodlo předsednictvo, kterého jsem součástí. A právě proto, že pan Soukup oznámil vstup do politiky, tak platí přesně to, co jsme říkali: Buď jste moderátorem, nebo jste politikem. Za nás nemůže být 2 v 1, nebudeme chodit do jeho politických pořadů a dělat mu tam stafáž. Za tím si stojíme. A i s tímto jsem šla na tuto oslavu. Dnes je právě pan Soukup již politický soupeř, není to moderátor, ke kterému bych chodila na debaty. Takže v tom nevidím ani střet zájmů,“ doplnila výše uvedený komentář rovněž na svém facebooku místopředsedkyně ODS.

Podle Udženije nejde být politikem když jste moderátor, ale ve volném čas jde nebýt politikem, když jste politikem. Tak jak je to s tím 2 v 1? Není se čemu divit, že fanoušci na facebooku tuto myšlenkovou změť příliš neocenili.

Související

Zbyněk Stanjura

ODS po volbách nepočítá s vytvořením vládní koalice s hnutím ANO

Podle ministra financí a prvního místopředsedy ODS Zbyňka Stanjury strana nepočítá s možností vytvoření vládní koalice s hnutím ANO po příštích sněmovních volbách v roce 2025. Stanjura to uvedl v České televizi v podvečer. Podle něj se ODS bude příští rok snažit o volební vítězství s cílem získat pozici premiéra a stát se nejsilnější vládní stranou.
Sjezd ODS v Ostravě

Fiala získal srdce členů ODS, český volič ho ale odmítá. Musí přeskočit zeď a dostat se k lidem

Současný premiér Petr Fiala v sobotu obhájil post předsedy Občanské demokratické strany, ministr financí Zbyněk Stanjura zůstává prvním místopředsedou. Fiala se ale nachází ve složité situaci. Musí překonat vysokou zeď, která ho odděluje od běžného českého voliče. Ten před jménem totiž nemá zkratku prof. a situace na Ukrajině je pro něj velice abstraktním tématem. Sdílení informací s veřejností je klíčem k úspěchu. Pokud Fiala chce obhájit i premiérský post, potřebuje běžného českého voliče. 

Více souvisejících

ODS barrandov Aleksandra Udženija

Aktuálně se děje

před 38 minutami

před 43 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Uprchlíci z Ukrajiny se registrují v Česku.

Ukrajinské migranty Česko potřebuje. Vyplácí se nám

Nepřijímat migranty – ani ty z oblastí válečných konfliktů, ani ty ekonomické, zkrátka nikoho. Takové hlasy se ozývají ze širokého spektra rádoby vlasteneckých či populistických stran. Takové tunelové vidění ale zcela ignoruje fakta a ekonomickou realitu. Data ukazují, že se migrace Česku vyplácí.

Aktualizováno před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Aktualizováno včera

včera

včera

Londýnský starosta Sadiq Khan

Londýn beze změny. Starostou metropole bude nadále Sadiq Khan

V čele Londýna bude nadále labourista Sadiq Khan, který byl v sobotu zvolen na rekordní třetí po sobě jdoucí funkční období. Podle agentur je jeho aktuální vítězství nad konzervativci o to důležitější, že Velkou Británii čekají za několik měsíců všeobecné volby. Labouristé v nich budou favority. 

Aktualizováno včera

včera

včera

Kim Čong-un

VIDEO: Diktátor Kim Čong-un se stal hvězdou TikToku s propagandistickou písní „Přátelský otec“

Severokorejská propagandistická píseň "Friendly Father" (Přátelský otec) oslavující Kim Čong-una zaznamenala obrovský úspěch na sociální platformě TikTok, kde získala miliony zhlédnutí. Tato píseň, která chválí komunistického diktátora Severní Koreje, si získala oblibu zejména mezi mladou generací Z, která ji sdílela a komentovala s obrovským nadšením. Jeden uživatel ji označil jako "to, co jsem potřeboval dneska slyšet", zatímco další se dokonce zeptal, zda je k dispozici na hudební platformě Spotify.

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

včera

NATO cvičí poblíž ruských hranic. Připravují se na válku, soptí Kreml

Mluvčí ruského ministerstva zahraničních věcí, Marija Zacharovová, v sobotu označila čtyřměsíční vojenská cvičení NATO, známá jako Steadfast Defender, za důkaz toho, že Severoatlantická aliance se připravuje na potenciální konflikt s Ruskem.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy