Hudeček je primátorem díky intrikám

Praha - Primátorem se stal pomocí intrik, nyní dokazuje, že odborností zrovna neoplývá. Takovouto kritiku na adresu Tomáše Hudečka /TOP09/ spustila místopředsedkyně KSČM Miloslava Vostrá na Facebook.

Miloslavu Vostrou ke komentáři působení Tomáše Hudečka v čele hlavního města vyprovokoval vývoj kolem opencard.

Místopředsedkyně komunistů míní, že se Hudeček do čela magistrátu dostal pomocí intrik. Připomíná přitom, že byl předtím v podstatě neznámým politikem a na primátora za TOP 09 kandidoval exguvernér ČNB Zdeněk Tůma. O něm přitom dnes není skoro slyšet.

"V současné době máme možnost poznat „odbornost" primátora Hudečka detailně. Současně můžeme doufat, že s brzkým koncem volebního období se rozloučíme i s tímto „expertem na Prahu". Taková změť nekompetence, kombinovaná s arogancí, způsobuje Praze primárně neustálé škody a nevíme dne, kdy se opět objeví nějaký nový průšvih či „dobrý" nápad primátora," spustila zostra politička.

Tvrdí, že krátkodobé nefungování vydávání opencard poté, co celou problematiku převzal Hudeček do své kompetence, je v podstatě jeho vina. Nepohlídal si licenční podmínky.

"Nicméně se tedy na magistrátu rozhodli, že provedou malý podvůdek a nastaví v systému vydávání na den, kdy ještě licence nevypršela. Tedy na jiný den, než kdy vyřizuje záležitost občan. Výsledkem byl údajně krach účetního systému, vzhledem k čachrům s daty," tvrdí.

Připomíná, že za přemrštěnou cenu celého systému by zajisté měl být někdo pohnán k zodpovědnosti. I sám Hudeček se ale podle Vostré provinil, byť za vysokou cenu nemůže.

"Je obžalován, že zakázku prodloužil bez výběrového řízení proti zákonu o veřejných zakázkách. Tvrdí, že nemohl jinak, avšak nyní převzetím karty za stejné situace licenčních smluv sám sebe popírá. Chaos, nekompetence a v podstatě paralyzování jakéhokoliv rozvoje Prahy jsou synonyma pro Tomáše Hudečka," dodává.

Související

Poslanecká sněmovna, ilustrační fotografie

Poslanci řeší rozpočet. Navrhli přesuny za téměř 280 miliard korun

Poslanci ve dnešním druhém čtení návrhu státního rozpočtu na příští rok navrhli přesuny uvnitř rozpočtu v celkovém objemu zhruba 279 miliard korun. Je to víc než loni, kdy navrhli přesunout 177 miliard korun. Navržené přesuny představují zhruba 15 procent plánovaných výdajů rozpočtu.

Více souvisejících

Miloslava Vostrá Tomáš Hudeček

Aktuálně se děje

před 31 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

včera

včera

Požár lesa u Hřenska v Českém Švýcarsku Prohlédněte si galerii

Největší lesní požár v historii země se dostal k soudu. Muži hrozí 15 let

U ústeckého krajského soudu ve čtvrtek začalo projednávání případu největšího lesního požáru v historii země, k němuž došlo předloni v létě v Českém Švýcarsku. Obviněným je někdejší dobrovolný strážce rezervace, jemuž hrozí až 15 let odnětí svobody. Muž vinu opakovaně odmítl. 

včera

Petr Pavel na konferenci Naše bezpečnost není samozřejmost. (12.3.2024)

Podporujme Ukrajinu, ale hledejme i řešení konfliktu, zdůraznil Pavel

Petr Pavel trvá na pokračování vojenské i jiné podpory Ukrajiny, zároveň je podle něj třeba hledat řešení, které by vedlo ke konci války s Ruskem. Prezident tak dal do kontextu své vyjádření pro jednu ze zahraničních zpravodajských televizí. Jakékoliv budoucí mírové uspořádání nezbytně předpokládá souhlas Ukrajiny, dodala hlava státu.

včera

včera

Policie ČR

U policie definitivně skončil muž, který napadal lidi před pražským barem

Policie propustila muže, který v únoru v opilosti se svou kolegyní napadl několik osob před barem na pražském Smíchově. Zároveň informovala, že ženu zprostila výkonu služby. Dvojici obvinila Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Policie už dříve označila jednání příslušníka za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Barrandovský most nebude opravený už na konci léta. Praha musí změnit plány

Špatná zpráva pro pražské řidiče přišla ve čtvrtek od vedení Technické správy komunikací hlavního města Prahy. Firma dnes oznámila, že rekonstrukce Barrandovského mostu se oproti poslednímu plánu protáhne. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy