ČSSD shromažďuje citlivé kauzy na ODS!

Praha - Vyhlídky ČSSD v podzimních krajských volbách kauza Davida Ratha neposílila, strana chce proto shromáždit citlivé kauzy svého konkurenta ODS. Marketingová sekce strany už rozeslala do všech krajských buněk požadavek připravit seznam politicky výbušných kauz, informovala v úterý Česká televize.

Proti takovému požadavku se ale zvedly některé nespokojené hlasy v regionech a také vedení ČSSD se k němu nehlásí. "Potřebujeme připravit seznam závažných kauz ODS, jde nám o aktuální kauzy (těm bychom dali přednost), ale i kauzy z minulosti (po roce 2000)," stojí v pokynu, který má ČT k dispozici. Žádost o seznamy rozeslala krajům marketingová sekce. Informace o podezřeních vůči konkurenční straně pak měly do konce května předat přímo stranickému vedení.

Dokument vedení stranických organizací žádá o seznamy podezřelých nebo obviněných - ať už z jakéhokoliv trestného činu - a stručný popis kauzy. "Jde nám o podklad pro vedení strany, kterému budeme přímo reportovat," píše se v dokumentu. Šéf strany Bohuslav Sobotka všem tvrdí, že jde o záležitost PR sekce a vedení strany to prý neřeší.

Jak zjistila Česká televize, některé regiony na výzvu reagovat odmítly. "Já nejsem ochoten se ztotožnit s nějakým stylem kampaně špinící bez jakýchkoliv důkazů. Já prostě tenhle styl politiky neberu," uvedl jihočeský hejtman Jiří Zimola.

Vedení ČSSD se brání také tím, že citlivé informace sbírá i ODS. Obě strany spolu přitom vládnou např. v Ústeckém a Jihomoravském kraji – i v těchto dvou oblastech ale měli sociální demokraté na své koaliční partnery shromažďovat munici.

Související

Zbyněk Stanjura

ODS po volbách nepočítá s vytvořením vládní koalice s hnutím ANO

Podle ministra financí a prvního místopředsedy ODS Zbyňka Stanjury strana nepočítá s možností vytvoření vládní koalice s hnutím ANO po příštích sněmovních volbách v roce 2025. Stanjura to uvedl v České televizi v podvečer. Podle něj se ODS bude příští rok snažit o volební vítězství s cílem získat pozici premiéra a stát se nejsilnější vládní stranou.
Sjezd ODS v Ostravě

Fiala získal srdce členů ODS, český volič ho ale odmítá. Musí přeskočit zeď a dostat se k lidem

Současný premiér Petr Fiala v sobotu obhájil post předsedy Občanské demokratické strany, ministr financí Zbyněk Stanjura zůstává prvním místopředsedou. Fiala se ale nachází ve složité situaci. Musí překonat vysokou zeď, která ho odděluje od běžného českého voliče. Ten před jménem totiž nemá zkratku prof. a situace na Ukrajině je pro něj velice abstraktním tématem. Sdílení informací s veřejností je klíčem k úspěchu. Pokud Fiala chce obhájit i premiérský post, potřebuje běžného českého voliče. 

Více souvisejících

ODS ČSSD kauzy

Aktuálně se děje

Aktualizováno před 41 minutami

Izraelská armáda

Izrael nadále operuje v okolí Rafáhu. Pozastavení pomoci z USA popírá

Izraelská armáda pokračuje v pozemní operaci do Rafáhu, kterou zahájila v tomto týdnu. Už v úterý potvrdila obsazení přechodu na hranici s Egyptem. Do obydlených čtvrtí města zatím nepostupuje. Armádní mluvčí zároveň bagatelizoval nepotvrzenou informaci, že USA pozastavily dodávku některých zbraní kvůli nynější ofenzivě. 

před 43 minutami

Susan Bucknerová (vpravo) ve snímku Pomáda (1978).

Zemřela hvězda filmu Pomáda, Susan Bucknerová

Do světa hollywoodských snímků a hereckých svět zasáhla velmi smutná zpráva. Herečka Susan Bucknerová, známá především díky své roli roztleskávačky Patty Simcox ve slavném muzikálovém snímku "Pomáda!", nás opustila ve věku 72 let.

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

Wladyslaw Kosiniak-Kamysz

Polsko vnímá nové riziko z Ruska. Upozornil na něj prestižní deník

Polské bezpečnostní služby jsou v plné pohotovosti kvůli hrozbě bombových útoků a záškodnických akcí ze strany Ruska na území Evropy, řekl polský ministr obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz v úterý. Reagoval tak na článek deníku Financial Times, že Moskva plánuje násilné sabotáže v zahraničí. 

před 11 hodinami

před 11 hodinami

včera

Vláda ČR

Vláda schválila novelu atomového zákona, pomůže urychlit výstavbu nových bloků

Rychlejší výstavba nových jaderných bloků a také snazší povolovací procesy při zavádění malých modulárních reaktorů jsou hlavními body novely atomového zákona, jejíž návrh schválila vláda na úterním jednání. Odsouhlasila i návrhy novel zákonů o rozpočtovém určení daní, o sociálních službách nebo o nemocenském pojištění a také znění úplně nového zákona o Národní rozpočtové bance. A věnovala se i pomoci mrazy postiženým ovocnářům a dalšímu antibyrokratickému balíčku.

Aktualizováno včera

Policie vyšetřuje smrt ženy v centru Plzně. Nejspíš došlo k trestnému činu

Policie vyšetřuje v Plzni od úterního odpoledne úmrtí ženy, která nejspíš zemřela násilnou smrtí. Případ si převzali krajští kriminalisté. V západočeském městě dnes také museli strážci zákona evakuovat soudní budovy. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy