Ubohá lůza, trapáci. Táhněte pryč! Chcípni. Umělci to pořádně schytali kvůli prezidentským volbám

Praha - Před volbami vystoupila na podporu toho či onoho prezidentského kandidáta celá řada zpěváků, herců nebo známých osobností. Většina z nich před druhým kolem podpořila Jiřího Drahoše. A za to sklidili posměšky a vulgární urážky. Ty se ostatně snesly i na hlavu těch, kteří se postavili za Miloše Zemana.

„Ubohá komediantská lůza, jako herce jsem je uznával a rád se na jejich seriály díval. Ale s*át se do politiky a ovlivňovat a urážet to jsem od komediantů fakt nečekal. Po zveřejnění a výrocích herců a rádoby umělců končím i moje rodina s pořady a filmy České televize a vzkazuji všem hercům, zpěvákům a modelkám co se serou do politiky ..vyližte mi p*del ubohá lůzo,“ vzkázal všem celebritám, které se vyjadřovaly k politice jeden z naštvaných diskutujících. Pro svůj výlev si vybral facebookový profil herce a zpěváka Ondřeje Brzobohatého, který před volbami podpořil nejprve Michala Horáčka a pak Jiřího Drahoše.

Herec se dočkal i nadávek ze zahraničí. Slovensky píšící diskutující jej označil za „sluníčkářského fašistického hlupáčka“ a dodal, že doufá, že se někde potkají a že ho nějaký „terorista multikulturně obohatí do krku nebo zadku“.

Na podporu Drahoše před druhým kolem vystoupila i jeho manželka a někdejší Miss World Tatiana Brzobohatá. „Taťáno, běž se zahrabat i s celým trapným Ondřejem! Jste oba dva trapáci! Ty jsi tak marná. Zeman dává peníze dětem a ty ho budeš urážet. Styď se i se svým manželem,“ vzkázala jí jedna z diskutujících pod videem, ve kterém hovoří o Drahošovi.

Další jí rovnou poradil, aby se z České republiky odstěhovala pryč. „Táhni někam, kde ti bude líp. Doufám, že už máš zabaleno a nebudeš se tady zdržovat déle, než je nezbytně nutné...vezmi s sebou další ksichty, kteří tady agitovali pro Drahoše a nezapomeň na Feriho, tomu se tady taky nelíbí...jinde na vás čekají s otevřenou náručí...“ poradil jí další příznivec Miloše Zemana.

Podobné urážky se snesly i na hlavu zpěvačky Ewy Farné. I ona podpořila Drahoše. „Komedianti i hudebníci a vůbec veřejně známé osobnosti by se neměli vyjadřovat k politickým situacím protože tím akorát ztrácí fanoušky a je jedno jestli je z prvního tábora nebo z druhého! Vždy to znamená odliv fanoušků!“ vzkázali jí lidé.

„Drahoše do koše a vy, Honzo Hrušínskej, můžu se zeptat z kterého patra jste spadl? Možná že by se váš tatínek divil vašemu názoru a přesvědčení,“ napsal zase jeden z voličů Janu Hrušínskému, který veřejně Zemana kritizoval. „Je velké neštěstí, když komedianti se začnou motat do politiky. Táta se chudák musí v hrobě obracet a stydět co to jeho syn plácá za kraviny,“ přisadil si další.

Velice nepříjemné dopisy dostal také frontman kapely Olympic Petr Janda, který také podporoval Jiřího Drahoše. „Napsali mi, že jsem měl raději chcípnout já, než můj syn," přiznal Janda pro deník Aha. Jeho syn zemřel na rakovinu. Janda připustil, že by asi bylo jednoduší, kdyby mlčel, zároveň ale dodal., že má ve zvyku říkat své názory nahlas.

Kritiku ale neschytali jen ti umělci, kteří podpořili Drahoše. Miloše Zemana. Režisér Zdeněk Troška otevřeně podporoval Miloše Zemana. Kvůli tomu si od některých diskutujících vysloužil slova jako „odpad české kinematografie". Danielu Hůlkovi, který v sobotu po Zemanově vítězstvích zpíval na pódiu státní hymnu, jeden přispěvatel napsal, aby Hůlka už nikdy nedostal příležitost hymnu veřejně zpívat.

„Dane, nezlobte se za názor, ale když jsem Vás viděl mezi tou “elitou” na podiu za Zemanem, bylo mi nevolno. Spojil jste se s mafiány, kteří si z Vás imho udělali užitečného .... víte co. Jako minule, je to vítězství na základě prokazatelných lží a nechápu jak Vás to může oslovit a těšit,“ vzkázal mu na facebooku další fanoušek.

Související

Česká televize

Debaty kandidátů na prezidenta před prvním kolem: Kdy a kde poběží?

V opravdu horké fázi se již nachází kampaň před prezidentskými volbami, v nichž si občané vyberou nástupce současné hlavy státu Miloše Zemana. Oficiálně už začala i série mediálních debat devítky kandidátů, z nichž někteří však již avizují svou neúčast v řadě diskuzí.
Miloš Zeman

Při prezidentské kampani Miloše Zemana byl třikrát porušen zákon

Úřad pro dohled nad hospodařením politických stran a politických hnutí našel tři porušení zákona v prezidentské kampani Miloše Zemana před volbami v roce 2018. Zeman tehdy prezidentskou funkci obhajoval. Předvolební kampaní byly podle úřadu i tehdejší prezidentovy výjezdy do krajů, řekl ČTK vedoucí kontrolní skupiny Tomáš Hudeček. Mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček považuje rozhodnutí úřadu za bizarní, nemístně politické, ne za odborné.

Více souvisejících

prezidentské volby 2018 Jan Hrušínský Petr Janda Ondřej Brzobohatý Taťána Kuchařová Ewa Farna Zdeněk Troška Daniel Hůlka

Aktuálně se děje

před 2 hodinami

Martin Chlumský

Do čela Sokola byl zvolen Martin Chlumský

Martin Chlumský byl dnes zvolen do čela České obce sokolské (ČOS). Chlumský již od března dočasně řídil organizaci poté, co v souvislosti s podvodem rezignovala tehdejší starostka Hana Moučková.

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

Vrtulník Kamov Ka-32 ve vzduchu.

VIDEO: Ukrajinci zaútočili na mezinárodní letiště v Moskvě

Ukrajinská vojenská tajná služba HUR se pochlubila likvidací helikoptéry Kamov Ka-32, což mělo  proběhnout na moskevském letišti. Jejím agentům se údajně podařilo proniknout na letiště, kde provedli akci, která byla zachycena na videu. Následně helikoptéra skončila v plamenech.

před 4 hodinami

Náčelník generálního štábu Valerij Zalužnyj (vpravo) a generál Oleksandr Syrskyj (vlevo) během obrany Kyjeva v březnu 2022.

Šéf ukrajinské armády přiznal, že situace na frontě se neustále zhoršuje

Velitel ukrajinské armády Oleksandr Syrskyj dnes na Telegramu informoval o zhoršující se situaci na operační i strategické úrovni ukrajinských vojsk na frontě. Tuto skutečnost sdělil také západním spojencům během virtuálního zasedání kontaktní skupiny pro Ukrajinu. Zároveň ruská armáda oznámila dobytí dvou vesnic v Doněcké oblasti a průlom v ukrajinské obraně.

před 5 hodinami

Ilustrační foto

Dopady změn počasí jsou stále ničivější. Prohlubují konflikty, ničí lidem životy, varuje UNHCR

Organizace spojených národů tento týden oznámila, že spouští nový fond, jehož cílem je posílit ochranu uprchlíků a vysídlených komunit ohrožených změnou klimatu. Podle zprávy agentury AFP Úřad vysokého komisaře OSN pro uprchlíky (UNHCR) uvedl, že cílem je do konce roku 2025 získat do nového fondu 100 milionů dolarů na podporu uprchlíků, jejich hostitelských komunit a zemí původu, které jsou klimatickými krizemi zasaženy nejvíce.

před 6 hodinami

Dmitrij Peskov na druhém summitu Rusko Afrika 2023.

Kreml o mírových jednáních s Ukrajinou: Jednu věc je třeba vzít v úvahu

Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov dnes uvedl, že v současné době nejsou žádné podmínky pro mírová jednání s Kyjevem. Podle něj Kyjev již před dvěma lety zakázal veškeré vyjednávání, dokud bude ruským prezidentem Vladimir Putin, pod jehož velením ruská vojska v únoru 2022 vstoupila na Ukrajinu. Tento zákaz Kyjev zdůvodnil odhalením válečných zločinů, které údajně spáchalo Rusko.

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

Mark Rutte

Misky vah se naklání. Rutte si získává podporu Turecka, v cestě do křesla šéfa NATO mu ale stojí další země

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan v pátek prohlásil, že od nového generálního tajemníka Severoatlantické aliance (NATO) očekává, že upřednostní řešení obav Turecka souvisejících s terorismem. Řekl to v Istanbulu během setkání s vedoucím kandidátem na post šéfa NATO, dosluhujícím nizozemským premiérem Markem Ruttem, který je na návštěvě v Turecku v rámci snah o získání podpory pro svou kandidaturu.

před 9 hodinami

Volební štáb hnutí ANO

Babišovo ANO opět prachsprostě lže. Tentokrát o důchodech

Zástupci hnutí ANO a kabinetu Petra Fialy (ODS) se shodli na nutnosti změn v prvním důchodovém pilíři, opoziční subjekt zároveň nezpochybnil nutnost zvyšování věkové hranice pro odchod do důchodu. To vyplývá z dokumentů zveřejněných prezidentskou kanceláří k březnové schůzce nad tématech důchodové reformy. Stojí za to připomenout, že onoho 28. Března se schůzky na pozvání prezidenta zůčastnili Karel Havlíček, Alena Schillerová a Aleš Juchelka. Celý zápis přidávám na konec tohoto článku. Závěr si z něj udělejte sami.  

před 10 hodinami

před 11 hodinami

před 12 hodinami

před 12 hodinami

před 13 hodinami

před 14 hodinami

před 15 hodinami

před 16 hodinami

před 23 hodinami

Ukrajina dostane od Španělska rakety Patriot

Španělsko pošle na Ukrajinu rakety Patriot. Na videokonferenci mezinárodní Kontaktní skupiny pro podporu Ukrajiny to dnes oznámila španělská ministryně obrany Margarita Roblesová. Informoval španělsky list El País v reakci na tlak spojenců z EU a NATO.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy