Dobeš jede na plné obrátky. Sehnal panoptikum, které podpoří vládu

Praha – Josef Dobeš vyškemral na vládě 800 milionů pro sport v nově schváleném rozpočtu. Jako revanš se tak vydal na výpravu s cílem sehnat dostatek poslanců pro podporu menšinové vlády ODS a TOP09. Prý úspěšně.

Josef Dobeše považuje chování Karolíny Peake za dětinské a pád vlády si nepřeje. Nejspíš i proto, že teprve rozjíždí svou vlastní stranu Hnutí pro sport a ta by tak neměla šanci uspět v předčasných volbách.

Podle informací deníku Právo k sobě sehnal exčleny ODS Radima Fialu, Michala Doktora i bývalého neomezeného vládce Prahy Pavla Béma. Dalšími, kdo tvoří údajnou skupinu podporující vládu, jsou exčleni VV Kristýna Kočí, nepravomocně odsouzený Jaroslav Škárka, Milan Šťovíček, Radim Fiala a Martin Vacek.

Dobeš si klade i podmínky pro podporu, ač nepřímo. Například si myslí, že ministrem obrany by měl být generál Picek vyhozený Karolínou Peake. Řekl to deníku Právo.

Kdyby mu Nečas vyhověl, tak by ve vládě zasedl třetí, respektive čtvrtý nestraník. Bezpartijní jsou také ministr školství Fiala, ministr vnitra Kubice a ministr bez portfeje Mlsna. Ten je nominovaný za LIDEM a v případě jejich odchodu z vlády je pravděpodobné, že odejde také.

Situace ve sněmovně se každopádně stala velmi nepřehlednou. Předseda TOP09 Karel Schwarzenberg ale odmítl, že by jeho strana pokračovala v menšinovém kabinetu s ODS. Řešením by teoreticky bylo, kdyby podporovatelé vlády vstoupili do nově vzniklé strany Josefa Dobeše.

Související

Za exministra Dobeše stát zaplatí sto tisíc, Autoklub uspěl se žalobou

Za exministra Dobeše stát zaplatí sto tisíc, Autoklub uspěl se žalobou

Praha - Ministerstvo školství se má omluvit Autoklubu ČR za poškození dobré pověsti a zaplatit mu 100.000 korun jako náhradu škody. Dnes o tom nepravomocně rozhodl pražský městský soud. Autoklub zažaloval ministerstvo a exministra Josefa Dobeše za oficiální vyjádření, podle nějž sdružení nakládá neprůhledně s financemi na motocyklový sport a nedostatečně pečuje o mladé talenty. Soud došel k závěru, že ačkoliv výroky učinil Dobeš, odpovědnost za ně nese stát.

Více souvisejících

Josef Dobeš Petr Nečas Karolína Peake

Aktuálně se děje

před 19 minutami

před 44 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 3 hodinami

před 5 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Počasí narušilo lodní dopravu v Panamském průplavu, zjistili vědci. Region postihlo rekordní sucho

Klimatický fenomén známý jako El Niňo byl klíčovou příčinou nízkých srážek a rekordního sucha, které loni narušily lodní dopravu v Panamském průplavu. Ve středu to uvedli vědci, informuje agentura AP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy