Václav Klaus ml.: My chceme skutečně vládnout. Někteří poslanci jsou tupí

Poslanec Václav Klaus mladší, který byl před pár dny zvolen do čela Trikolory, zdůrazňuje, že jeho strana chce opravdu vládnout a tak je ochotna spolupracovat s kýmkoliv, kdo jí umožní prosadit její program. Přesto ale o řadě současných politiků nemá příliš valné mínění.

Přestože Češi z představitelů Parlamentu nejvíce věří Václavu Klausovi mladšímu, podpora jeho nového uskupení Trikolóra se podle modelu agentury Kantar CZ pro Českou televizi pohybuje jen kolem 3,5 procenta, což by na vstup do Sněmovny nestačilo.

Klaus přesto věří, že se ve Sněmovně udrží i po volbách. Dokonce mluví o tom, s kým by případně spolupracoval. Podle něj by Trikolora mohla spolupracovat s jakoukoliv stranou, se kterou prosadí výraznou část svého programu. „My skutečně chceme vládnout, nechceme jen chodit do sněmovního bufetu,“ tvrdí. Nevylučuje tedy ani případnou spolupráci s hnutím ANO Andreje Babiše. Uvedl to v rozhovoru pro Reflex. Jedním dechem ale dodává, že spousta poslanců je podle něj velmi tupých a chovají se spíše jako stádo.

Klaus mladší se opakovaně vymezil proti tomu, co označuje za „politický homosexualismus“, který se podle něj liší od toho, co běžní homosexuálové doopravdy žádají. Podle něj už teď homosexuálové veškerá práva mají a Češi jsou v tomto směru obecně tolerantní.

On a jeho Trikolora chtějí, aby bylo manželství ústavně ustanoveno jako svazek muže a ženy. Kritizuje navíc europoslankyni Radku Maxovou nebo poslance Patrika Nachera, který podle něj dělá v otázce práv homosexuálů „užitečného idiota“. Maxová dokonce Klause označila za homofoba, sám Klaus ale tuto nálepku odmítá.

Klaus také varuje, že ministerstvo práce a sociálních věcí, v jehož čele stojí sociální demokratka Jana Maláčová. chce, aby dětem ve školkách a jeslích vnucovat neutrální genderovou identitu. Prý už vyslalo metodický pokyn, že si holčičky nemají hrát s panenkami, což ale ministerstvo odmítá. Klaus ale přiznal, že konkrétní příklady z praxe nemá.

Na druhou stranu ale sám Klaus chce, aby  školy žáky vedly k vlastenectví a zdravému patriotismu. A i když i tohle může být považováno za indoktrinaci, jde prý ale o názor, který drží zemi pohromadě a proto je to důležité.

Související

Václav Klaus ml.

Klaus mladší rezignoval na předsedu Trikolóry, strana má dočasné vedení

Václav Klaus mladší se dnes na mimořádném předsednictvu hnutí Trikolóra vzdal postu předsedy strany. Hnutí do voleb povede jeho první místopředsedkyně Zuzana Majerová Zahradníková. Zástupci Trikolóry to dnes uvedli na tiskové konferenci. Klaus své rozhodnutí odejít z čela strany i z politiky obecně oznámil na sociálních sítích.
Václav Klaus ml.

Václav Klaus mladší nebude kandidovat ve sněmovních volbách

Poslanec a předseda Trikolóry Václav Klaus mladší nepovede hnutí, které založil, do sněmovních voleb, nebude ani kandidovat a ukončí veřejné aktivity. Uvedl to na facebooku a potvrdil ČTK. Chce svolat sněm strany, aby se mohl formálně vzdát funkce předsedy strany. Důvody odchodu z veřejného dění označil z drtivé většiny za osobní.

Více souvisejících

Václav Klaus ml. Trikolóra hnutí občanů Homosexuálové

Aktuálně se děje

před 55 minutami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Nelson Mandela, bývalý prezident Jihoafrické republiky a jeden z hlavních bojovníků proti apartheidu. Byl spoluzakladatelem ozbrojeného křídla Afrického národního kongresu Umkhonto we Sizwe, které bylo vládami Jižní Afriky a Spojených států označeno za teroristickou organizaci. Za svou činnost byl režimem apartheidu 27 let vězněn.

Mandelu jako hlavu státu uznávali prakticky všichni Jihoafričané, uvádí afrikanista Skalník

Uplynulo 30 let od chvíle, kdy se jihoafrickým prezidentem stal čelní bojovník proti rasovému apartheidu Nelson Mandela. Během pětileté vlády procházela země především transformací, kdy klíčové státní i ekonomické pozice přebírali černí Afričané, připomíná Petr Skalník v rozhovoru pro EuroZprávy.cz. Afrikanista, antropolog a bývalý diplomat v něm také upozorňuje, že Mandela byl mnohem více nacionalistou než socialistou a za jeho prezidentství Jihoafrická republika získala mezinárodní prestiž a začala hrát rozhodující politickou i hospodářskou roli na kontinentu. Mandelovo působení v čele státu tak považuje za úspěšné, navzdory tomu, že se první hlavě státu černé pleti nepodařilo zkrotit bující kriminalitu a překlenout majetkovou propast ve společnosti.

před 3 hodinami

Ilustrační fotografie.

Pro Kämpfa uvolnil místo v národním týmu Kousal, kapitánem se stal veterán Červenka

Čtvrtečního tréninku v pražské O2 Areně se zúčastnil poprvé útočník Toronta David Kämpf, který se tak připojil k týmu. Musel ho naopak opustit někdo ze stávajících nominovaných, vyšlo to na Pavla Kousala. Realizační tým v čele s Radimem Rulíkem pak počítá s Kämpfem do prvního utkání turnaje, který Češi odehrají v pátek proti Finsku. Kromě toho ve čtvrtek taktéž vybrali kapitána a jeho asistenty. Čéčko bude nosit podle očekávání ten nejzkušenější Roman Červenka a jeho pobočníky se pak stali obránce Radko Gudas (Anaheim) a útočník Ondřej Palát (New Jersey).

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

Izraelská armáda se připravuje k útoku na Hamás

Izraelské tanky obklíčily východní část Rafahu. Městem zní exploze a střelba

Podle agentury Reuters dnes izraelské tanky zablokovaly hlavní silnici oddělující východní a západní část Rafahu na jihu Pásma Gazy, což v podstatě obklíčilo celou východní část tohoto města. Obyvatelé východní a severovýchodní části města hlásí téměř nepřetržité exploze a střelbu, přičemž intenzivní boje mezi izraelskou armádou a ozbrojenci z hnutí Hamás a Palestinského islámského džihádu pokračují.

Aktualizováno před 5 hodinami

před 6 hodinami

Ruská armáda, ilustrační foto

Ruská armáda zahájila pozemní ofenzívu na severovýchodě Ukrajiny

Ruské jednotky spustily v pátek ráno pozemní ofenzívu na severovýchodě Ukrajiny v Charkovské oblasti a u města Vovčansk postoupily přibližně o jeden kilometr. Uvedla to agentura Reuters odvolávajících se na ukrajinské ministerstvo obrany a zdroj z prostředí ukrajinské armády.

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

Bělorusko, Minsk

Bělorusko plánuje systematicky přesouvat stovky migrantů na hranice s Polskem

Běloruské bezpečnostní a zpravodajské služby plánují systematicky přesouvat stovky migrantů na hranice s Polskem. Organizace ByPol, sdružující bývalé představitele běloruských silových struktur, upozornila na tuto situaci na svých internetových stránkách s tím, že se jedná o skupinu 700 až 800 osob, které se mají pokusit překročit hranice Evropské unie.

před 10 hodinami

před 11 hodinami

"Ostudný podvodník Biden." Trump kvůli Izraeli zaútočil na amerického prezidenta

Americký exprezident Donald Trump tvrdí, že jeho nástupce v Bílém domě Joe Biden stojí na straně hnutí Hamás, když pohrozil zastavením dodávek amerických zbraní Izraeli. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy