Jak ušetřit místo ve skříni? Poradíme vám několik triků

Praha - Majitelé zejména menších bytů často řeší problém s nedostatkem místa. Ten se mnohdy týká i šatních skříní, a své o tom ví i ženy se zájmem o módu. Pomocí několika malých triků ale můžete využít prostor do maxima a i do relativně malé skříně dát vše, co potřebujete.

Úložné boxy

Máte-li smysl pro pořádek a každá věc musí mít své místo, jistě oceníte praktické úložné boxy. Ty dnes koupíte v každém obchodě s domácími potřebami a využití najdou na dně skříně či nahoře na skříni. 

Kartonové krabice zabrání, aby se vám na vaše věci prášilo, a napomohou lepšímu uspořádání věcí ve skříni. Není na škodu schovat do nich nejen oblečení, ale i další drobnosti, které by se vám jinak válely v bytě.

Vakuové pytle

Pytle fungující na bázi podtlaku mohou ušetřit obrovské množství místa. Vezměte si například obyčejnou peřinu. Je velká a objemná, přitom poměrně lehká. Zhruba 75 procent její velikosti tvoří totiž vzduch, který ve skříni zabírá drahocenné místo.

Vakuové pytle se hodí také na sezónní oblečení. Jednoduše ho do pytle zavřete, vzduch odsajete vysavačem a rázem máte spoustu ušetřeného místa. Stejně jako krabice se pytle nejlépe hodí do spodní části skříně.

Závěsné přihrádky

Poměrně velké množství místa zabírají ve skříni police. Jejich eliminací můžete získat více volného prostoru, připravíte se ale o místo, do kterého mnozí ukládají například spodní prádlo, trička, mikiny nebo kalhoty.

Řešením mohou být závěsné přihrádky, které se pověsí na šatní tyč a plní stejný účel jako klasické police. Nezabírají však tolik místa a dají se nastavit dle potřeby co do počtu přihrádek, případně úplně sundat.

Ramínka z plechovky

Košile, halenky, sukně, saka nebo svetry skládá jen málokdo. Většina z nás si je raději pověsí na ramínko. To ale samo o sobě svou velikostí zabírá poměrně velké množství prostoru, který lze využít. Stačí k tomu malý fígl.

Na ramínko lze jednoduše nasadit ouško z plechovky. To má ve většině případů dva otvory, přičemž na ten druhý se dá pověsit další ramínko. Tímto způsobem můžete do skříně zavěsit dvojnásobné množství oblečení, protože na šířku vám až tolik prostoru nezabere, prodlouží se jen délka. A ta ve většině skříní není problém.

Využijte místo efektivně

I zdánlivě plná skříň mnohdy skýtá další prostor, který zůstává nevyužitý. Například pokud máte vysoko zavěšenou šatní tyč, pod ní zůstává často spousta volného prostoru. Stejně tak v případě poliček, které jsou moc daleko od sebe. 

Poličky lze vyřešit jednoduchým posunutím a vytvořením místa na další poličku, případně si můžete pořídit jednoduchý rozdělovač, který vám jednu přihrádku v poličkách rozdělí na dvě menší. Stejně tak lze efektivně využít i prostor pod šatní tyčí, například menším botníkem, či právě využitím krabic, jak jsme avizovali výše.

Myslete také na šatní dveře, které zůstávají nevyužité. Lze na ně přimontovat nebo přilepit háček, na který se dá pověsit například šála nebo čepice. To lze ovšem pouze v případě, že máte dveře otevírací do prostoru, ne posuvné.

Přemýšlejte také efektivně u samotného ukládání věcí do skříně. Objemné zimní bundy vám zaberou zbytečně moc prostoru, který můžete využít na trika, kalhoty nebo sukně. Místo toho raději sezónní oblečení uzavřete do vakuových pytlů. Spoustu prostoru zabírají i boty, které se místo uschování do skříně dají uložit do krabice a schovat nahoru na skříň. 

Související

Sedací souprava, ilustrační fotografie

Výroba nábytku v Česku loni vzrostla o 1,1 procenta na rekordních 48,5 mld. Kč

Nábytkářské firmy v Česku loni vyrobily zboží za rekordních 48,5 miliardy korun, meziročně o 1,1 procenta více. Tržby z prodeje nábytku klesly o 3,1 procenta na 38,62 miliardy korun. Vývoz stoupl o 13,6 procenta, dovoz se zvýšil o 10,6 procenta. ČTK to dnes sdělil tajemník Asociace českých nábytkářů (AČN) Tomáš Lukeš.

Více souvisejících

Nábytek domácnosti Lidé Bydlení

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

před 3 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

Adrian Newey

Génius Newey končí v Red Bullu. Zamíří k Ferrari?

Dlouho se o tom spekulovalo, a nyní je to oficiální. Adrian Newey, technický ředitel Red Bull Racing, ukončí svou práci u rakouské stáje po skončení této sezóny. Potvrzení této zprávy přišlo od samotného týmu v jeho oficiálním prohlášení. Po 19 letech skončí Neweyho dlouholetá éra v týmu.

včera

Zahraniční vojáci se stali válečnými zajatci (POW) poté, co byli zajati Ukrajinou jako bojovníci v rámci ruských ozbrojených sil, účastní se tiskové konference organizované ukrajinskými představiteli v Kyjevě 15. března 2024.

Žoldáci z Nepálu ve velkém dezertují z ruské armády na Ukrajině

Podle informací serveru RBK-Ukrajina, který se odvolává na tiskovou zprávu Hlavního ředitelství zpravodajství, žoldáci z Nepálu, kteří přišli bojovat proti Ukrajině v řadách ruské armády, masově dezertují. Ruští velitelé zároveň hledají chatrné omluvy pro své vedení, vysvětlující tuto situaci.

včera

Boj proti Green Dealu i migraci. Hnutí ANO zahájilo předvolební kampaň

Při zahájení hlavní fáze kampaně ANO ve Zlíně uvedl předseda Andrej Babiš, že hlavními prioritami hnutí ve volbách do Evropského parlamentu jsou boj proti nelegální migraci, obrana suverenity a odpor proti Zelené dohodě, nazvané Green Deal. Hlavním heslem kampaně před červnovými volbami je "Česko pro tebe všecko".

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy