Ve volbách v Karlových Varech zvítězilo hnutí ANO

Komunální volby v Karlových Varech vyhrálo ANO, získalo 14 mandátů v zastupitelstvu, které má 35 členů. Druzí skončili Karlovaráci s pěti mandáty. Třetí SPD bude mít čtyři zastupitele. Vyplývá to z výsledků komunálních voleb na www.volby.cz. Voleb se zúčastnilo 37,67 procenta voličů.

Čtvrté SPOLU má čtyři mandáty, čtyři zastupitele bude mít na pátém místě KOA. Šestí jsou Piráti se dvěma mandáty. Sedmou příčku obsadí STAN se dvěma zastupiteli.

Hnutí ANO se posílením v zastupitelstvu otevřela široká cesta k vyjednávání. "Ten náskok je poměrně značný a já jsem za to moc ráda," řekla ČTK jednička kandidátky ANO a dosavadní primátorka lázeňského města Andrea Pfeffer Ferklová. "V nejbližší době, možná už dneska, budeme postupně svolávat ostatní strany, které se dostaly do zastupitelstva, a budeme vést tato volební jednání a věřím, že se na nějaké koalici co nejdříve shodneme," řekla. Pořadí stran, které si k jednání bude ANO zvát, ale ještě bude řešit.

Pfeffer Ferklová si podle svých slov přála, aby ANO získalo větší počet mandátů a 14 křesel bylo zhruba to, co si představovala. "Má na to vliv i celostátní politika a současná vláda, ale určitě na to mělo vliv i to, co jsme tady za ty čtyři roky udělali. A to je v podstatě to jediné, co od občanů dostaneme, jednou za čtyři roky nám sečtou, co jsme pro ně udělali," řekla ČTK.

V roce 2018 vyhrálo v komunálních volbách v Karlových Varech hnutí ANO se ziskem 23,85 procenta hlasů a 12 místy v 35členném zastupitelstvu. Za ním skočili Karlovaráci, kteří dostali 15,62 procenta hlasů a osm křesel. Na třetím místě skončila Karlovarská občanská alternativa s 11,36 procenta hlasů a pěti křesly v zastupitelstvu. Vládnoucí koalici pak vytvořilo ANO s Karlovaráky a ODS. V zastupitelstvu má pohodlnou většinu 23 hlasů. V čele města stojí od roku 2018 Pfeffer Ferklová.

Související

Russell Crowe okouzlil diváky před hotelem Thermal jako muzikant

Russell Crowe okouzlil diváky před hotelem Thermal jako muzikant + FOTO

Australský herec Russell Crowe, který dnes převzal Křišťálový globus za mimořádný umělecký přínos světové kinematografii, se v Karlových Varech představil také jako muzikant. Poté, co ho odpoledne na červeném koberci přivítaly davy fanoušků a novinářů a absolvoval slavnostní zahájení, se na festivalu objevil jako zpěvák skupiny Indoor Garden Party. Zaplněnému hledišti před hotelem Thermal na bezplatném vystoupení nabídl svoji bluesrockovou a country hudbu.

Více souvisejících

Karlovy Vary Volby Komunální volby

Aktuálně se děje

před 55 minutami

před 3 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

Adrian Newey

Génius Newey končí v Red Bullu. Zamíří k Ferrari?

Dlouho se o tom spekulovalo, a nyní je to oficiální. Adrian Newey, technický ředitel Red Bull Racing, ukončí svou práci u rakouské stáje po skončení této sezóny. Potvrzení této zprávy přišlo od samotného týmu v jeho oficiálním prohlášení. Po 19 letech skončí Neweyho dlouholetá éra v týmu.

včera

Zahraniční vojáci se stali válečnými zajatci (POW) poté, co byli zajati Ukrajinou jako bojovníci v rámci ruských ozbrojených sil, účastní se tiskové konference organizované ukrajinskými představiteli v Kyjevě 15. března 2024.

Žoldáci z Nepálu ve velkém dezertují z ruské armády na Ukrajině

Podle informací serveru RBK-Ukrajina, který se odvolává na tiskovou zprávu Hlavního ředitelství zpravodajství, žoldáci z Nepálu, kteří přišli bojovat proti Ukrajině v řadách ruské armády, masově dezertují. Ruští velitelé zároveň hledají chatrné omluvy pro své vedení, vysvětlující tuto situaci.

včera

Boj proti Green Dealu i migraci. Hnutí ANO zahájilo předvolební kampaň

Při zahájení hlavní fáze kampaně ANO ve Zlíně uvedl předseda Andrej Babiš, že hlavními prioritami hnutí ve volbách do Evropského parlamentu jsou boj proti nelegální migraci, obrana suverenity a odpor proti Zelené dohodě, nazvané Green Deal. Hlavním heslem kampaně před červnovými volbami je "Česko pro tebe všecko".

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy