Razie v Plzeňském kraji. Celnici zasahovali i v areálech Škoda Transportation

Celníci spustili razii kvůli podezření z daňových úniků v souvislosti se Škodou Plzeň. Mluvčí celníků Martina Kaňková ČTK bez dalších podrobností potvrdila, že v Plzeňském kraji "probíhají úkony trestního řízení". Věc dozoruje pražské vrchní státní zastupitelství. Jeho šéfka Lenka Bradáčová nechtěla specifikovat, jakých subjektů se akce týká.

"Můžeme potvrdit, že v areálech společností patřících do skupiny Škoda Transportation dnes zasahovaly složky Celní správy. Z informací, které zatím máme k dispozici, vyplývá, že řízení se týká některých obchodních vztahů společnosti uzavřených v roce 2014," řekla ČTK mluvčí strojírenské skupiny Škoda Transportation Lubomíra Černá k zásahu, na nějž upozornila Česká televize. Společnost podle Černé s Celní správou spolupracuje.

"Mohu pouze sdělit, že Vrchní státní zastupitelství v Praze vykonává dozor nad úkony trestního řízení, kterými se zadokumentovávají důkazy. Nebudeme potvrzovat ani subjekty, ani obsah úkonů, které se právě provádějí. Co vám potvrdíme, je to, že úkony ve věci provádí celní správa," řekla ČTK Bradáčová. Doplnila, že další informace k věci poskytovat nebude.

Rovněž mluvčí celníků napsala, že v této fázi řízení nelze k věci uvést žádné další informace.

Související

policie

Policie zasahuje na několika místech v ČR kvůli Škodě Plzeň, několik zadržených

Policie a celníci dnes zasahovali na několika místech v Česku, podle České televize (ČT) kvůli podezření z daňových úniků kolem Škody Plzeň. Zásahy ČTK potvrdila mluvčí celníků Martina Kaňková, nespecifikovala však, čeho se týkají. ČT také uvedla, že policisté s celníky obsadili i kanceláře v Praze na Těšnově, zadrženo údajně bylo několik lidí.
Ilustrační foto

Za MUS padly tresty, ovládnutí plzeňské škodovky bylo ale v pořádku

Praha - Švýcarský soud, který loni v říjnu bývalé manažery Mostecké uhelné společnosti (MUS) odsoudil za podvod a praní špinavých peněz, je ve stejném rozsudku zprostil obžaloby v kauze ovládnutí strojírenské společnosti Škoda Holding. Napsala to dnes Mladá fronta Dnes (MfD) s odvoláním na dokument, který má k dispozici. Čeští vyšetřovatelé však podle deníku přesto na kauze dál pracují.

Více souvisejících

škoda plzeň Plzeň Celníci ŠKODA TRANSPORTATION a.s. Lenka Bradáčová (česká státní zástupkyně)

Aktuálně se děje

před 39 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

Chřestýš

Extrémní změny počasí povedou k masové migraci. Vědci varují před rozšířením jedovatých hadů

Podle nové studie, na kterou upozornil server The Guardian, se očekává, že změna klimatu povede k masové migraci jedovatých hadů do nových oblastí a zemí, které na to nejsou připravené. To zvýší zranitelnost obyvatel vůči uštknutí hady. Vědci ve studii modelovali možné geografické rozšíření 209 druhů jedovatých hadů, které mohou ohrozit lidský život. Závěry ukazují, že největší riziko nesou lidé v nízkopříjmových zemích v jižní a jihovýchodní Asii a v částech Afriky.

před 4 hodinami

Ruská armáda, ilustrační foto

Rusko vyhlašuje cvičení. Použije jaderné zbraně

Ruské ministerstvo obrany v pondělí oznámilo, že uspořádá cvičení s taktickými jadernými zbraněmi. Před několika dny Kreml rozzlobeně reagoval na komentáře vysokých západních představitelů o válce na Ukrajině.

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 11 hodinami

Izraelská armáda

Izraelská armáda zahájila evakuaci Rafahu

Izraelská armáda v pondělí vyzvala obyvatele ve východní části města Rafah ležícího na jihu Pásma Gazy, aby se dočasně přesunuli do "humanitární oblasti". Informuje o tom deník Times of Israel.

před 11 hodinami

Zemřel Miroslav Imrich, zpěvák skupin Tango a Abraxas

Českou hudební scénu zasáhla v neděli smutná zpráva. Ve věku 71 let zemřel zpěvák Miroslav Imrich, který se proslavil působením v kapelách Tango a Abraxas. Podle dostupných informací nepřežil srážku s vlakem. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy