Jak na malé koupelny. Vytvořte z nich úžasný prostor pro relaxaci

Praha - Toužíte po funkční a útulné koupelně, ve které můžete také relaxovat, ale u nevelkého prostoru si nevíte rady s jeho vybavením? Přemýšlíte, jaký styl zvolit? Máme pro vás inspiraci, jak si vytvořit sice malý, ale útulný ráj.

Koupelna je prostor, který má své charakteristické využití a musí být dokonale funkční. Abyste se v ní cítili opravdu dobře, plnila to, co od ní očekáváte - byla pro vás skutečnou oázou relaxace, měla by být nejen funkčně zařízená, ale i správně sladěná. Jak barevně, tak zvoleným designem. Stylem, který máte rádi, který vás příjemně naladí a pocitově znásobí vaši relaxaci.

Součástí koupelnových konceptů jsou i zajímavé tipy, vychytávky a možnosti jak vybavení koupelny co nejlépe zkombinovat, aby výsledný efekt stál za to. Aby řešení vaší nové koupelny bylo dokonale funkční bez ohledu na velikost prostoru a vše spolu příjemně ladilo, protože dnes už není problém na trhu sehnat vany, sprchové kouty, pračky, toaletní stolky i třeba lampy menších rozměrů než je obvyklý průměr, které se vám do malých koupelen budou hodit.

Tipy pro malou koupelnu

Ne vždy je však prostor pro koupelnu tak velký, jak bychom si přáli. Jaké řešení zvolit a jakými vychytávkami vybavit koupelnu, pokud pro ni máme ne zrovna velký prostor? Do malé koupelny zvolte raději světlou barvu obkladů, v přírodních tónech. Opticky tak zvětšíte a otevřete prostor. Navíc přírodní tóny barev působí uklidňujícím dojmem a dobře je vnímáme.

Vychytávky pro malou koupelnu: Do malé koupelny zvolte raději světlou barvu obkladů, v přírodních tónech (zde)

Vychytávky pro malou koupelnu: Chytré řešení sprchového koutu, jehož dveře pohodlně složíte až úplně ke zdi. A sušák na prádlo, který jednoduše složíte až ke stěně (zde)

Vychytávky pro malou koupelnu: Dřevěný akcent dodá koupelně punc výjimečnosti, prostor zkrášlí a pocitově zateplí (zde)

Máte-li malou koupelnu, kde každý uspořený centimetr navíc je výhrou, jistě oceníte například chytré řešení sprchového koutu, jehož dveře pohodlně složíte až úplně ke zdi. Nebo sušák na prádlo, který jednoduše složíte až ke stěně, když zrovna není třeba. Nikde a nic nezabírá místo navíc.

V menších koupelnách je nezbytné udržovat řád. Je tedy třeba dostatek úložných prostor. Skříňky a další úložiště je ovšem nezbytné orientovat do výše. V malé koupelně je třeba využít veškerý prostor efektivně, proto se také hodí zavěsit několik poliček nad toaletu. Praktické mohou být také různé háčky a závěsné pořadače.

Ani v případě malé koupelny by neměl chybět bidet. Obvykle však už nezbývá prostor pro jeho umístění. Praktických řešením v takovém případě je využití bidetovacího sedátka, anebo např. ruční bidetové spršky.

Související

Vláda ČR

Vláda chce, aby pokračovala podpora firem exportujících na Ukrajinu

Vláda na středečním jednání rozhodla o pokračování podpory firmám vyvážejícím své zboží a služby na Ukrajinu. Schválila také dar pěti nevyužívaných vozů Službě státní ochrany Ukrajiny a rozvojový program státu pro realizaci záměru podpory bydlení, který má pomoci obcím zajistit vhodné pozemky pro výstavbu nájemních obecních bytů.
Byty

Český realitní trh krvácí. Experti pro EZ popsali, co nás letos čeká

Podle veřejně dostupných dat a informací se v roce 2023 v tuzemsku prodalo nejméně bytů a domů od roku 2015. Data říkají, že bytů se oproti roku 2022 prodalo o devět procent méně, domů pak až o 17 procent. O 19 procent se také propadl prodej chat a chalup. Může za nepříznivá data jen nižší výkon stavebnictví nebo o poznání horší poptávka či koupěschopnost zákazníků, anebo je na vině inflace? A souvisí nějak spolu všechny zmíněné veličiny?

Více souvisejících

Bydlení koupelny

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Markéta Pekarová Adamová

Pekarová Adamová vyrazila do Pobaltí. Lotyšsko dá čtvrt miliardy na munici pro Ukrajinu

Předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéta Pekarová Adamová (TOP 09) navštívila v rámci baltské cesty Lotyšsko. V Rize jednala s předsedkyní parlamentu Daigou Mieriņou o dalších způsobech podpory Ukrajiny a s premiérkou Evikou Siliņou o bezpečnostní i ekonomické spolupráci. Na místní vojenské základně navštívila také české vojáky pomáhající chránit východní křídlo NATO.

včera

včera

Pavel Novotný (ODS) na 29. kongresu strany

ODS rozhodne o osudu Pavla Novotného až po eurovolbách

Výkonná rada ODS bude v úterý 11. června rozhodovat o osudu starosty pražských Řeporyjí Pavla Novotného, jemuž kvůli některým vyjádřením hrozí vyloučení z vládní strany. Informovala o tom agentura ČTK. Rozhodnutí tak padne až po volbách do Evropského parlamentu. 

včera

Princ William se svou rodinou

Princ William obstál v těžké zkoušce. Spekulace jeho ženě na zdraví nepřidaly

Britskou monarchií v prvních měsících letošního roku otřásly diagnózy, které si vyslechli král Karel III. a princezna Kate. U obou členů královské rodiny byla odhalena rakovina. Oporou jim samozřejmě jsou nejbližší, důležitá je zejména role prince Williama. Následník trůnu se ale s atmosférou v Británii vyrovnával dost těžce. 

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

včera

Alexander De Croo

Moderátor po útoku na Fica vyzval k odstranění belgického premiéra

Belgický premiér Alexander De Croo podal ve čtvrtek stížnost na rozhlasového moderátora, který posluchače vyzýval k jeho "odstranění". Nejmenovaný moderátor, kterého vyšetřuje policie, se tak vyjádřil v souvislosti se středečním atentátem na slovenského premiéra Roberta Fica. 

včera

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 v Praze

Rakušané se v Praze postarali o další senzaci, připsali si historické vítězství nad Finskem. Švédové překvapení nepřipustili

Dívat se na zápas hokejového MS v Česku, ve kterém hrají rakouští hokejisté, se hokejovým fanouškům vyplatí. Poté, co dokázali dostáhnout duel s Kanadou do prodloužení poté, co ve třetí třetině nastříleli pět branek, nyní zaskočili dalšího favorita turnaje a o Finy. Ti sice vedli 2:0, jenže vedení postupem času ztratili a co víc, v poslední vteřině dokázali zápas otočit zásluhou své životní trefy Benjamina Baumgartnera, který se postaral o rakouskou historickou výhru nad tímto severským soupeřem. To Švédové nadále jedou na vítězné vlně a po zdolání Kazachstánu 3:1 už se o nich může pomalu mluvit jako o čtvrtfinalistech.

včera

Proč došlo k atentátu na Fica? Policie zjistí, jestli byl útočník zradikalizovaný

Pokud někdo úmyslně radikalizoval pachatele atentátu na předsedu vlády Roberta Fica (Směr-SD), policie to zjistí stejně, jako to udělala v případě dvojité vraždy na Zámecké ulici v Bratislavě. Řekl to publicista Juraj Hrabko v rozhovoru pro TASR TV.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy