Nikdy na mě nepřijdou. Dolíhal se radoval, že policie tápe, uvedl svědek

Brno - Roman Dolíhal, který je obžalovaný z deset let staré loupeže 77 milionů korun u Slavkova u Brna, se nad novinovým článkem radoval z toho, že policie při objasňování případu tápe. U Krajského soudu v Brně to dnes vypověděl svědek Josef Sečkář, podle kterého se Dolíhal nad novinami vyjádřil ve smyslu, že na něj nikdy nepřijdou. Z přepadení vozu bezpečnostní služby se zpovídají kromě Romana Dolíhala jeho bratr Antonín a Jaroslav Havlík. Posledním obžalovaným je Jiří Bartoň, který v roce 2010 pomáhal odklidit tělo zavražděného velitele vozu, s nímž podle obžaloby Roman Dolíhal loupež domluvil, ale pak se s ním pohádal.

Sečkář prováděl zednické práce na domě v Drásově, kde Roman Dolíhal bydlel. Vypověděl, že jednoho dne při práci v koupelně viděl, jak čte Roman Dolíhal noviny, ve kterých byl článek o loupeži na Vyškovsku s titulkem, že policie při objasňování činu tápe.

"Radoval se z toho a pronesl něco ve smyslu, že na něj nikdy nepřijdou," uvedl Sečkář, který se později s podezřením obrátil na policii. Zároveň vypověděl, že Roman Dolíhal hovořil o velkých investicích jako například o stavbě fitcentra nebo o nákupu nemovitostí.

Roman Dolíhal označil výpověď za lživou a vymyšlenou a upozornil na to, že svědek nemá slova jak doložit, protože nemá práce zahrnuté v účetnictví. "Na domě navíc pracoval v červnu nebo červenci, loupež se přitom stala až v srpnu," poukazoval na časovou nesrovnalost Roman Dolíhal, podle kterého by svědek ani nemohl z okna nic vidět a slyšet, protože je moc malé.

Další utajený svědek už v minulosti vypověděl, že Roman Dolíhal hovořil o tom, jak je jednoduché dostat se k penězům v souvislosti s prací v bezpečnostní agentuře, a že po loupeži ve Slavkově nakupoval auta a nemovitosti.

Roman Dolíhal vše popírá, jeho bratr Antonín však spolupracuje s policií a přiznal, že spolu s Romanem a obžalovaným Havlíkem přepadli vůz bezpečnostní agentury po předchozí domluvě s velitelem vozu. Ten později zmizel a jeho tělo se našlo několik let po loupeži. Bratři se z jeho vraždy obviňují navzájem. Havlík vinu odmítá, poslední obžalovaný Bartoň přiznal, že pomohl s odklizením těla velitele vozu.

Loupež se stala v roce 2006, kdy tři maskovaní muži přepadli vozidlo bezpečnostní služby poblíž Slavkova u Brna. Měli u sebe pistole, ale hrozili také napodobeninou bazuky. Při loupeži zmizelo 77 milionů, které se nikdy nenašly.

Související

Soud, ilustrační foto

Rodina lupičů přijde o nemovitosti. Stát mi okrádá maminku, stěžuje si Dolíhal

Krajský soud v Brně dnes usnesením opět zabral vybraný nemovitý majetek příbuzným bratrů Dolíhalových odsouzených za loupež 77 milionů korun z vozu bezpečnostní služby u Slavkova u Brna. Bratři nemovitosti na své příbuzné převedli krátce před nástupem do vězení, podle soudu je aspoň částečně pořídili za peníze z trestné činnosti. Krajský soud nemovitosti odsuzujícím rozsudkem už dřív zabral, olomoucký vrchní soud ale tuto část rozsudku zrušil a věc vrátil. Rozhodnutí není pravomocné.
Ilustrační foto

ÚS odmítl stížnost Dolíhala, za loupež u Slavkova a vraždu dostal 20 let

Brno - Ústavní soud (ÚS) odmítl stížnost Romana Dolíhala v kauze loupeže 77 milionů korun z vozidla bezpečnostní služby u Slavkova na Vyškovsku. Má si odpykat 20 let ve vězení, a to nejen za samotnou loupež, ale také za pozdější vraždu velitele vozu s penězi. Odmítnutí stížnosti je patrné z justičních databází.

Více souvisejících

Roman Dolíhal loupež

Aktuálně se děje

před 34 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

Izraelská armáda

Izrael nadále operuje v okolí Rafáhu. Pozastavení pomoci z USA popírá

Izraelská armáda pokračuje v pozemní operaci do Rafáhu, kterou zahájila v tomto týdnu. Už v úterý potvrdila obsazení přechodu na hranici s Egyptem. Do obydlených čtvrtí města zatím nepostupuje. Armádní mluvčí zároveň bagatelizoval nepotvrzenou informaci, že USA pozastavily dodávku některých zbraní kvůli nynější ofenzivě. 

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

Wladyslaw Kosiniak-Kamysz

Polsko vnímá nové riziko z Ruska. Upozornil na něj prestižní deník

Polské bezpečnostní služby jsou v plné pohotovosti kvůli hrozbě bombových útoků a záškodnických akcí ze strany Ruska na území Evropy, řekl polský ministr obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz v úterý. Reagoval tak na článek deníku Financial Times, že Moskva plánuje násilné sabotáže v zahraničí. 

před 10 hodinami

před 10 hodinami

včera

Vláda ČR

Vláda schválila novelu atomového zákona, pomůže urychlit výstavbu nových bloků

Rychlejší výstavba nových jaderných bloků a také snazší povolovací procesy při zavádění malých modulárních reaktorů jsou hlavními body novely atomového zákona, jejíž návrh schválila vláda na úterním jednání. Odsouhlasila i návrhy novel zákonů o rozpočtovém určení daní, o sociálních službách nebo o nemocenském pojištění a také znění úplně nového zákona o Národní rozpočtové bance. A věnovala se i pomoci mrazy postiženým ovocnářům a dalšímu antibyrokratickému balíčku.

Aktualizováno včera

včera

Černý kašel není jediný. SZÚ upozornil na jiné nemoci s podobnými příznaky

Za uplynulý týden přibylo 1 266 nových případů černého kašle, informoval Státní zdravotní ústav (SZÚ). Celkem se již letos potvrdilo 12 239 případů onemocnění. Ústav v aktuální zprávě upozornil i na jiné nemoci, které se podobají černému kašli.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy