Politici se vyjádřili ke smrti Ivety Bartošové. Podívejte se, kdo to schytal od Johna

Praha - Sebevražda Ivety Bartošové dnes otřásla celou republikou a kromě známých osobností z řad herců a zpěváků tuto smutnou událost okomentovali také někteří čeští politici. Ti za jednu z hlavních příčin tragické smrti zpěvačky považují zejména bulvární média.

"Kdo je odpovědný za smrt Ivety: Macura, Rychtář nebo média? Pánové mohou bezesporu za mnohé, ale bez mediální štvanice sledující každý krok soukromí - popularizace Džambulky - to muselo bolet Ivetu stejně, jako každého, kdo zažil útoky médii," napsal krátce po tragické události na svém profilu na sociální síti kandidát do Evropského parlamentu Radek John.

Za pravdu mu dal i jeho někdejší stranický kolega Vít Bárta. "Neříkám že její okolí je bez viny, ale z vlastní zkušenosti vím jak média dokáží vyvolat tlak, před kterým se o proti rodině neskováte," okomentoval Bárta slova Radka Johna.

Smutná událost neušla ani ministru zemědělství Marianu Jurečkovi. "Jako zpěvačku jsem ji měl moc rád, už jen pro její krásné Tři oříšky pro Popelku. Je mne to moc líto, bohužel mediální děni okolo její osoby v posledních letech ji z jejích problemů vůbec nepomohlo, ba naopak. Díky za krásné písničky, které jsem už jako dítě rád poslouchal," dodal ke zpěvaččině smrti.

Slova smutku veřejně projevil také moderátor a někdejší lídr kandidátky strany TOP 09 Roman Šmucler. "Říkal jsem to na tomto Facebooku a ve styku s médii - Iveta potřebuje odbornou péči a ne, aby na ní vydělávali nejrůznějši typy a týpci. Zašlo to moc daleko, ale je to odraz doby a snad se z toho všichni aspoň trochu poučí. Zneužít nemocného člověka , který není schopen se bránit, aby byl zdrojem vydělávání peněz je smutné. Podobná "legrace" byla s nemocí Muka, ve světě s M. Jacksonem," tvrdí Šmucler.

My ji skutečně zabijeme, tvrdil Novotný

Ke zpěvačce Ivetě Bartošové nebyl přiznivý osud ani některá bulvární média. Během posledních let se více než o jejím zpěvu psalo o zrušených vystoupeních nebo o sporech mezi jejími partnery.

"Problém je, že informace o Bartošové jsou tak hodně žádané, že to jinak nejde. Poptávka po ní je neskutečná, články o ní si otvírají i lidé, kteří bulvár nečtou. Pak jdou hranice stranou a budeme na ní parazitovat až do konce a ještě půl roku po něm. Je to tvrdé a morálně špatné, ale tak to je," prohlásil zhruba před rokem v rozhovoru pro deník sme.sk bulvární novinář Pavel Novotný.

"Samozřejmě, my ji skutečně zabijeme. Ona se však zabíjí i sama, ale o tom se nebavme. Faktem je, že na ní dlouhá léta parazitujeme, lidsky ji už i lituji. Uvědomuji si, že když ji vyfotí pomočenou, je to nedůstojné, a že skutečně přispíváme k jejímu blížícímu se konci. Na druhé straně ona nám svým způsobem života neuvěřitelně nahrává. Každá země má svoji Bartošovou, ale takovýto rozměr to asi nemá nikde," dodal Novotný.

Související

Iveta Bartošová

RECENZE: Málo mě znáš o Ivetě Bartošové pojednává kontextuálně a vyhýbá se laciné dojímavosti

Snad nikdo není s mašinérií bulváru spjatý tolik, jako zpěvačka Iveta Bartošová. Hvězda normalizačního popu, jejíž život byl po revoluci jako na houpačce. Spíš než s pěveckou kariérou si ji spojujeme s vyhořením, nenaplněnými sny a tragickým osudem. Dokumentární minisérie Málo mě znáš se k médií nesčetněkrát omílanému příběhu vrací jinak. Kriticky, empaticky, bez bulvárnosti i sentimentu.

Více souvisejících

Iveta Bartošová Radek John Pavel Novotný

Aktuálně se děje

před 53 minutami

Čerpací stanice, ilustrační fotografie.

Pohonné hmoty mají zlevnit. Navzdory začátku motoristické sezóny

Cena benzinu překročila 40 korun za litr, nafta je o více než korunu levnější. Navzdory zahájení motoristické sezóny se čeká první letošní výraznější zlevňování pohonných hmot. Důvodem je znatelný pokles cen ropy, která se minulý týden prodávala za cenu kolem 90 dolarů za barel. Nyní stojí méně než 84 dolarů. 

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Robert Fico

Fico zkritizoval Evropskou unii: Není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu

Dnes slovenský premiér Robert Fico kritizoval Evropskou unii, že není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu a označil všechny schůzky státníků členských zemí EU za "válečné kabinety". Toto prohlášení učinil na konferenci k 20. výročí vstupu Slovenska do EU. Fico také kritizoval zahraniční politiku EU a odmítl nový migrační pakt.

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 9 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

Blinken: Odmítnutím dohody Hamás ukáže, že se o Palestince „nestará“

Americký ministr zahraničí Antony Blinken se v Jeruzalémě setkal s izraelským premiérem Benjaminem Netanjahuem. Po schůzce vyzval palestinské hnutí Hamás, aby přijalo nabízenou dohodu o propuštění rukojmích a příměří.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy