Policie zasahuje na několika místech v ČR kvůli Škodě Plzeň, několik zadržených

Policie a celníci dnes zasahovali na několika místech v Česku, podle České televize (ČT) kvůli podezření z daňových úniků kolem Škody Plzeň. Zásahy ČTK potvrdila mluvčí celníků Martina Kaňková, nespecifikovala však, čeho se týkají. ČT také uvedla, že policisté s celníky obsadili i kanceláře v Praze na Těšnově, zadrženo údajně bylo několik lidí.

Mluvčí nástupnické strojírenské skupiny Škoda Transportation Lubomíra Černá ČTK řekla, že ve skupině žádný zásah policie neprobíhá. Podle ČT se ale týká firem, přes které měly být ze Škody údajně vyváděny peníze.

"Celníci a policisté zasahují na několika místech v ČR, další informace k případu poskytnout nemohu," uvedla Kaňková.

Případ dozoruje Vrchní státní zastupitelství v Praze, které o tom informovalo na svých stránkách. Státní zástupkyně Petra Ullrichová uvedla, že bližší informace k trestní věci ani jejímu aktuálnímu vývoji nelze nyní poskytnout.

Koncem loňského října zasahovali policisté s celníky v Plzeňském kraji, i tehdy šlo o daňové úniky související se Škodou Plzeň. Černá tehdy uvedla, že se tehdejší řízení týkalo některých obchodních vztahů společnosti uzavřených v roce 2014.

Související

Celní správa

Razie v Plzeňském kraji. Celnici zasahovali i v areálech Škoda Transportation

Celníci spustili razii kvůli podezření z daňových úniků v souvislosti se Škodou Plzeň. Mluvčí celníků Martina Kaňková ČTK bez dalších podrobností potvrdila, že v Plzeňském kraji "probíhají úkony trestního řízení". Věc dozoruje pražské vrchní státní zastupitelství. Jeho šéfka Lenka Bradáčová nechtěla specifikovat, jakých subjektů se akce týká.
Ilustrační foto

Za MUS padly tresty, ovládnutí plzeňské škodovky bylo ale v pořádku

Praha - Švýcarský soud, který loni v říjnu bývalé manažery Mostecké uhelné společnosti (MUS) odsoudil za podvod a praní špinavých peněz, je ve stejném rozsudku zprostil obžaloby v kauze ovládnutí strojírenské společnosti Škoda Holding. Napsala to dnes Mladá fronta Dnes (MfD) s odvoláním na dokument, který má k dispozici. Čeští vyšetřovatelé však podle deníku přesto na kauze dál pracují.

Více souvisejících

škoda plzeň Plzeň Praha ŠKODA TRANSPORTATION a.s.

Aktuálně se děje

před 22 minutami

Chřestýš

Extrémní změny počasí povedou k masové migraci. Vědci varují před rozšířením jedovatých hadů

Podle nové studie, na kterou upozornil server The Guardian, se očekává, že změna klimatu povede k masové migraci jedovatých hadů do nových oblastí a zemí, které na to nejsou připravené. To zvýší zranitelnost obyvatel vůči uštknutí hady. Vědci ve studii modelovali možné geografické rozšíření 209 druhů jedovatých hadů, které mohou ohrozit lidský život. Závěry ukazují, že největší riziko nesou lidé v nízkopříjmových zemích v jižní a jihovýchodní Asii a v částech Afriky.

před 31 minutami

Ruská armáda, ilustrační foto

Rusko vyhlašuje cvičení. Použije jaderné zbraně

Ruské ministerstvo obrany v pondělí oznámilo, že uspořádá cvičení s taktickými jadernými zbraněmi. Před několika dny Kreml rozzlobeně reagoval na komentáře vysokých západních představitelů o válce na Ukrajině.

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

Izraelská armáda

Izraelská armáda zahájila evakuaci Rafahu

Izraelská armáda v pondělí vyzvala obyvatele ve východní části města Rafah ležícího na jihu Pásma Gazy, aby se dočasně přesunuli do "humanitární oblasti". Informuje o tom deník Times of Israel.

před 7 hodinami

Miroslav Imrich

Zemřel Miroslav Imrich, zpěvák skupin Tango a Abraxas

Českou hudební scénu zasáhla v neděli smutná zpráva. Ve věku 71 let zemřel zpěvák Miroslav Imrich, který se proslavil působením v kapelách Tango a Abraxas. Podle dostupných informací nepřežil srážku s vlakem. 

před 7 hodinami

před 9 hodinami

včera

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu

Netanjahu nehodlá akceptovat požadavky Hamásu, který chce konec války

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu v neděli odmítl požadavek palestinského teroristického hnutí Hamás na ukončení války v Pásmu Gazy výměnou za propuštění rukojmí. Podle něj by to znamenalo, že Hamás zůstane u moci a bude nadále ohrožovat Izrael. Politický lídr Hamásu Ismáíl Haníja jej obvinil ze sabotování snah o zprostředkování dohody.

včera

Rusko, Kreml

Evropa se musí připravit na ruské sabotáže, varují tajné služby

Evropské tajné služby varují před ruskými sabotážemi napříč kontinentem, napsal prestižní deník Financial Times v neděli. Podle listu by mělo jít o žhářské útoky či akce namířené proti klíčové infrastruktuře. Moskva přitom nehodlá brát ohledy na případné oběti v řadách civilistů.

Aktualizováno včera

Ukrajinci poklekávají jedině k modlitbě, vzkázal Zelenskyj do Ruska

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v neděli na pravoslavné Velikonoce prohlásil, že Ukrajinci poklekávají jedině k modlitbě. V projevu vyzval spoluobčany, aby se modlili za sebe navzájem a za vojáky na frontě. Kyjev už déle než dva roky vzdoruje ruské agresi, jde o třetí velikonoční svátky během probíhající války. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy