Druhé slosování Účtenkovky se blíží, bude se opět hrát o luxusní vůz

Praha - Ministerstvo financí vybralo ve výběrovém řízení na dodavatele osobního automobilu pro druhé, třetí a čtvrté slosování Účtenkovky Ford Focus Kombi s benzínovým motorem. Vůz dodá autosalon Auto Kora top, který nabídl cenu 357.009 Kč včetně DPH.

Vůz je mimo jiné vybaven klimatizací, zadními parkovacími senzory, palubním počítačem či CD přehrávačem s USB. Výbava zahrnuje elektronický stabilizační systém ESC.

V rámci loterie MF rozděluje měsíčně zhruba 21.000 výher, první cenou je milion korun, druhou právě automobil. Slosování provádí Sazka prostřednictvím certifikovaného generátoru náhodných čísel, takzvaného RNG modulu. Druhé slosování bude tento pátek, další budou následovat 15. ledna a 15. února. 

Do druhého losování účtenkové loterie k EET se za listopad aktivně zapojilo zhruba 450.000 hráčů. Ti za listopad zaregistrovali 13,6 milionu účtenek, do slosování bylo zařazeno 11,5 milionu účtenek.

První losování se konalo 15. listopadu. Do prvního kola loterie se zapojilo zhruba 453.000 aktivních hráčů a do slosování bylo zaregistrováno 11,1 milionu účtenek. V rámci EET bylo v říjnu vydáno 376 milionů účtenek.

Související

Placení, tržby, ilustrační foto

Slovensko po téměř osmi letech ruší účtenkovou loterii

Slovensko po téměř osmi letech ruší účtenkovou loterii, kterou zavedlo jako jedno z opatření na potírání daňových úniků. Oznámil to dnes ejí provozovatel, národní loterijní firma Tipos. Ministr financí Eduard Heger uvedl, že stát má lepší nástroje na odhalování daňových úniků při evidenci tržeb. V Česku podobná loterie k elektronické evidenci tržeb (EET) skončila loni.

Více souvisejících

Účtenkovka Ministerstvo financí Ford Focus

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

před 2 hodinami

Teroristé Hamásu

Návrh dohody o příměří má tři fáze, tvrdí Hamás

Návrh dohody o příměří v pásmu Gazy, s níž souhlasilo palestinské hnutí Hamás, má tři fáze a každá trvá 42 dní. Uvedl to v pondělí vysoce postavený představitel Hamásu Chalíl Hajjá v rozhovoru pro katarskou televizi Al-Džazíra, píše agentura Reuters.

před 2 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

Chřestýš

Extrémní změny počasí povedou k masové migraci. Vědci varují před rozšířením jedovatých hadů

Podle nové studie, na kterou upozornil server The Guardian, se očekává, že změna klimatu povede k masové migraci jedovatých hadů do nových oblastí a zemí, které na to nejsou připravené. To zvýší zranitelnost obyvatel vůči uštknutí hady. Vědci ve studii modelovali možné geografické rozšíření 209 druhů jedovatých hadů, které mohou ohrozit lidský život. Závěry ukazují, že největší riziko nesou lidé v nízkopříjmových zemích v jižní a jihovýchodní Asii a v částech Afriky.

před 7 hodinami

Ruská armáda, ilustrační foto

Rusko vyhlašuje cvičení. Použije jaderné zbraně

Ruské ministerstvo obrany v pondělí oznámilo, že uspořádá cvičení s taktickými jadernými zbraněmi. Před několika dny Kreml rozzlobeně reagoval na komentáře vysokých západních představitelů o válce na Ukrajině.

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

před 11 hodinami

před 11 hodinami

před 12 hodinami

před 13 hodinami

Netanjahu: Pokud se neubráníme sami, nikdo nás neubrání. Zvládneme to i sami

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu odmítl tlak mezinárodního společenství, které požaduje pozastavení válečného tažení v Pásmu Gazy. Podle agentur AP a DPA zdůraznil, že Izrael má schopnost bránit se sám, pokud bude potřeba.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy