Telefónica v Česku propustí dalších až 500 lidí

Praha - Největší česká telekomunikační společnost Telefónica Czech Republic chystá další vlnu propouštění zaměstnanců. Výpověď by mělo dostat až 500 lidí. S odvoláním na několik na sobě nezávislých zdrojů to uvádí nové vydání týdeníku Euro, které vyjde v pondělí.

Zeštíhlovat by se podle týdeníku mělo napříč celou firmou, nejohroženější částí je marketing. Zvažovaná redukce pracovních míst v Telefónice by se měla dotknout i ředitelů v druhé úrovni pod nejvyšším šéfem, tedy generálním ředitelem. Telefónica v současnosti zaměstnává zhruba 5800 lidí, přibližně o dva tisíce zaměstnanců méně než před třemi lety.Sama firma další letošní propouštění vyloučila. Podle mluvčího Telefóniky Hanyho Farghaliho již na jaře odešlo 300 pracovníků. "Žádná další redukce lidí není pro letošek na obzoru. Naopak jsme nabírali poměrně razantně do našich dvou největších center zákaznické podpory v Ostravě a Ústí nad Labem," řekl Euru. Podle týdeníku ale firma začne, i s ohledem na náklady spojené s výplatou odstupného, redukovat pracovní místa na jaře. V loňském roce firma na restrukturalizaci vynaložila 174 milionů korun.

Související

O2 Telefonica

Operátoři napadli u soudu EU stropy na volání do jiných zemí unie

Dva velcí evropští mobilní operátoři, španělská Telefónica a německý Deutsche Telekom, v březnu u unijního soudu napadli směrnici o kodexu pro elektronické komunikace. Ta byla přijata loni v prosinci především s cílem podpořit kvalitní pevné i mobilní připojení v EU. Kromě jiného má ale také už od poloviny května v EU zajistit levnější volání a posílání textových zpráv do jiných členských zemí bloku. Podle informací ČTK přitom ale firmy nepožádaly o pozastavení účinnosti směrnice do rozhodnutí soudního dvora.

Více souvisejících

Telefonica O2

Aktuálně se děje

před 23 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 6 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Rusko ještě víc zvýší výrobu zbraní. Kvůli americké podpoře Ukrajiny

Ve středu ruský ministr obrany Sergej Šojgu nařídil zvýšení výroby zbraní s důrazem na urychlení dodávek pro konflikt na Ukrajině. Toto rozhodnutí přichází týden poté, co americký prezident Joe Biden podepsal nový vojenský balíček v hodnotě desítek miliard dolarů jako pomoc pro Kyjev.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy